Samsun Haber
Giriş Tarihi : 26-08-2019 09:24   Güncelleme : 15-01-2022 12:24

Samsun’da Yeni Bir Yapılanma TURMEPA!

Samsun’da Yeni Bir Yapılanma TURMEPA!

Geçen hafa içinde Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir’in ziyaret ettiği TURMEPA Karadeniz Bölge Koordinatörlüğü, denizlerin temizliğinden çok ABD'nin Ortodoks Dünyasını Yeniden Yapılandırma Projesi ve bir çok sakıncalı faaliyetleriyle  gündeme geliyor.

PEKİ NEDİR BU TURMEPA

TURMEPA’nın açılımı “Turkish Marine Environment Protection Association”.

Resmi adı “TURMEPA - DENİZ TEMİZ DERNEĞİ”.

TURMEPA yani Deniz Temiz Derneği, 8 Nisan 1994 tarihinde Mustafa Rahmi Koç’un kurucu başkanlığında kurudu.

Denizlerin kirlenmesinin önlenmesi, temiz denizlerin de korunması için çalışan ‘MEPA’, ilk HELMEPA adıyla Yunanistan’da kurulduç

Yunanlı armatörlerin öncülüğünü ve finansörlüğünü yaptığı derneğin ikincisi Türkiye’de ‘TURMEPA’ adıyla bir proje olarak hayata geçirildi.

İki dernek devamında ‘INTERMEPA’ adıyla da uluslararası bir organizasyonun çatısı altında buluştu.

Halen Ege, Akdeniz ve Karadeniz başta olmak üzere birçok ülkede ‘MEPA’ faaliyetleri devam ediyor.

Bu ülkelerden birisi de Kıbrıs Rum Kesimi’nin kurduğu, CYMEPA.

Burada işler ilginçleşiyor;

Rumlar, Kıbrıslı Türkler’e yani KKTC’ye “Gelin bizim derneğe üye olun” çağrısı yapıyor.

Birçok tartışma ve gelişmeler yaşansa da Rahmi Koç’un, armatör Eşref Cerrahoğlu’nun ‘maharetiyle’ KKTC’de dernek kuruluyor ama bir farkla;  KKTC’deki dernek ‘MEPA’ adını almayarak “KKTC Deniz Temiz Derneği” olarak faaliyete geçiyor.

TURMEPA- Deniz Temiz Derneğinin yapılanmasına baktığımızda ana hedef olarak Yunan ve Rumların Türkiye ve Kıbrıs üzerindeki siyasi ve ideolojik hedefleri doğrultusunda bir yapılanma olduğu çok açık ve net.

ORTODOKS DÜNYASINI YENİDEN YAPILANDIRMA PROJESİ

1992’de Sovyetler'in dağılmasıyla, ABD'nin "Ortodoks Dünyasını Yeniden Yapılandırma Projesi" gündeme geldi.

O dönem bu yapılandırmanın Fener Rum Patrikhanesinin şemsiyesi altında gerçekleştirme projesi devreye sokuldu. 2019 yılı Ocak ayında İstanbul Rum Patrikhanesi Ukrayna Kilisesi'nin Rusya'dan ayrılarak bağımsızlığını öngören ve resmen onaylanması ile devam eden bu sürecin ABD açısından başarıyla devam ediyor.

"Ortodoks Dünyasını Yeniden Yapılandırma Projesi" ve buna bağlı Pontus hareketleri 1994 yılında TURMEPA Deniz Temiz Derneği’nin kurulmasıyla hız kazandı.

MESELE SADECE ÇEVRE DEĞİLMİŞ

TURMEPA Deniz Temiz Derneği, 1994 ile 1998 yılları arasında Fener Patriğinin Hristiyan aleminde tanınması için bir dizi sempozyuma öncülük ve ortaklık yaptı.

1994- Dünya Barışına Katkı Toplantısı (İstanbul),

1995- Vahiy ve Çevre Sempozyumu (Patmos Adası),

1997- Din, Bilim ve Çevre Sempozyumu (Selanik-Trabzon),

1998- Çevre, Adalet ve Eğitim Sempozyumu (İstanbul), bu dizide yer aldı dedi.

Fener Patriği Patrik Bartholomeos ve TURMEPA - Deniz Temiz Derneğinin birlikte organize ettikleri "Vahiy ve Çevre Sempozyumu"nun, 21-26 Eylül 1995 tarihleri arasında İstanbul'da gerçekleştirilmesi dikkat çekicidir. Söz konusu sempozyum Ergenekon Ana Davası’na da girdi.

Aslen Yunan olan İngiltere Prensi Philip'in başkanı olduğu Doğal Hayatı Koruma Vakfı'nın Patmos Adası'nda düzenlenen ve Bizans ikonaları konusunda araştırı ödülü alan ve TURMEPA - Deniz Temiz Derneğinin Fener Patriği Patrik Bartholomeos ile birlikte organize ettiği  "Vahiy ve Çevre Sempozyumu", çevrecilik maskesi altında Venizelos gemisiyle Karadeniz'de Pontus Devleti'ni kurmak amacını güden  "Din, Bilim ve Çevre Sempozyumu", Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı'nın düzenlediği "Hoşgörü" toplantıları gibi etkinlikler, Fener Rum Patriği Bartholomeos'un gizli niyetleri ve asıl göreviyle alakalı fikir veriyor.

Vahiy ve Çevre Sempozyumunda tören günü Patmos Adası, Doğu Roma ve Yunanistan bayraklarıyla donatılmıştı. Patriği Patmos Adası'na götüren Yunanistan'ın sağladığı "Aleksandros" (İskender) adlı yat, Çanakkale Boğazı'ndan çıktıktan sonra iki Yunanistan savaş gemisince karşılanmış ve törenin yapılacağı adaya dek kendisine eşlik edilmiştir. Patrik, devlet başkanı protokolüyle karşılanmış, 21 pare top atılmış, Yunan marşı çalınmış ve bir Korgeneralin eşlik ettiği askeri kıtayı teftişi sırasında, askerleri selamlarken, elindeki haçı havaya kaldırarak onları kutsamıştır. Ertesi gün, 24 Eylül 1995 sabahı bir manastırda yapılan çok gizli toplantıya yalnızca Avustralya, Amerika, Kıbrıs Rum Kesimi, Sırbistan, Orta Doğu ve Afrika'daki Ortodoks kiliselerin Patrik ve Başpiskoposları katılmışlardı. Toplantının yapıldığı bina askeri kordon altına alınmış ve hiç kimse yaklaştırılmamıştı.

DİN, BİLİM VE ÇEVRE SEMPOZYUMU

20-28 Eylül 1997 tarihlerinde yapılan “Din, Bilim ve Çevre Sempozyumu”nda da Bizans motifleri hakim olmuş, sempozyum, Yunanistan bandıralı El. Venizelos Gemisi'nde gerçekleşmiş ve ilk durak olarak Trabzon Limanı seçilmiştir. Programda Türkiye’den İş adamı ve TURMEPA - Deniz Temiz Derneğinin kurucusu Mustafa Rahmi Koç ve dönemin Çevre Bakanı İmren Aykut da hazır bulunmuştur. Toplantı sırasında Pontus haritası dağıtılmıştır. Bu harita Türkiye’nin Doğu Karadeniz bölgesinin Pontus devleti şeklinde gösterildiği bir haritadır. Bu olay, Fener Rum Patriğine ve programın diğer öncülerine karşı, Trabzonluların protestolarına neden olmuştu.

TURMEPA – Deniz Temiz Derneğinin Türkiye’nin iç ve dış politikalarına taraf olacak şekilde amacı olan denizleri temiz tutmak dışında sakıncalı faaliyetler içinde olduğu görülmektedir.

ROTARYENLER HER TAŞIN ALTINDA

TURMEPA – Deniz Temiz Derneği ile ilgili olarak ortak faaliyet taptığı diğer kurum, kuruluş ve derneklere bakıldığında karşımıza alt kademe Masonik yapılanma olan Rotary Kulüplerini görmek mümkündür.

Bunun için Google.com ara turmepa+rotary şeklinde bir arama yapmanız yeterli olacaktır.

Karadeniz bölgesi ve Samsun’da TURMEPA – Deniz Temiz Derneği, Rotary ve kripto Pontusçu bir yapının birlikte hareket ettiği tezi ortaya çıkıyor.

TURMEPA – Deniz Temiz Derneği Samsun yapılanması;

TURMEPA – Deniz Temiz Derneği Samsun yapılanmasında tanınmış isimler var; TURMEPA Karadeniz Bölge Koordinatörü Tuncer Üçüncüoğlu, Şubesi Yöneticisi Temel Uzlu, Tevfik Sönmez!

Bu isimleri Rotary Samsun Yapılanmasından da hatırlıyoruz;

TURMEPA Karadeniz Bölge Koordinatörü Tuncer Üçüncüoğlu; Samsun Rotary Kulübü Yönetim Kurulu 1996-1997 dönemi dönem başkanı.

TURMEPA Karadeniz Bölge Şubesi Yöneticisi Tevfik Sönmez; Samsun Rotary Kulübü Yönetim Kurulu 1988-1989 dönemi dönem başkanı. (bkz: Link 7)

TURMEPA Karadeniz Bölge Koordinatörü Tevfik Sönmez, aynı zamanda Samsun Polis Hizmetlerini Geliştirme ve Destekleme Dernek Başkanı.

Tevfik Sönmez, Karadeniz’de Pontusçuluk faaliyetleri yapan, sözde Pontus Rum soykırımı kongrelerine konuşmacı olarak katılan, Türkiye Cumhuriyeti aleyhinde yazılı ve sözlü beyanlarda bulunan Yunan Theodoros Pavilidis ile yakın ilişkiler içerisinde olduğunu daha önceki haberlerimizde belirtmiştik.

TURMEPA - Deniz Temiz Derneğinin üstte açıklanan Fener Rum Patriği, Yunanistan ve bölgedeki Pontusçu hareketler ile olan ilişkisinin üzerine Tevfik Sönmez ile ilgili bu bilgiler tamamlayıcı nitelikte ve faaliyetleri doğrular mahiyettedir. Ayrıca Tevfik Sönmez’in “Masonlar dinsiz değildir” diyerek Masonluğu savunan açıklamaları ise yerel basına yansımıştı.

TURMEPA – Deniz Temiz Derneği Samsun yapılanmasındaki Şubesi Yöneticisi Temel Uzlu, Samsun Lojistik Merkezi Genel Müdürü.

Temel Uzlu öncesinde Ulusoy Otobüslerinin bölge müdürü olarak görev yapmış, Terme Ulusoy Tesisleri sahibi olan ve 17/25 Aralık kumpas davası ile adı anılan Reza Zarrab’ın ortağı Babek Zencani ile fotoğrafları bulunan İmran Okumuş tarafından FETÖ operasyonları kapsamında KHK ile el konulan Kaynak Holding’e bağlı GÜRMED Medikal adlı şirkete kayyum olarak atanmıştı.

Temel Uzlu ve Tevfik Sönmez ikilisi karşımıza Tıpkı TURMEPA – Deniz Temiz Derneği Samsun yapılanmasında olduğu gibi Samsun Polis Hizmetlerini Geliştirme ve Destekleme Dernek yönetiminde olmaları ile de dikkat çekiyor.

TURMEPA – Deniz Temiz Derneği Karadeniz Bölge Koordinatörü Tuncer Üçüncüoğlu adını ise TURMEPA Samsun yapılanmasının diğer isimleri olan Tevfik Sönmez ve Temel Uzlu ile birlikte “Samsun Lojistik Merkez Lobicilere mi Teslim ediliyor” haberimizden hatırlıyoruz.

TURMEPA - Deniz Temiz Derneğinin ve kurucusu Mustafa Rahmi Koç’un Fener Rum Patriği, Yunanistan ve dolaysıyla bölgedeki Pontusçu hareketler ile olan ilişkiler ağı üzerine TURMEPA - Deniz Temiz Derneği Samsun Şubesi yöneticilerinden Tevfik Sönmez ve Temel Uzlu’nun Samsun başta olmak üzere bölgede uzun zamandır faaliyet gösteren Yunan istihbaratı adına bölgede faaliyet gösteren Yunan Theodoros Pavilidis ile yakın ilişkiler içerisinde olmaları tesadüf görünmediği gibi bir duruşu ve Türkiye’nin içi ve dış güvenliğini ilgilendiren Pontusçuluk konularına taraf oldukları kanaati oluşturuyor.

Özellikle Tevfik Sönmez ve Temel Uzlu başta olmak üzere irtibat ve iltisaklı oldukları yapılanma ve kişilerin Fener Rum Partiği Bartholomeos ve TURMEPA - Deniz Temiz Derneğinin 1995 yılında birlikte organize ettikleri Pontusçu faaliyet olarak adlandırılabilecek "Vahiy ve Çevre Sempozyumu" ve yine 1997 yılında Trabzon’da düzenlenen Fener Rum Partiği Bartholomeos ve TURMEPA - Deniz Temiz Derneği kurucusu Mustafa Rahmi Koç’un da katıldığı “Din, Bilim ve Çevre Sempozyumu”na katılıp katılmadıkları, katıldılarsa kimlerle katılım sağladıkları, bu bilgilerin devletin ilgili kurumlarınca takip edilip edilmediği konuları merak konusudur.

Aynı kişiler olan Tuncer Üçüncüoğlu, Tevfik Sönmez ve Temel Uzlu’yu kendilerine “Cumartesi Kahvaltı Grubu Arkadaşları” diyen başka yapı içerisinde görüyoruz.(bkz: Link 10) “Cumartesi Kahvaltı Grubu Arkadaşları” ise yayınladığı ‘Hayatımdan Satırlar’ isimli kitabında Samsun’da “Rotary beni yüceltmedi, ben Rotary’i yücelttim. Bazı insanlar bunu anlayamaz. Rotary’i yücelten benim varlığımdır.” diyen işadamı Fahrettin Ulusoy’un kurması ve alt kademe Masonik yapılanma benzeri bir yapı olması da dikkat çekicidir. (bkz: Link 11, Link 12)

Link 1: http://www.radikal.com.tr/yazarlar/funda-ozkan/kocun-yunanliya-nazi-gecti-kktcye-deniztemiz-kapisi-acildi-935921/

Link 2: http://doczz.biz.tr/doc/7350/ergenekon-ana-davas%C4%B1-339.-ek-delil-klas%C3%B6r%C3%BC

Link 3: https://www.gunisigigazetesi.net/bizans8217i-hortlatma-hazirliklarina-makale,2191.html

Link 4: http://www.milliyet.com.tr/gundem/pontus-u-mu-ariyorlar-5195147

Link 5: http://www.akasyam.com/polis-hizmetlerini-gelistirme-ve-destekleme-dernek-baskani-tevfik-sonmez-baskanliga-devam-ediyor-163617/

Link 7: http://www.samsunrotary.org/rotary-klubu/gecmis-donem-baskanlarimiz

Link 8: http://www.akasyam.com/masonik-yapilanmalar-her-yerde-163276/

Link 9: http://www.akasyam.com/samsun-lojistik-koyu-lobicilere-mi-teslim-ediliyor-163129/

Link 10: http://www.akasyam.com/cumartesi-kahvalti-grubu-cenaze-ilaninda-ortaya-cikti-169308/

Link 11: http://www.akasyam.com/ulusoy-un-yonetim-kurulu-baskani-fahrettin-ulusoydan-cesur-hatiralar-ve-basarili-bir-kitap-169613/

Link 12: http://www.akasyam.com/ulusoy-un-yonetim-kurulu-baskani-fahrettin-ulusoy-yusuf-ziya-yilmaz-rotary-kulubu-onur-uyesidir-169644/

adminadmin