Güncel
Giriş Tarihi : 15-11-2017 10:55   Güncelleme : 15-11-2017 10:55

​Cumhurbaşkanı danışmanı Yavuz Atar’a soruşturma açıldı!

Akit Yazarı Nurettin Veren, “Üniversitelerimiz ve YÖK, FETÖ’nün vazgeçemeyeceği iki kurumdur” başlık yazısında Cumhurbaşkanı Danışmanı ve YÖK üyesi Yavuz Atar hakkında soruşturma açıldığını yazdı.

​Cumhurbaşkanı danışmanı Yavuz Atar’a soruşturma açıldı!

Veren yazısının bir bölümünde, “Bütün bu olumsuzluklara rağmen, ümit verici mücadele haberleri ve değişiklikleri de yok değil: Başbakan Binali Yıldırım’a FETÖ ile etkin mücadele içinde olunmadığı belirlenen 35 üniversite rektörünün görevden alınıp, alınamayacağı iddiası doğru mu? diye soruluyor.

Ardından da bu iddialar doğru ise, bahse konu 35 üniversite hangileri ve bu 35 üniversitenin FETÖ ile etkin mücadele içinde olmadığı nasıl tespit edilmiş diye, ilave ediliyor.

Biz aylardır üniversite rektörlerinin durumunu televizyon programlarımızda haykırıyoruz. Durumun gündeme gelmesi, geç kalınmış da olsa üniversitelerimizin selameti açısından ümit vericidir.

Belki 10 program, Akit TV’deki Nurettin Veren ile Perde Arkası programında, FETÖ’nün Abant Platformunun 2016’ya kadar yönetim kurulu başkan yardımcılığını yapanın incelenmesini söyledim. YÖK ancak şimdi soruşturma açtığını söyledi” diye yazdı.

Veren’in FETÖ’nün Abant Platformunun 2016’ya kadar yönetim kurulu başkan yardımcılığını yapan kişi olarak bahsettiği kişinin Yavuz Atar olduğu biliniyor.

Yavuz Atar YÖK üyeliğinin yanında Cumhurbaşkanı Danışmanı olarak da görev yapıyor.

Atar 15 Temmuz’dan sonra tenzili rütbeye uğrayarak YÖK Başkan Yardımcılığından alınmıştı.

Ardından FETÖ’nun merkez üssü olan Kırgızistan Manas Üniversitesi’ne mütevelli heyet üyesi olarak atanmıştı.

Atar aynı zamanda KHK ile kapatılan Mimoza Yayıncılık ortaklarının arasında. Mimoza Yayıncılığın diğer ortağı Sami Karahan ise halen firari durumda.

adminadmin