Samsun Haber
Giriş Tarihi : 27-06-2017 11:26   Güncelleme : 27-06-2017 11:26

Çocuklarımız Camilerimizin Süsü Ve Neşesidir

SAMSUN İl Müftüsü Veysel Çakı, açılan yaz Kuran kurslarının ilk dönemine 54 bin 928 öğrencinin kayıt olduğunu belirterek, "Yaz Kuran kurslarının hedef kitlesini 4-6 yaş grubundan başlayarak bütün çocuk ve gençler oluşturmaktadır. Çocuklarımızı ve gençlerimizi camilerimizin süsü ve neşesi olmaları için camilerimize davet ediyoruz" dedi.

Çocuklarımız Camilerimizin Süsü Ve Neşesidir

Samsun İl Müftüsü Veysel Çakı, yaz döneminde çocuklar ve gençlere yönelik gerçekleştirilen Kuran kursları ile ilgili bilgi verdi. Sınıflar oluşturulurken öğrencilerin yaş farklılıkları ve bilgi seviyelerinin göz önünde tutulduğunu söyleyen Müftü Çakı, "Yaz Kuran kurslarının hedef kitlesini 4-6 yaş grubundan başlayarak bütün çocuk ve gençler oluşturmaktadır. Görme ve işitme engelli çocuklarımız ve gençlerimiz için de yaz Kuran kurslarımız kabartma yazı ve işaret dili eğitimi almış öğreticilerimizle hizmet vermektedir. Sınıflar oluşturulurken öğrencilerin yaş farklılıkları ve bilgi seviyeleri göz önünde bulundurulmaktadır" diye konuştu.

Yaz Kuran kursu eğitimlerinde öğrencilerin istek ve taleplerinin dikkate alınarak, sabah saatlerinde kursa gelemeyen öğrenciler için öğleden sonra da kurs açılacağını söyleyen Müftü Çakı, "Yaz Kuran Kursları 3 dönem halinde eğitim vermekte. 12 Haziran'da başlayıp 18 Ağustos'ta sona erecek. 1'inci dönem 12 Haziran-7 Temmuz, 2'inci dönem 10 Temmuz-28 Temmuz ve 3'üncü dönem 31 Temmuz-18 Ağustos tarihlerinde gerçekleştirilecek. Yaz Kuran kursları mekan olarak camilerde, mescitlerde, Kur’an kurslarında ve talep olması ve fiziki şartların uygun olması durumunda başka mekanlarda da açılmaktadır. 2017 yılı 1'inci dönem toplam 2 bin 977 kurs açılmış 54 bin 928 öğrenci kaydı yapılmıştır. 2016'da 3 dönemde toplam 9 bin 254 kurs açılmış bu kurslara 182 bin 330 öğrenci kaydı yapılmıştır. Her 2 ve 3'üncü dönemler için önceki dönemin sonu itibari ile yeniden öğrenci kaydı yapılmakta ve ihtiyaç duyulan yerlerde yeniden yaz Kur’an kursları açılmaktadır. Ayrıca bununla birlikte yetişkinlerden (30 yaş ve üzeri) kış mevsiminde Kuran-ı Kerim ve dini bilgiler öğrenme imkanı bulamayıp yazın eğitim almak isteyenler de yaz Kuran kurslarına kayıt edilebilmektedir" dedi.

İl Müftüsü Çakı, çocukların Allah’ın bir lütfu, anne-babalara birer emaneti olduğunu söyleyerek, "Aileler, bu değerin farkına vararak yaşamalı, onların eğitiminin büyük bir sorumluluk gerektirdiğinin şuurunda olarak hareket etmelidir.  Anne ve babanın çocuklara karşı en başta gelen görevleri onları en güzel şekilde yetiştirmek ve topluma her yönden faydalı birer eleman haline getirmektir. 'Hiçbir baba, çocuğuna güzel edepten daha üstün bir şey bağışlayamaz' buyuran Peygamber Efendimiz çocuklarımızı yetiştirirken nelere öncelik vermemiz gerektiğini de şu hadisiyle bildirmektedir: 'Çocuklarınızı şu üç edep üzere yetiştirin; Peygamberini sevmek, onun aile halkını, dost ve yakın arkadaşlarını sevmek, Kuran okumak' Güzel edep yani güzel ahlak demek Kuran ahlakına sahip olmak demektir" diye konuştu.

Nesillerin iyi yetişmesini sağlamak için onları, Kuran'la bağını koparmayan, hayatını Kuran'la şekillendiren nesiller olarak yetiştirmek gerektiğini dile getiren Samsun Müftüsü Veysel Çakı, "Çocuklarımıza Kuran okumayı öğretmeliyiz ki onlar Kuran'la bağlarını koparmasınlar.  Kuran'ı okuyan, onu kendine rehber edinen ve Kuran'a sımsıkı sarılan evlatlarımız kimliğini ve kişiliğini kaybetmez.  Kuran eğitimine, Kuranla beraber ibadetlerini ve inancını öğretmeye ne kadar küçük yaşta başlarsak o kadar sağlam kişilikli, milletin birlik ve beraberliğine sahip çıkan nesiller yetiştiririz. Cami cemaatinden de istirhamımız vatan ve milletine sahip çıkacak  güzel ahlak sahibi nesillerin yetişmesi için camiye gelen çocuklarımıza karşı oldukça hoşgörülü olalım, onları camiden koparmayalım. Her yıl camilerimizde ve Kuran kurslarımızda açılan yaz kurslarımızın kapıları 4 yaşından itibaren bütün çocuklarımıza ve gençlerimize açıktır. Çocuklarımızı ve gençlerimizi camilerimizin süsü ve neşesi olmaları için camilerimize davet ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Recep YAZGANRecep YAZGAN