Spor
Giriş Tarihi : 24-05-2014 10:03   Güncelleme : 24-05-2014 10:03

ÇİRKİN DEDİKODULARDAN YORULDUM

Samsunspor Başkanı Emin Kar, sezon değerlendirmesi yaptı.

ÇİRKİN DEDİKODULARDAN YORULDUM
İşte Başkanımız Emin Kar'ın basın toplantısı;  
 
HAKSIZ ELEŞTİRİLERE CEVAP VERECEĞİM

"Son oynadığımız Mersin İdmanyurdu maçından bu tarafa 4 gün geçti. Taktir edesiniz ki herkeste olduğu gibi ben  de, yönetimde, taraftarımda şok geçirdik, içimiz yandı. Aramızda 2 üç gün geçen olayları değerlendirdik. Dün  akşam yönetimle toplandık ve durum değerlendirmesi yaptık. Basında, internette ve sanal alemde bizim niye  sustuğumuzu, neden hiçbir şeye cevap vermediğimiz sorgulandı. Bunun için durum değerlendirmesi yaptık ve şimdi  aranızdayız. Ne sorursanız sorun. Hepsine cevap vereceğiz. Ama önce ben kendi doğrularımı anlatmak ve yapılan  haksız eleştirileri cevaplamak istiyorum."

BASKI BİZİ VE TAKIMIMIZI YAPRATTI

"Öncelere gitmeyeceğim. Kulübü ilk aldığımız döneme gitmeyeceğim. Onları sizlerle sonra paylaşırım. Şunu  söyleyeyim büyük bir iş başarmış bir takımız. Play-off'lara kaldığımız zamanı, bu kısa süreyi sizlerle  paylaşmak istiyorum. Biz Play-off'a kaldığımızda Samsun'da inanılmaz bir maç oynadık. Gergin geçen Ankaraspor  maçını 1-0 kazandık. Ankara'da bilet fiyatlarının 400 liraya çıkarılması, orda gördüğümüz baskı, takımın  üzerindeki baskı bizi biraz yıprattı. Ama çocuklar sağ olsun Ankara'da çocuklar ellerinden gelen her şeyi ortaya koydular ve finale çıktık."

CEZANIN DÜNYADA ÖRNEĞİ YOK

"Mersin İdmanyurdu ile final oynadık İstanbul'da. Bunu daha önce de TV ve basında da dile getirdim. Bana göre  TFF dünyada eşi benzeri görülmeyen bir kararla bize ceza verdi. Final maçında hem de tarafsız sahada rakip 15  bin seyirciyle mücadele verecek, biz ise 150 bayanla.  Çocuklarımız, ailemiz annelerimize yapılanlar bence  zulümdür. çok uğraştık kararın bozulması için. Ama halledemedik. Şunun altını özellikle çiziyorum, cezayı  aldığımız günden beri aynı gün bizimle birlikte Orduspor'da ceza aldı. Onların cezası bizim final maçımızdan sonra verildi ve  gelecek sezona kaydırıldı.
 
TFF İSTESEYDİ ERTELERDİ

"Bu zaman kadar çok ceza aldık. Bu zamana kadar verilecek cezalar sonrası hep 48 saat içinde savunma istenirdi. Ama bu kez çabuk çabuk 24 saat içinde  savunmamızın yapılması istendi. Savunmamızı hazırladık ve tahkime  verdik. Tahkimdekilerle görüştük, yeni ve eski bakanlarımız devreye girdi. Sayın Valimiz Mersin cephesi ile  konuştu. Ben TFF temsilcileriyle görüştüm. TFF yönetiminde bulunan Arif Coşar ve Servet Yardımcı ile görüştüm. Bu ceza onaylanırsa bu işin altından kalkamayacaklarını anlattım. TFF maçtan önceki cuma günü bir toplantı  yaptı. Bu toplantı öncesi bize başvurduğumuz yerlerden iyi haberler geldi. Kaldırılacağı söylendi. Gazeteler  sosyal medya bunu yazdı. Ne yazık ki tahkim son kararını verdi. Benim aldığım duyuma göre TFF isteseydi,  yönetim kurulu isteseydi bu kararı erteleyebilirdi. Bunu yapmadılar."
 
SÜREÇ DAHA BİTMEDİ, BEKLİYORUZ

"Yine söylüyorum. Kararın bozulması veya ertelenmesi için biz elimizden geleni yaptık. Ne gerekiyorsa  fazlasını yaptık. Herkes üzerine düşeni yaptı ama olmadı. TFF özerk bir kuruluş. Şimdi niye yapmadınız diye  eleştiriliyoruz. Daha bitmedi. Önümüzde Fenerbahçe ile Galatasaray arasında bir kupa maçı var. Bakacağız onda  ne gibi karar verecekler. O zaman bizde elimizden geldiği kadar, dilimiz döndüğü kadar, daha da ağır ithamlarda bulunabiliriz. Yine söylüyorum biz orada haksız bir maç oynadık. Ben 35 yıldır bu kulübün içindeyim bizim 
takımımız seyircisiyle coşan, seyircisi ile iyi oynayan bir takımdır. Bunu defalarca ispat ettik. Yenik  durumdayken seyircimizin baskısı ve onların verdiği destek ile çoğu maçı lehimize çevirdik. Onun için orada  bize çok haksızlık yapıldı diyoruz.
 
HESAP SORANLAR TARİHE BAKSIN

"Taraftarımızı dışarı çıkardılar. Bu da büyük haksızlık. Hıncal Uluç yazdı. FİFA'ya gidin, CAS'a gidin, oraya  gidin buraya gidin diye. Bugün de Samsun'un en değerli gazetecilerinden birisi, sizler sakın kusura bakmayın,  duayen olan bir arkadaş yazmış. Bana Hıncal Uluç'u met ediyor. Bizi niye cevap vermiyorsun diye de eleştiriyor  ve hesap soruyor. Benimde ona sorum var. Hıncal Uluç denilen insan 1985-86 sezonunda biz 21 hafta liderken  şampiyonluğa giderken gazetesi Sabah'ta manşet attı. Eskişehirspor maçını  Samsunspor satın aldı diye. o zaman niye kimse sesini çıkarmadı. Eskişehirspor geldi bizi Samsun'da yendi, sonra yine İstanbul'a gittik bizi  boğdular ve şampiyonluğumuz elimizden gitti. Bize bu mu akıl verecek. Tabi ki Hıncal Uluç iyi bir gazetecidir,  yazdıklarını değerlendiririz. ama boyacı küpü değil ki bu git CAS'a bitir işi. Bizimde hukukçularımız var, hep  beraber tartışıyoruz, değerlendiriyoruz, gereği yapılacaktır. Bak ne yazıyor. Bizim kafamız basmıyormuş,  kafamız basmazmış. Doğru kendisinin kafası basıyor. Çalıştığı hastanenin sahibi kulübe reklam karşılığı 125 bin lira söz veriyor, ama ne oluyorsa o arkadaş devreye giriyor, para 50 bin lira olarak Samsunspor'a geliyor. Bu  mu bize akıl verecek, önce 75 bin liranın hesabını versin. Benim bundan sonra kimsenden lafımı esirgeyecek  durumum yok. Hiç kimseden de korkum yok, bu da böyle biline."
 
ERDEM 3 AY ÖNCE İMZA ATTI

"Gereken her şey yapıldı. Her kesime ulaştık. Beceremedik mi, beceremedik. Kimse kusura bakmasın. O zamanda  biz gerekeni yapıyoruz, yapacağız da. Şimdi arkadaşlar her şeye cevap versek  bin tane haksız eleştiri var. Bunlara cevap versek gün yetmez. Ama yalan eleştirilere, inanılmaz dedikodulara millette inanıyor. Bana da küfürler ediliyor. Onun için bazı eleştirilere de cevap verme zorunluluğu hissettim kendimde. Erdem Şen olayı geldi gündeme. Bakın arkadaşlar ben Erdem'le konuştum. Erdem Gaziantepspor'a 3 ay önce imza attı. Hiç kimse kimseyi kandırmasın. Konuştum. kendisiyle. Bizim bir hatamız var, burada yönetici arkadaşlarımızla da paylaştım. Biz Erdem'i kadro dışı bırakıp alt yapıya gönderecektik. Ama biz kendisini düzeltir diye bunu yapmadık, hep bekledik. Orduspor ile oynadığımız maçın kasetini seyredin, Erdem'in neler yaptığını hep beraber görürüz, ondan sonrada Erdem konusunu görüşürüz.
 
FURKAN İÇİN NİYE ACELE EDELİM

"Ayıptır. Bizim kadar Samsunspor'u kim düşünüyor. Ben ve yönetim kurulu arkadaşlarımız kadar kim düşünüyor.  Altını çiziyorum. Mutlaka herkes Samsunsporludur. Bende en büyük Samsunsporluyum diyorum, siz de iddia  edersiniz ben daha büyük Samsunsporluyum diye. Bu ne kadar güzel bir şey, ama böyle yalan iftiralarla beraber  olmuyor. Bugün yine Furkan için başlık atmışlar biz yazdık imzaladılar diye. Ya acelesi mi var. Daha Furkan'ın  sözleşmesi sürüyor. Daha zamanı var. Bu ne acele. Biz çocukla anlaşmışız. Sadece noter olayı var. Bu da sorun  değil. 10 gün daha beklerim ne olmuş yani. Vakit var. TFF ye vereceğimde ne olacak. Bilip bilmedikleri yere  yazılıyor, çiziliyor. Verdik şimdide ne oldu. Furkan açıklama yapıyor olayın gerçeğini. Ben Samsunspor'dayım  diyor. Kendisi her gün kulübe geliyor. Hep yanımızda. Şunu da söyleyeyim. Bazıları böyle eleştiri yapacağına  şunun farkında olsun. Ben şahsen gurur duyuyorum. 35 yıldır bu kulübün içindeyim. Daha bu zamana kadar Samsunlu bir kaleci çıkmadı alt yapımızdan. En son Çarşambalı Adnan çıktı. Allah bunu bize nasip etti. Bir kaleci ismi  verin Allah'ınızı severseniz. Bakın Furkan'a 3 yıllık imza attırdık. Neyin peşindeler anlaşım değilim."
 
KİMSE SAMSUNSPOR'DAN BÜYÜK DEĞİLDİR

"Umar meselesi ise şöyle. Umar bizim sözleşmeli oyuncumuz. Alacağı vardır, doğrudur bizi alacağıyla ilgili dava etti. Ancak parası hazır, yatıracağım ve sorun çözülecek. Bir sorun yok. Şunu açıklıkla ifade edeyim.  Samsunspor'daki her oyuncunun bir fiyatı vardır. Teklif gelir değerlendirilir ve menfaatlerimize yani kulübün  menfaatlerine uygunsa verilir. Ha burada oynamak istemeyen oyuncuyu da biz kesinlikle tutmalıyız. Kimse  Samsunspor'dan büyük değildir. İstemeyen kim olursa olsun gider. Bu kulüpten kimler geldi kimler geçti. Ama 
kulüp 1965 yılından beri dimdik ayakta duruyor. Biz küme düşeriz, bir alt lige düşeriz ama aslanlar gibi ayakta dururuz. Biz Samsunsporuz. Bu zamana kadar hiç kimse yazdı mı Umar kimdir, kim getirdi bu kulübe diye.  Türkiye'de kimse görmedi Umar'ı. Ama biz izledik, 5 maçına adam gönderdik. 30 bin Euro'ya aldığımız adama şimdi 30 katı para veriyorlar. Hep eleştiri hep eleştiri. Ama önemli değil, Biz Samsunspor'a kazandıralım önemli olan o."
 
SAMSUNSPOR İÇİN DİLENDİM, DİLENİRİMDE

"Borçlarla ilgili tüm hesaplarımızı çıkartıyoruz. Kim ne vermiş, kime ne kadar borçlanmışız, kime ne kadar  ödemişiz. Bunları örümüzdeki hafta tüm detaylarıyla açıklayacağız. Kimsenin kuşkusu olmasın. Bu zamana kadar   bize yardımcı olanlara, destek veren hep teşekkür ettim. Hiçbir ayrım yapmadan.  Gazetelere ve TV'lere   ağırlıklarını koyanlar çok net söylüyorum, üzerimizden prim yapmaya mı çalışıyorlar nedir anlamışta değilim.  Bize kim bir kuruş vermişse Allah razı olsun.  Yine yazılmış, Emin ağlıyor, ağladı, yine ağlayacak diye. Bırak git  Emin diye. Emin Kar çok rahat bırakır gider. Bunu herkes bilsin. Ondan kimse kuşkusun olmasın. Bu kulübe  yöneticilerimle ve yedek yöneticilerimizle birlikte 16 milyon lira bulduk. Dile kolay. Ve bunun 15 milyon  lirası temliksiz. Kimseden borç alıp ta karşılığından temlik konulmayan bir para. Biraz bunları araştırın. 16  milyonun 15 milyonu temliksiz ve borçsuz. İki sezondur bu kulübün her sezon olmak üzere 3 milyon  yapılandırılmış vergi borcunu ödedik. 23 aydır buradayım ayın 1 ile 5 arası personelin maaşını ödedik. Bu son iki aydır sıkıntı çektik. Ama Cemal amaca bir aylığını ödedi. İnşallah onları da ödeyeceğiz gitmeden."
 
BAZI OYUNCULARIMIZLA YOLA SDEVAM

"Samsunspor'da yaprak dökümü diye yazılmış. 7 oyuncumuzun bu sezon sözleşmesi bitiyor. Ama Erdem dışında  vedalaşan daha olmadı. Bu çocukların alacakları var toplam 1.5 milyon lira tutarında. Bunları da kısmet olursa  15-20  gün içinde ödemeye çalışacağız. Yine ağlamaya, sızlamaya devam edeceğim. Gideceğim Samsunspor'u menfaati için, geleceği için ayakta kalabilmesi için mücadele edeceğim parayı bulacağım. Bu çocuklarla gelecek sezonda  devam etme kararı aldık."
 
ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE AÇIKLAYACAĞIM

"Herkesin beklediği kararı tabi ki önümüzdeki günlerde açıklayacağım. Şu anda görüşmelerimiz var. Öyle veya  böyle genel kurul kararı alacağız. Bu artık kaçınılmaz. Olması da gerekir. Biz 23 aydır inanılmaz mücadele  verdik. Bunu kimileri çok küçük hesap olarak görebilir, kimileri başarı olarak görebilir. Herkesten Allah razı  olsun. Biz ne yaptıysak hep Samsunspor'un iyiliği içindir."
 
MAAŞ ALANDA, ALDIĞIMI İSPATLAMAYANDA NAMERTTİR

"Birazda kendimden bir iki satır bahsetmek istiyorum. Yoruldum arkadaşlar. Çirkin dedikodulardan yoruldum.  oynadığım zamanlar hiç yorulmazdım, 90 dakika koşardım. Burada beyin olarak yoruldum. Yordular. Söylemek  istemiyorum, ama yapamıyorum, dayanamıyorum. Yok oğluma ev almışım. Kendime jip almışım. Allah'tan korkun bari  cip değil de küçük araba aldı desinler. Ufak araba deyinde binme şansım olsun. Benin jipe fiziksel olarak  binemeyeceğimi anlayamayacak kadar küçük insanlar var. Ne diyeyim. Bu kadar kafaları basmıyor.

Neymiş 8 bin lira maaş alıyormuşum. Bu kulübün bir lirasını geldiğimde de söyledim, yiyende, yedirende  namussuzdur, şerefsizdir. O lafları söyleyenlerde ispatlamazsa namussuzdur, şerefsizdir. Bunu çok net  söylüyorum. Her kim söylüyorsa gelsinler, fark etmez kim istiyorsa hangi hesapları, benim şahsi hesaplarımı,  kulübün hesaplarını incelemekte serbestler, gelsinler kapımız sonuna kadar açık. Bugün itibariyle, ne zaman  gelirlerse gelsinler. 23 ay içinde tüm hesaplar önlerine serilecektir. Bunlar ufak hesaplar. Bunlar bizim moralimizi bozmaya yönelik dedikodular. Ama Allaha şükürler olsun ki bu takımı biz 2 oyuncu ile aldık. Birisi  Atilla, diğeri Sivas'a giden Hakan şimdi gelecek olan yönetime 18 futbolcu bırakacağız. Ve bunların içinde de 4-5 tane iyide para edecek oyuncular var. Alt yapıdan gelecekleri saymıyorum. Milli olanlar var. Herkesin takip  ettiği oyuncularımız var."
 
KULÜBÜN KURTULUŞU KAZIM YILMAZ'DIR

"Bakın arkadaşlar 10-15 gündür prim konusunda beni ve diğer yönetici arkadaşlarımızı kimse aramadı. Net  konuşuyorum. Bugün bir yine müthiş Samsunsporlu olduğunu iddia eden arkadaşımız bir gazetede yazıyor. Birileri  Ankaraspor maçında prim vermişte biz kabul etmemişiz. Burası kamu yararına bir dernek, bize sormalarına gerek  yok, gelirler verirler parasını, alırlar bağış makbuzunu. Böylede yapılmıştır. 1 milyon 250 bin lira prim  verilecekmiş, niye kabul etmeyelim. seve seve kabul ederiz. İsterseniz ismini de vereyim. Eski başkanımız Kazım Yılmaz. Benim kendisi ile ne kavgam olur, ne de küslüğüm. Bakın net söylüyorum sayın başkanın prim vereceğinden benim de, yönetici arkadaşlarımın da haberi yoktu. Kabul etmemişiz de, geri göndermişiz de, bunun gibi söylemler çıkıyor. Bunlar tamamen yalan. Kime gelmişler, kimle konuşmuşlar. Ortaya çıkarsınlar. Bizde gazetelerden okuduk 1 milyon 250 lira prim verileceğini. Ben Kazım beyin iyi bir Samsunlu ve Samsunsporlu olduğunu biliyorum. Bu parayı çıksaydık vereceğini de biliyorum. Ama ne yapalım çıkamadık. Olmadı."
 
HERKEZ ONA DESTEK VERMELİ

"Bakın bu kulübün kurtuluşu Kazım Başkanımızın elinde. O na hep birlikte yardımcı olalım. Gelsin Samsunspor  kulübünü alsın. En büyük temlik onda. Bunu herkes biliyor. Darılmasına gücenmesine gerek yok. Ortada her şey.  Biz ona destek verelim. Dediğim gibi bana göre Samsunspor'un kurtuluşu onun elindedir. Herkes ona destek  vermeli."
 
SIKINTILI GÜNLER BİZİ BEKLİYOR

"Benim için çok yandı. Ankaraspor maçından sonra Süper Lig'e çıkacağımıza kendimizi şartlandırmıştık. Bu kadar  haksızlığa uğrayacağımız aklımın ucuna dahi gelmezdi. Ama olmadı. Buraya kadarmış. Biz yönetim olarak başarılı  olduğumuza inanıyoruz. Hocayla ilgili 1 sezonluk anlaşmamız vardı. Ayrıldı. Önümüzdeki günlerde ne olur karar  vermedik. Adnan, Musa Aydın, Cemil, Ekigho, Serkan Çalık, Atilla, Erdem zaten ayrıldı bunlarla  oturup  konuşacağız. Kulübün rutin giderleri var. Ekstra giderler geldi. Mesela Gekas'ın menajerine 160 bin Euro para  ödememiz gerekiyor. Hem de acilen. Ödemezsek önce 3 puan, ardından küme düşme cezası var. Başka Akaki, Dejan,  Pal Lazar bunlar hep üst üste geliyor. Bunları halletmek lazım. Yerli oyuncularla anlaşma yoluna gidiliyor, ama yabancılarla olmuyor. Geçen sezon Mustafa Kayabaşı ve Lokman Gör bizi TFF'ye verdi. Bu rakamlar çok yüksek değil. Lokman zaten sorun çıkarmıyor. Anlaşırız diyor. Bizden önceki dönemlerde dediğim gibi Gekas'ın menajeri  160 bin Euro istiyor. Onu ödemek zorundayız. Bunun gibi sıkıntılar var."
 
HAK EDEN HERKESE TEŞEKKÜR EDECEĞİM

"Bazılarının dediği gibi Emin Kar dileniyor. Emin Kar Cemal amcanın elini öpüyor. Utanmıyor. İşte biz bunlar  için dileniyoruz. Bundan sonrada kongre sürecine kadar, yeni başkan gelinceye kadar son görevimizi yapacağız.  Yinede dilenmeye devam edeceğiz. Ben bu kulüp için dilenci de olurum. İnşallah iyi bir yerde bırakacağız.  Farkındaysanız bize yardım eden hiç kimseye teşekkür etmedim. Çünkü bunu önümüzdeki haftaya bırakıyorum. 16  Milyon lirayı bize birileri verdi. Bunları hepiniz gayet iyi biliyorsunuz. İki bakanımız, Sayın valimiz, 
Büyükşehir Belediye Başkanımız, Fuat Abimiz ve ismini şimdilik saymayacağım işadamlarımız verdi. Gerçekleri  herkes önümüzdeki hafta bilecek. Kim bu kulübe bağış yaptı, kim temlik koydu. Kim bir lira verdi 10 lira gibi  gösterdi. Bunu açıklayacağım. Tabi ki kendi dönemime ait olanları."
 
ÇIKSAYDIK İYİ TAKIM OLUŞTURACAKTIR

"Bizim içimiz rahat, ama üzüntülüyüz. Keşke lige çıkabilseydik. Çıksaydık iyide bir takım oluşturacaktık. Kısmet değilmiş. Şunu söylemeden geçemeyeceğim. Dünyanın hiçbir yerinde böyle bir olay olmamıştır. İstanbul'da  final maçı olacak. Taraftarın maça giremeyeceğini bile bile 900 kilometre yol kat edecek. Maça gelecek ve seni  kafede televizyondan izleyecek. Böyle bir sevgi ancak Samsunspor için olabilir. Bunu sadece Samsunspor  taraftarı yapar. Ankara'ya kadar geldiler bizi desteklediler. Ankara'ya ve İistanbul’a kadar gelip bizi yalnız 
bırakmayan taraftarımıza teşekkür ediyoruz. Allah onlardan razı olsun."  
 
KESİNLİKLE ADAY OLMAYACAĞIM

"Genel kurul kararı alınacak. Ama ben kesinlikle aday olmayacağım. Çok yoruldum, çok yıprandım. Bunu da sonra  açıklayacağım. Ancak, genel kurul kararı alsak ta,  O aradaki süreçte kulübümüzü en iyi şekilde yöneteceğiz.  Yeni geleceklere tertemiz bir Samsunspor bırakacağız. Bize baskı yapılıyor gibi bir imaj var. Bize en ufak bir  baskı yok. Kimsede yapamaz. Ama şu iyi bilinsin, yine söylüyorum ben kesinlikle yokum, ama bu kulübü de sokağa  bırakmam. Bu takım 65 yılandan beri ortada kalmamıştır. Kalmazda."
 
KALDIRIMDA DA OYNASA SAMSUNSPORLUYUM

"Sezon başında bu takım küme düşer diyenler niye ikinci olamadık diye eleştiriyor. Yaşananlar çok çabuk  unutuldu. Bu takımın attığı gole sevinmeyen ama köşesinde eleştirenler var. Bunları yaşadık. Şimdi valimle  konuştum, Fuat abiyle konuştum, bakanımızla konuşacağım, belediye başkanımızla konuşacağım, bize yardım  edenlere gideceğim ve tek tek teşekkür edeceğim. Bunu Samsunspor'un ayakta kalabilmesi için yapacağım. Ben  bıraksam da yine Samsunsporluyum. Yine maçıma geleceğim, yine çiftlikte, sanayide gezeceğim. Yine antrenmanlara geleceğim. Biz Samsunsporluyuz. İyi günde de kötü günde de hep yanında olacağım. Amatöre de düşse, kaldırımda  da oynasa biz Samsunspor'un peşinde ve yanında olacağız. Biz bu takıma sevdalandık. Yeni yönetimi  alkışlayacağız. Yanında olacağız. Hep destek vereceğiz. Daha çok söyleyeceklerimiz var ama, önümüzde toplantıya bırakıyorum. Bize destek veren herkese teşekkür."

Samsunspor.org.tr
adminadmin