Köşe Yazıları
Giriş Tarihi : 07-05-2018 14:22   Güncelleme : 07-05-2018 14:22

Cumhur mu, millet mi; ince illet mi?..

Cumhur mu, millet mi; ince illet mi?..

* “Ey îmân edenler!..  Allah’a itâat edin. Peygambere ve sizden olan ülü’l-ere itâat edin!..” (Kur’ân-ı Kerîm; Nisâ Sûresi, âyet 59’dan)

*  “İtaat, ancak iyilikte olur.”, “Hikmetli söz müminin yitiğidir. Onu nerede bulursa, hemen alır.”, “Büyüleyici sözler gibi, hikmetli şiirler de vardır...”, “Şâir Hassan’ın sözleri, düşmana ok yarasından daha tesirlidir…”, “Şiir, bir söz ki, güzeli daha güzel, çirkini daha çirkindir...”  (Hz. Muhammed “sallallahü aleyhi ve sellem”)

*   “Hiçbir kimse yoktur ki, dostu ve düşmanı olmasın. Mademki böyledir, o hâlde Allahü teâlâya ibâdet edenlerle beraber bulun, onları sev!” (İmâm-ı Şâfiî “rahmetullahî aleyh”)

*  “Kabul edilecek bir duâm olsa, bunu sultan için kullanırdım. Zira Allah, onun ıslahıyla birçok kişiyi ıslah eder.” (İmâm-ı Gazâlî  “r.  aleyh”)

“Kabirde suâl meleklerine şöyle cevap verilir:  ‘Rabbim Allahü teâla, Peygamberim Hazret-i Muhammed, dînim dîn-i İslâm, kitâbım Kur’ân-ı Kerîm, kıblem Kâbe-i şerîf, îtikâda mezhebim Ehl-i Sünnet velcemâat, amelde mezhebim İmâm-ı Azâm Ebû Hanîfe mezhebidir’.”  (Seyyid Abdülhakîm Arvâsî “r. aleyh”)

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ    

adminadmin