Samsun Haber
Giriş Tarihi : 28-06-2017 12:26   Güncelleme : 28-06-2017 12:26

ÇİMDER Pilav Günü'nün Hatırlattıkları...

15 Temmuz Hain Darbe Girişimi'nin amaçlarından biri de İmam-Hatip'lerin kazanımlarına "darbe" vurmaktı.

ÇİMDER Pilav Günü'nün Hatırlattıkları...

O günler, 28 Şubat sürecinin "1000 yıl sürecek" dendiği günlerdi.

O günler, 8 yıllık kesintisiz eğitim ile İmam-Hatip Liselerinin orta kısımlarının kapandığı günlerdi.

O günler, katsayı engeli nedeni ile bir İmam-Hatip'linin İlahiyat dışında hiçbir fakülteye gidemediği günlerdi.

O günler, Kur'an-ı Kerim dersleri dışında İmam-Hatip'te bile başörtüsü takmanın yasak olduğu günlerdi.

O günler, İmam-Hatip'lerdeki öğrenci sayısının binlerden yüzlere düştüğü günlerdi.

O günler, pilav günlerine bırakın İmam-Hatipli siyasetçinin, bürokratın katılmasını (yoktu zaten) müdür sıfatında bir bürokratın katılması ile mus mutlu olduğumuz günlerdi.

O günler, kız öğrencilerin eğitim-öğretim gördüğü binanın hem öğrencisizlikten hem de ilgisizlikten kullanılamayacak halde olduğu günlerdi.

O bina ki bütün camları kırılmış çerçeveleri kapıları dökülmüştü. Bina kullanılamaz halde idi. Binanın mülkiyeti ÇİMDER'e (Çarşamba İmam-Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları derneğine) aitti. Hocalarımız artık bu bayrağı siz teslim almamalısınız diyerek görevi bizlere devrettiler. 2000 yılında arkadaşım kardeşim Av. Muharrem Gündoğdu 'nun başkanlığında yönetimi oluşturduk. Rahmetli İsmail Gökgöz abimiz, İdris Çakır abimiz ve arkadaşlarımız Erdoğan Şen ve Yaşar Pala ile yönetimlerde görev aldık. Önceliğimiz binayı onarmak, öğrenci yurdu haline getirmek ve maddi imkanı olmayan öğrencilerimize barınma imkanı sağlamaktı. Herkesin köşe bucak kaçtığı günlerde hayırseverlerimiz desteği ile zar zor imkanlarla binayı onarmayı başardık. Yurt izni aldıktan sonra öğrencilerimizi misafir etmeye başladık. Onların tek düşünceleri okumak olsun diye imkansızlıkları hiç hissettirmeden yurdun eksikliklerini tamamlamaya çalıştık. O gün bir kez daha anladık ki dünyada en zor şey "istemek"ti. Ne umutlarla gittiğimiz kapılardan eli boş dönünce anladık ki taşıma su ile değirmen dönmüyor. Yurdu Milli Eğitime devretmeye karar verdik. Dernek Başkanımız Muharrem Gündoğdu ile Milli Eğitim Müdürümüz İsa Şeker yurdun devir protokolünü "besmele' ile imzaladıklarında yaşadığımız duygusallığı bir biz biliriz bir de bizi bilenler.

Her ne kadar dernek yönetiminde biz olsak da bu sorumluluğu bütün mezunlarla paylaşmak, yıllardır birbirini göremeyen mezunları bir araya getirmek ve İmam-Hatip'li olma bilincini diri tutmak adına 2001 yılında geleneksel pilav gününün birincisini yaptık. Hem heyecanlı hem de tedirgindik. Kimler gelecek kimler bu "dava" ya sahip çıkacak diye merak ediyorduk. Sağolsun mezun arkadaşlar günümüze sahip çıktılar ve İmam-Hatip'li olmanın ayrıcalığını bize bir kez daha gösterdiler. İmam arkadaşlarımız vaazlarında hutbelerinde köylerindeki mahallelerindeki mezun arkadaşları pilav gününden haberdar ettiler. Afişlerle el ilanlarıyla herkesi davet ettik ve dedik ki "Her yıl Temmuz ayının ilk Pazar günü buluşuyoruz." "Sen gelmezsen bir eksiğiz." Hocalarımız da sağolsunlar bizleri yalnız bırakmadılar. Pilav günü masraflarını çıkarabilmek için kalem sattık, rahmetli Emine Bütün ablamızın yaptığı alüminyum folyodan yapılma tabaklar sattık. Şükür kesintisiz 6 yıl pilav günü yaptık. Her yıl daha kalabalık olduk, sahip çıkanımız daha fazla oldu. Artık görevde İmam-Hatip mezunu bakanlar, milletvekilleri, kaymakamlar, belediye başkanları, ilçe başkanları, kurum müdürleri vardı ve onlarda pilav günümüze katılıyordu. İlk mezunlardan son mezunlara kadar çeşitli ünvanlarda arkadaşlarımız bize katkı verdi yanımızda oldu. 2006 yılından bu güne 3 defa daha pilav günü yapabildik ve bugün onuncusunu yapmak nasip oldu.

Biz yönetim olarak görevi 2014 yılında bizden daha genç arkadaşlarımıza devrettik. Arkadaşımız Yunus Emre Zengin başkanlığındaki yönetimde Sezai Dikmen Selami Arslan İsmail R Köse Cemal Akbulut görev aldılar. Onlar da son genel kurulda görevlerini arkadaşlarımız İsmet Bayutku ve Sezai Dikmen'e devrettiler. Kendilerine teşekkür ediyoruz. Yeni görev alan arkadaşlarımız da ilk iş olarak geleneksel Pilav Gününün onuncusunu gerçekleştirdiler. Kendilerine çok teşekkür ediyoruz. Farklı organizasyonlar ile İmam-Hatip camiasına hizmete devam edeceklerine olan inancımız tamdır.

5-6 yıl öncesine kadar Çarşamba'da sadece bir İmam-Hatip Lisesi vardı. Bugün ise bütün fiziki yetersizlikler ortadan kalktı. Artık Çarşamba'da 3 İmam-Hatip Lisesi, 5 İmam-Hatip Ortaokulu var. Katsayı engeli kalktı. Başörtüsü sorunu ülke gündeminde bile yok artık. Şükürler olsun. Bu imkanların sağlanmasına öncülük eden ve kendisi de İmam-Hatip Mezunu olan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a ve çalışma arkadaşlarına şükranlarımızı sunuyoruz. Allah onlardan razı olsun.

Artık mazeretimiz kalmadı. Bütün imkanlar bizlere koşulsuz sunuluyor. İmam-Hatip bilincine sahip yeni nesiller yetiştirmek biz mezunlara, mensuplara, velilere, idarecilere ve öğretmenlere düşüyor.

Unutmayalım ki 15 Temmuz Hain Darbe Girişimi'nin amaçlarından biri de İmam-Hatip'lerin kazanımlarına "darbe" vurmaktı.

Nice pilav günlerinde ve etkinliklerde buluşmak ümidi ile ...

Not: Pilav gününde bizleri unutmayıp plaketle onurlandıran ÇİMDER yönetimine teşekkür ediyorum.

Selam ve dua ile ...

Mehmet KÖSE

Çarşamba İHL 1989 Mezunu

Mali Müşavir / Bağımsız Denetçi

Recep YAZGANRecep YAZGAN