Samsun Haber
Giriş Tarihi : 18-03-2019 10:17   Güncelleme : 18-03-2019 10:17

Cumhur İttifakı AK Parti Belediye Başkan Adayı İbrahim Sandıkçı; Sosyal belediyecilik bizim işimiz!

​Cumhur İttifakı AK Parti Belediye Başkan Adayı İbrahim Sandıkçı, AK Parti’nin 2019 Yerel seçimleri sonrası için planladığı gönül belediyeciliğinin en önemli ayaklarından biri olan sosyal belediyecilik hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Cumhur İttifakı AK Parti Belediye Başkan Adayı İbrahim Sandıkçı; Sosyal belediyecilik bizim işimiz!

Sandıkçı’yla belediye başkanı olarak seçildiğinde yapacağı projeler hakkında konuştuk. Canik Belediye Başkan Adayı Sandıkçı sosyal belediyeciliğin sadece lafta olmayacağının garantisini verdi. Canik’te yaşayan herkesin bu sistemin bir parçası olduğunu ve yapılacak her hizmetin sosyal belediyeciliğe uygun olacağını söyleyen Sandıkçı, önümüzde ki beş yıl durmadan halkımız için çalışacağız, mutlu ve huzurlu bir Canik’in bu hizmetler sayesinde oluşacağını söyledi.

İnsan Odaklı Bir Yönetim Şeklini Benimseyeceğiz

Sandıkçı yaptığı açıklama da, insan odaklı bir yönetimin benimseneceğini vurgulayarak “Toplumun her kesime eşit bir davranış modeli belirleyeceğiz, hizmetlerimiz bir grubu değil daha kapsayıcı, adil ve çok boyutlu olacak. Sosyal belediyecilik anlayışımız daha çok ekonomik büyümeye endeksli, ortak gelecek anlayışına uygun, dayanışmayı önde tutan, yakınlaştırıcı ve birleştirici olan, sosyal ilişkileri ve toplumu zenginleştirici olacaktır. Bu anlayışlarla toplumun sosyal kalkınmasına da özen gösterip, bu yönde çalışmalar yapacağız. Alt yapı ve sosyal yatırımların özellikle ilçemizde eksik kalınan taraflara yönlendirerek çevreye daha duyarlı bir belediye modelini benimseyeceğiz” şeklinde konuştu.

Sosyal Belediye Vazgeçilmezimizdir

Şehrin ve ilçenin tüm dinamikleriyle sıkı bağlar kuracaklarından bahseden Sandıkçı, sosyal belediyeciliğin vazgeçilmezleri arasında olduğunu vurguladı. Canik’te yaşayan vatandaşların sosyal durumlarıyla ilgilenen ve onlara insan onuruna yaraşır bir yaşam standardını sağlamayı amaç edineceğini belirten Cumhur İttifakı AK Parti Belediye Başkan Adayı İbrahim Sandıkçı, “Herkes elini taşın altına koymalı. Yapacaklarımız hizmet noktasında hem şehrimize hem de ülkemize örnek teşkil etmeli. Biz hizmeti halkımıza fayda sağlamak için yapmalıyız. Bunun içinde tüm gücümüzle çalışarak sosyal belediyecilik konusunda adımızdan söz ettireceğiz” dedi.

Sosyal Belediyecilik Aidiyet Duygusunu Geliştirecek

Sosyal belediyeciliğin en önemli geri dönüşlerinden biri ise, aidiyet duygusunun gelişmesini sağlaması olduğunu ifade eden Sandıkçı, “ Sosyal belediyecilik ile her gelir grubuna ve her kesime hitap eden bir belediye olduğumuzda Canik göç veren değil, göç alan bir ilçe haline gelecektir. Deniziyle, doğasıyla, sosyal alanlarıyla, spor merkezleriyle her ihtiyaca cevap veren bir Canik, refah seviyesi yüksek, yaşanılası bir marka şehir olacaktır. Canik’in gelenin bir daha gitmek istemeyeceği bir ilçe olması için çok ama çok çalışacağız” diyerek sözlerine son verdi.

adminadmin