Samsun Haber
Giriş Tarihi : 14-09-2019 12:05   Güncelleme : 14-09-2019 12:05

​Cumartesi kahvaltı grubu nihayet meşruiyet kazanıyor!

Kuruculuğunu Ulusoy Un Sahibi Rotaryen Fahrettin Ulusoy’un yaptığı Cumartesi Kahvaltı Grubu, Samsun Valisi Osman Kaymak ve Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir’in de katılımıyla gelenekleştirdikleri kahvaltı programında bir araya geldi.

​Cumartesi kahvaltı grubu nihayet meşruiyet kazanıyor!

Grubun kahvaltısına katılan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir tweetter hesabından “Şehrimizin Sivil Toplum Kuruluşları (STK) ve iş İnsanlarının geleneksel hale getirdikleri kahvaltı programına katıldık. Şehrimiz ekonomisine değer katan iş insanlarımızla yapmayı planladığımız projeleri ve yatırımları paylaşarak fikir alış verişinde bulunduk” şeklinde bir paylaşım yaptı.

Cumartesi Kahvaltı Grubu henüz STK olmadı.

CUMARTESİLER GRUBU

Cumartesiler Grubunun temelini 2015 yılının Ağustos ayında kendisinin attığını da kaydeden Ulusoy Un A.Ş yönetim kurulu Başkanı Fahrettin Ulusoy, kamuoyunun Cumartesi Kahvaltı Grubu olarak bildiği yapı hakkında Hayatımdan satırlar isimli kitabında şunları yazmıştı:

“Bizim de Cumartesi buluşmalarımız üç buçuk senedir devam ediyor. 15 Temmuzun ertesi günü bile yapıldı. Sadece bu sene 10 Kasım’da yapılmadı. Toplantıda siyaset vesaire şeyler yok.

Değişik iş kollarından iş adamları bir araya gelip sohbet ediyoruz. Bu toplantının amacını da şehrin mülki emniyet, güvenlik ve benzeri dinamikleriyle, benzer kamu görevlileriyle kaynaşmasını sağlayalım olarak belirledik.

Oradaki görevim moderatör. Her misafirimize de “Buradaki insanların sicili temiz, merak etmeyin görevinizi zaafa uğratmazlar” diye de söylüyoruz.

Samimi bir ortam yarattık, altmış üç kişiye ulaştık. Bunların onbeşi kaymakam, vali yardımcısı gibi görevlerdeki insanlar ve tayin oldular. Ama kalan kırk beş elli kişinin otuz, otuz beşi her hafta katılım gösteriyor. Katılmayanlar mazeret bildiriyorlar.

Öyle güzel bir ortam sağladık. Bundan da gurur duyuyorum. Bu da bir sivil toplum etkinliği”

NEDEN DERNEKLEŞMİYOR

Cumartesiler Grubunun Samsun’un idarecileri yerel yöneticileriyle bir araya gelerek legalleşme çalışmalarının dernekler masasına müracaat ederek dernek statüsünde tamamlanması bekleniyor.

CGD Cumartesi Grubu Derneğinin müracaat dilekçesini de kurucu başkan Rotaryen Fahrettin Ulusoy’un vermesine kesin gözüyle bakılıyor.

adminadmin