Samsun Haber
Giriş Tarihi : 23-03-2019 14:36   Güncelleme : 23-03-2019 14:36

Cumhur İttifakı Başkan Adayı Zihni Şahin; Atakum'u Gençlerle Yöneteceğiz

Cumhur İttifakı Atakum Belediye Başkan Adayı Zihni Şahin, çocuklara, gençlere ve dezavantajlı gruplara yönelik projeleriyle heyecan yarattı. Şahin, "Özellikle çocuklarımız ve gençlerimiz mutlu edecek projeleri hızla hayata sokacağız" dedi

Cumhur İttifakı Başkan Adayı Zihni Şahin; Atakum'u Gençlerle Yöneteceğiz

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı ve Cumhur ittifakı Atakum Belediye Başkan Adayı Zihni Şahin, "Atakum'da çocuklarımıza, gençlerimize, özellikle dezavantalı gruplara yönelik projelerimizi hayata geçirmek için sabırsızlanıyoruz. Atakum'un çocukları ve gençleri çok mutlu olacak" dedi.

'ATAKUM'U GENÇLERLE YÖNETECEĞİZ'

Başkan Zihni Şahin, beraberinde AK Parti Atakum İlçe Başkanı Haluk Köksoy ile birlikte Samsun'da eğitim gören üniversite öğrencileriyle buluştu. Uluslararası öğrencilerin coşkulu karşılamasıyla moral bulan Zihni Şahin, "Atakum'u gençlerimizle birlikte yönetmek istiyoruz. Gördük ki gençlerimiz de geleceklerine sahip çıkıyor. Biz de gençlerimize her zaman sahip çıkacağız, her şeyin en iyisini yapmaları için her imkanı sağlayacağız" dedi.

Başkan Şahin, Yalı Kafe'deki kahvaltı programı sonrası üniversiteli gençlere, Atakum'da önümüzdeki 5 yıl içerisinde uygulayacağı gençlere, çocuklara, dezavantajlı gruplara yönelik projelerini tanıttı. Başkan Zihni Şahin, bu projeleri şu şekilde sıraladı:

DEZAVANTAJLI GRUPLAR İÇİN

SERVİS UYGULAMASI

"Semt pazarlarında alışverişini yapan engelli ve yaşlı vatandaşlarımızın evlerine rahat bir şekilde ulaşabilmeleri için semt pazarlarına ring servisler hizmete konulacak. Sosyal belediyecilik anlayışımız kapsamında, hanesinde engelli bireyi bulunan ailelerimiz düğün, nişan, sünnet, cenaze, mevlid ve pazar alışverişleri gibi zaruri durumlardaki ziyaretleri nedeni ile engelli bireylerine rahatlıkla bırakabilecekleri ve için de uzman görevlileri bulunan engelli hizmet merkezi kurulacak.

YENİ GÜNE ÇORBA İKRAMIYLA BAŞLANGIÇ

Sabah evinden çıkıp işi veya okuluna giden Atakumlular, hareketliliğin yoğun olduğu merkezi noktalarda (yurt, tramvay durağı, pazar yeri vs.) sunacağımız çorba ikramı ile güne sıcacık duygularla başlayacaklar,

KAYKAY PARKURLARI VE OYUNLAND!

Yaşayan bir şehir olarak genç ve çocuklarımız için gençliklerinin tadını çıkartabilecekleri kaykay parkurları inşa edeceğiz. Çocuklarımız, gençlerimiz ve ailelerimiz için Disneyland’ın bir versiyonu olacak olan ve bölgemizin en büyük oyun parkı kurulacak. Bu proje için girişimcilerimize, belediyemizce alt yapı ve çevre düzenlemeler yapılmış yer göstereceğiz.

GÜVENLİ ÇOCUK OYUN PARKLARI

Çocukların eğlenceli vakit geçirebileceği ve enerjilerini atabilecekleri, ailelerin çocuklarını seyredebilecekleri düzen ve donanıma sahip, 7/24 güvenlik kamerasıyla kontrol edilen ebeveynlerin gönüllerinin rahat olduğu güvenli çocuk oyun parkları kurulacak.

BİLİM VE TEKNOLOJİ MERKEZİ

Çocuklarımızın ve gençlerimizin bilim ve teknolojiye ilgisini çekmek, bilimsel konuları kolay anlaşılır ve eğlenceli bir şekilde sunmak amacıyla deney düzenekleri ve özel tasarım galerilerinin yanı sıra, eğitim salonları, kimya ve fizik atölyeleri, simülasyon cihazları ve Bilim Kafe'nin yer alacağı bir merkez kuracağız. Bu bilim ve teknoloji merkezinde  çocuklarımız, bilimsel kampların yanısıra atölye çalışmalarına katılacaklar.

24 SAAT HİZMETTE OLAN KÜTÜPHANE

Başta gençler olmak üzere her kesimden sanat ve kitap meraklılarının kitap ve yayınlara uyumayan kütüphane ile 24 saat erişimin sağladığı, bir araya gelerek sosyalleştiği, ikram hizmetlerinin bulunduğu ve engelli vatandaşlarımıza uygun olarak düzenlenecek millet kıraathanesi hizmete sunulacaktır. Burada geniş bir dijital kaynak havuzu, yüksek hızlı wifi ve konforlu çalışma alanlarına erişim sağlayacaklardır.

Ayrıca insan yoğunluğunun çok olduğu alanlarda ücretsiz internet ve şarj hizmeti sunularak sosyal erişim artırılacak."

adminadmin