Samsun Haber
Giriş Tarihi : 07-12-2018 08:49   Güncelleme : 07-12-2018 08:49

Cumhur İttifakı’nda Samsun bilmecesi!

​MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin AK Parti’ye jest olarak Ankara, İstanbul ve İzmir’de aday çıkartmayacaklarını ilan etmesinin ardından kesilen ittifak görüşmeleri yeniden başlamıştı.

Cumhur İttifakı’nda Samsun bilmecesi!

Siyaset kulislerinden yansıyan bilgilere göre AK Parti ile MHP arasında yerel seçim ittifakındaki en önemli sorun Adana olarak gözüküyordu. Ancak; Adana, Manisa ve Mersin’de sorunların aşıldığı gelen bilgiler arasında.

İttifak senaryolarında şimdi gözler, Erzurum, Iğdır, Samsun gibi illere çevrilmiş durumda. Bu illerden MHP’de Erzurum’da adayını ilan etmişti fakat MHP Iğdır ve Samsun’da adayını açıklamadı. Iğdır’da MHP’nin adayının AK Parti tarafından destekleneceği ifade edilirken, Samsun’da durum biraz karışık gözüküyor.

AK Parti Samsun’da mevcut Belediye Başkanı Zihni Şahin’i aday olarak göstermedi. O’nun yerine eski Bayındırlık Bakanı Mustafa Demir Samsun’da AK Parti’nin Büyükşehir Belediye Başkan adayı oldu.

Samsun, Karadeniz’in en önemli şehri. Bugüne kadar hep AK Parti Samsun’da başarılı oldu. Adayları büyük farklarla seçimi kazandı.

AK Parti’nin Samsun Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan Mustafa Demir’in “kendi döneminde yolsuzluğa asla müsaade edilmeyeceği” açıklaması büyük yankı oluşturdu.

Bafra’da Alparslan Türkeş Parkı Sosyal tesislerinde ilçe teşkilat üyelerine konuşan AK Parti Samsun Büyükşehir Belediyesi Başkan adayı Mustafa Demir, seçilmesi halinde 30 yılda bitmeyen işleri 5 yılda bitireceklerini ifade etti.

Yani Mustafa Demir bugüne kadar AK Parti tarafından yönetilen Samsun’da kendi partisinden seçilen Belediye Başkanlarını açıkça suçladı ve yetersiz gördüğünü ilan etti.

Demir’in adaylığının Samsun’da özellikle AK Parti seçmeni üzerinde büyük bir hoşnutsuzluk yarattığı söyleniyor.

Milliyetçi Hareket Partisi’nin de Samsun’da ciddi bir ağırlığı var. 30 Mart 2014 Yerel Seçimlerinde MHP’nin adayı olan Dr. Ferhat Günaydın 194 bin gibi oldukça ciddi bir oy alarak AK Parti’nin ardından ikinci olmuştu.

Samsun’da Mustafa Demir’in adaylığının ilan edilmesinin ardından artan hoşnutsuzluk MHP’yi AK Partili seçmen nezdinde öne çıkartmış gözüküyor.

MHP’den Büyükşehir Belediye Başkan adayı olmak isteyen Samsun Milletvekili Erhan Usta ile Devlet Bahçeli’nin başdanışmanı olan Hüseyin Edis var.

Milliyetçi Hareket Partisi milletvekillerinin Belediye Başkan adayı olmasını grup kararıyla engelledi. Bu kararın özellikle Erhan Usta’ya yönelik alındığı MHP kulislerinde konuşuluyor.

Erhan Usta MHP Lideri Bahçeli’nin talimatıyla Grup Başkanlığı’ndan alınmıştı. Usta’ya bu bilgi grup sırasında otururken MHP’li bir milletvekili tarafından kulağına eğilip, “Kalk oradan görevden alındın” denilerek bildirildiği söyleniyor.

Buna rağmen Erhan Usta’nın MHP Samsun İl Teşkilatı’nın ağırlığını kullanarak Samsun Büyükşehir Belediye Başkan adaylığını zorladığı ifade ediliyor.

Hüseyin Edis ise Samsun’dan eski MHP Milletvekili ve Devlet Bahçeli’nin başdanışmanı. Kendisinin de Samsun’dan Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olmak istediği ancak, ittifak görüşmelerinin sonucunu beklediği gelen bilgiler arasında.

Bir de 2014 Yerel Seçimlerinde MHP adına seçime giren Dr. Ferhat Günaydın var. Günaydın, Samsun’da bilinen sevilen bir isim. AK Parti’nin en güçlü olduğu dönemlerde Samsun’da 194 bin oy alarak ikinci olmuş. Mevcut şartlar içerisinde Dr. Ferhat Günaydın’ın aday olması durumunda MHP’nin Samsun’da Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nı kazanması çok mümkün gözüküyor.

MHP Lideri Devlet Bahçeli ile Cumhurbaşkanı Erdoğan yakın bir zamanda Cumhur İttifakı’nın yerel seçimlerde nasıl bir yol izleyeceğinin son şeklini verecekler.

Erdoğan ve Bahçeli arasındaki ittifak çalışmalarına Samsun da dahil edilecek mi? Veyahut Samsun’da zaten bir karara varılmış mı? Bilmiyoruz.

Ancak bildiğimiz bir şey var. O da her şey MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin kafasında ve bir tek O biliyor.

Hakan Sönmez - Siyasetcafe.com

adminadmin