Güncel
Giriş Tarihi : 01-12-2017 09:19   Güncelleme : 01-12-2017 09:19

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Dünya ABD'den ibaret değil!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin İran ile ticareti kesmediği için Zarrab davasıyla zan altında bırakılmak istendiğini söyledi. Erdoğan, “Davadan ne çıkarsa çıksın, Türkiye doğru olanı yapmıştır. Savunmada kalacak halimiz yok. Dünya ABD’den ibaret değil” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Dünya ABD'den ibaret değil!

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, AK Parti Genel Merkezi’nde 18 ilden 51 milletvekiliyle kahvaltıda biraraya geldi. Erdoğan, rehin alınarak iftiralara mecbur bırakılan Reza Zarrab üzerinden Türkiye’ye yönelik yeni oyunlar oynandığını söyledi.

Buluşmada Erdoğan, Reza Zarrab’ın tanık olarak ifade verdiği dava hakkında konuştu. Erdoğan’ın, milletvekillerine “Davadan ne çıkarsa çıksın Türkiye doğru olanı yapmıştır. Türkiye’yi suçlu gösterip zan altında bırakacak işlemler yapmak istiyorlar, muhatabımız Trump” dediği öğrenildi. Erdoğan’ın “Bunlar sistematik, geçmişte yapılanlar tekrarlanmak isteniyor. Savunmada kalacak halimiz yok. Dünya ABD’den ibaret değil. İran ile ticari ve enerji ilişkimiz var. Ambargoyu biz ihlal etmedik. Davadan ne çıkarsa çıksın doğru olanı yaptık. Biz ABD’ye böyle bir taahhütte bulunmadık” dediği belirtildi.

DOĞRUYU YAPTIK

Davaya esas teşkil eden Türkiye’nin İran’a yönelik ambargoyu deldiğine ilişkin iddiaları da Erdoğan’ın değerlendirdiği bildirildi. Türkiye’nin doğru yaptığını söyleyen Erdoğan’ın, “Ambargoyu kendileri deliyor. Boeing uçak anlaşması yaptılar. Bu konuda yaşayacağımız sıkıntı yok. İran ile ticari ilişkilerimiz var” dediği öğrenildi. Türkiye üzerinde oynanan oyunlara da dikkat çeken Erdoğan, “Türkiye küresel sistemin sigortasıdır. Bununla oynayan kaybeder” dedi.

BEDELİNİ ÖDEYECEK

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun kamuoyuna açıkladığı asılsız belgelere de değinen Erdoğan’ın bu hamlesinin bedelini ödeyeceğini ifade ettiği kaydedildi. Kılıçdaroğlu’nun amacının ülkeyi karıştırmak olduğunu vurgulayan Erdoğan’ın, “İftira atarak bu işler olmaz; ana hıyanet partisine dönüştüler. Belgen varsa bunu savcılıkla paylaş” çağrısını tekrarladığı ifade edildi.

Adımı kullanan sahtekârları bana bildirin

Cumhurbaşkanı Erdoğan, vekillere önceki gün dile getirdiği “adımı kullananları babamın oğlu olsa kapıya koyun” şeklindeki sözlerine de açıklık getirdi. Erdoğan’ın “Bu konuda zaafiyet istemiyorum. Varsa bir şeyler paylaşın. Bu tam bir sahtekarlık” dediği belirtildi.

Milletvekillerinin ayrıca, terörle mücadele konusunda alınan mesafeyi överek, bunun devam etmesi gerektiğini, sadece insani tedbirler değil bölge insanının kazanılmasına yönelik faaliyetlerin hayata geçirilmesini dile getirdiği, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da bunun üzerine, “Bir mücadele içerisindeyiz, birlik ve beraberliğimizi muhafaza etmemiz lazım” dediği ifade edildi.

Vekillerin son dönemde gündeme gelen elektrikli arabaların kendi illerinde üretilmesi yönündeki taleplerini de Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ilettiği belirtildi.

Merkel'le Soçi görüşmesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Almanya Başbakanı Angela Merkel ile görüştü. Erdoğan, Soçi zirvesiyle ilgili bilgi paylaştı. İkili ilişkiler ve Suriye ekseninde bölgesel gelişmelerin ele alındığı görüşmede, Türkiye, Rusya ve İran’ın katılımıyla gerçekleşen Soçi zirvesi hakkında Erdoğan, Merkel ile bilgi paylaşımında bulundu. Mülteciler konusuna da değinilen görüşmede Merkel, Suriyeli mültecilerle ilgili Türkiye’ye taahhüt edilen AB yardımlarının ulaştırılmasının hızlandırılması için çalışacağını bildirdi. Terör örgütleriyle mücadelede işbirliğinin önemi belirtildi. Erdoğan ve Merkel’in, Almanya’da hükümeti kurma çalışmalarının neticelenmesinin akabinde, ikili temaslara ivme kazandırılması için mutabık kaldı.

Yeni Şafak

adminadmin