Sağlık
Giriş Tarihi : 09-01-2019 09:41   Güncelleme : 09-01-2019 09:41

Çocuklarda Öksürük Hangi Hastalıkların Belirtisidir!

Çocuklarda Öksürük Hangi Hastalıkların Belirtisidir!

Samsun’da soğuk havaların artmasıyla birlikte baş gösteren öksürüğün birçok hastalığın belirtisi olabileceği belirtiliyor.

Büyük Anadolu Hastaneleri Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. Büşra Yılmaz, Çocuklarda oluşan sık öksürme ile ilgili bilgiler verdi.

Büyük Anadolu Hastaneleri Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. Büşra Yılmaz, ‘’Öksürük üst hava yolundaki yabancı cisimlerin alt hava yollarına yani bronşlar ve akciğerlere geçmesini engellemek için olan bir reflekstir. Hasta olmayan bir çocuk da gün içinde ortalama 10-15 kez öksürebilir.

Bununla birlikte öksürük birçok hastalığın belirtisi olabilir. Öksürüğün sebebi basit bir soğuk algınlığı olabileceği gibi ciddi akciğer enfeksiyonlarında da öksürük görülebilir.

Özellikle 3 ayından küçük olan çocuklar, astım, alerji, bağışıklık sistemi hastalığı olan çocuklar akciğer enfeksiyonları açısından yüksek risk altındadır. Öksürük sebebinin anlaşılabilmesi için çocukların mutlaka bir uzman hekim tarafından değerlendirilmesi gerekir” diye konuştu.

adminadmin