Güncel
Giriş Tarihi : 03-02-2015 16:00   Güncelleme : 03-02-2015 16:00

Çorum'a kent meydanı kazandırılması çalışmaları

ÇORUM (AA) - Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, kent meydanı yapılması konusunda önemli adımlar attıklarını belirterek, "Yıllardır tartıştığımız, konuştuğumuz bir çalışmayı hayata geçireceğiz

Çorum'a kent meydanı kazandırılması çalışmaları

ÇORUM (AA) - Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, kent meydanı yapılması konusunda önemli adımlar attıklarını belirterek, "Yıllardır tartıştığımız, konuştuğumuz bir çalışmayı hayata geçireceğiz. Şehrin meydana hatta meydanlara ihtiyacı var" dedi.

Külcü, yaptığı açıklamada, valilik karşısındaki İl Sağlık Müdürlüğü, eski Tekel Müdürlüğü hizmet binası ile İl Genel Meclisi hizmet binası ve otoparkın da içerisinde yer aldığı yaklaşık 13 dönümlük alanın kent meydanı olarak planlandığını, valilik önü ve bitişiğindeki eski adliye binasının bulunduğu alanın da dahil edilmesiyle bölgede 23 dönümlük bir alan kazandıklarını söyledi. 

Bölgedeki binaların başka yere taşınmasıyla ilgili çalışmaların yürütülmesi konusunda Belediye Meclis toplantısında kendisine yetki verildiğini ifade eden Külcü, şunları kaydetti:

"Yıllardır tartıştığımız, konuştuğumuz bir çalışmayı hayata geçireceğiz. Şehrin meydana hatta meydanlara ihtiyacı var. Kimlikli şehirlerin, hafızalarda iz bırakan kentlerin belli başlı özellikleri vardır. Bunlardan ilki yolların genişliği, ikincisi parkları, üçüncüsü binaların mimari özellikleri ve dördüncüsü ise meydanlarıdır. Bu 4 özelliği bünyesinde barındıran şehirler çekim özelliği olan şehirlerdir. Biz de 6 yıllık dönemimiz boyunca bu hususlar üzerinde önemle durduk. Zaman zaman kamu açısından maliyetler ortaya çıkabiliyor. Ama bu şehir hepimizin. Yarınları bugünden daha güzel yaşanabilir bir Çorum bırakmak istiyorsak bu zorluklara katlanmalıyız diye düşünüyorum."

"Gazi Caddesi'nden Farabi Caddesi'ne kadar üç noktada şehrin boynunda gerdanlık gibi duran 3 meydan yapacağız" diyen Külcü, "Bunlardan biri Farabi'de 25 dönümlük bir meydan olacak. Siyasi partiler artık mitinglerini orada yapacak. İkincisi ise yeni belediye hizmet binasını yapmayı düşündüğümüz Temizlik İşleri Müdürlüğünün olduğu yere yapılacak. Orada da mülkiyetle ilgili herhangi sorun kalmadı. Valilik önündeki alana yapılacak meydan için de görüşmelerimizi sürdürüyoruz" dedi. 

Külcü, Valilik önündeki alanındaki meydanın altına otopark da yapılacağını, birkaç yıl içerisinde çalışmaları tamamlamayı hedeflediklerini sözlerine ekledi.

adminadmin