Sağlık
Giriş Tarihi : 13-08-2020 15:02   Güncelleme : 13-08-2020 15:06

Çıtkırıldım Ne Demek!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, SKY News’in Türkiye’deki sağlık sistemine ilişkin yaptığı haberi paylaşarak “Hekimlerimizle, sağlık sistemimizle gurur duyalım” şeklinde bir paylaşım yaptı.

Çıtkırıldım Ne Demek!

Bu paylaşıma hekim olmayan sağlık çalışanları tepki gösterdi.

Sağlık çalışanları sosyal medyada “#BakanKocaÖzürDile” diye bir kampanya başlattı.

Sağlık Bakanı Koca bu sefer de hemşireler gününde yaptığı bir paylaşımı ekleyerek şöyle bir paylaşım yaptı;

 “Değerli hemşireler. 38 sağlık branşından arkadaşlarım. Sky News kanalının salgınla mücadeledeki başarımızı anlatan haberinden söz ederken, “Hekimlerimizle, sağlık sistemimizle gurur duyalım.” şeklindeki cümlem sebebiyle, bugün hakkımda özür dile kampanyası başlattığınız doğru mu?”

Akasyamhaber de bunu, ‘Çıtkırıldım Hemşirelerden Sağlık Bakanına Haksızlık!’ şeklinde haberleştirdi.

Haberdeki çıtkırıldım’ın manasını nasıl anlamış, nasıl yorumlamışlarsa bir kampanya da Akasyamhaber’i karşı başlattılar.

Önce şu ‘çıtkırıldım’ın anlamına bakalım sözlükten;

‘Pek aşırı ince ve çekingen ve güçlüklere dayanıksız kimse!

Biz bunu alıngan manasında kullandık.

Sözlük anlamının içindeki çekingen ile alıngan bir birine yakın ifadeler.

Yani kullanım şeklimiz yanlış değil.

Hemşireler bu ifadeyi nasıl yorumladılarsa aynen bize de;

‘özür dile’, ‘sen bir gün hastanelere düşersin…’

Şu yorumlara bakın;

Bu haberi yapan arkadaş hemşirelerin ne zorlukta çalıştığını bilmiyor, inşallah kendisi veya ailesinden biri haksızlık yaptığı hemşireye muhtaç olur

Citkirildim hemsire nedir öncelikle bunu aciklarsaniz sevinirim.birde bu meslek te erkek hemsirelerde var dikkat edin derim.öyle biz soyleriz sesi çıkmaz devirleri eskidendi. Gazatecilik yapacaksaniz edebinizle yapın...

Yalnız yaptığımız sitem diğer meslek gruplarını ve işsiz güçsüzleri ne kadar da ilgilendirdi. En yakın zamanda hastaneye bekleriz çıtkırıldım hemşirelerin ne şartlarda çalışıldığını bizzat gösterelim. Herkes kendi işine baksın

Bu saçma haberi yapan çıtkırıldım habercileri kınıyorum. En büyük risk altında olan hemşireler , hekim harici personellerdir. Hekim arkadaşlarımızın çalışması gayreti bir yana tansiyon , EKG , aspirasyon , kan tahlili gibi hastanın yanında uzun zaman alan bire bir temas gerektiren çalışmaları biz yapıyoruz. Buyur gel seni de sahada görelim haberi yapan akıllı

Havadan haber yapıyorsunuz saçma sapan bir başlık . Esas citkirildim haberciler den saçma bir başlık ve haber. Pandemi ile bire bir hasta ile temas eden bizleriz. Sonuç aldığımız döner sermaye kayboldu. Çalışma şartları berbat oldu. Citkirildim akasyM özür dile bence sende

Bu haberi yazan kişi umarım en yakın zamanda çıtkırıldım hemşirelere muhtaç olur ve yaptıkları işi gözlemleme fırsatı bulur.

Siz sağlık çalışanlarının sorunlarını biliyor musunuz. Konuya hakim misinizde bu şekilde bir haber yapıyorsunuz. Sağlık çalışanlarına bu süreçte alkıştan başka bir destek yapılmamıştır. Bilginiz olsun.

bakanın ve hükümetin hemşirelere ne kadar değer verdiğini sağlık çalışanları ve yakınları çok iyi bilir her ayın 15 de sadece doktor seven bir politika ..hala 3600 çıkmadı yıpranma çıkmadı

Haddinizi bilin ve hemşirelerden özür dileyin siz kim oluyorsunuz kime yaranmaya çalışıyorsunuz da hemşirelere hakaret etmeye cüret ediyorsunuz! Terbiyesizler.

Yazıyı yazan kişiyi iyi tanıyın o yatağa düşünce bu konuyu konuşursunuz

Nasıl bir yalaka gazeteysen haddini bil. Biz kac aydir corona bakıyoruz. Cesaretin varsa citkirildim dediklerinin 10/1 ini gel yap. Terbiyesiz kendini gazete zanneden pis yalaka.

BU YORUMLARA YAPANLARA FAZLA UZATMADAN;

Belli ki pandemi sürecinin yoğunluğu hemşirelerimizi çok fazla yormuş, yıpratmış, fazla alıngan hale getirmiş.

Bu yoğunluk, yorgunluk ve alınganlık Bakana bile özür dile demelerinden anlaşılıyordu elbette, haberimizi de buna istinaden yaptık.

Kendilerini anlıyoruz; özverili çalışma ve gayretlerinden dolayı tebrik ve teşekkür ediyoruz.

Hiçbir hemşireye teker teker ne bir hakaret, ne bir ima yoluyla da olsa kelimenin anlamının dışında herhangi bir yakıştırmamız yoktur.

Hepsinin teker teker gözlerinden öpüyoruz.

Sabahın köründe telefon ile tehdit eden hariç….

O şimdi savcıya ifade vermeye hazırlansın….

Recep YAZGANRecep YAZGAN