Gündem
Giriş Tarihi : 24-02-2018 16:03   Güncelleme : 24-02-2018 16:03

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Fırat’ın doğusunu güvenli hâle getirene Yolumuza Devam Edeceğiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti İl Başkanları Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, yaz aylarının hem terör örgütü hem de onu destekleyenler için sıcak geçeceğini vurgulayarak, “Önce Münbiç’i teröristlerden temizleyecek, ardından Fırat’ın doğusunun tamamını kendimiz ve Suriyeli kardeşlerimiz için güvenli hâle getirene kadar hiç durmadan yolumuza devam edeceğiz” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Fırat’ın doğusunu güvenli hâle getirene Yolumuza Devam Edeceğiz

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’na katıldı. Ak Parti Genel Merkezinde gerçekleştirilen toplantıda Cumhurbaşkanı Erdoğan bir konuşma yaptı.

“15 TEMMUZ, MİLLETİMİZİN VE DEVLETİMİZİN ADETA YENİDEN ŞAHLANIŞINA VESİLE OLDU”

Konuşmasında, Türkiye’nin, güney sınırlarını terör örgütlerinin tehditlerinden ve tacizlerinden koruma konusundaki kararlılığını, her geçen gün daha güçlü bir şekilde tüm dünyaya gösterdiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye ve Irak’ta yaşanan istikrarsızlıkların, Türkiye’ye yüklediği insani sorumlulukları yıllarca yerine getirdiklerini vurguladı. Bu iki ülkenin yeniden huzura kavuşması için gayret sarf ettiklerini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’de misafir edilen 3,5 milyon mültecinin kendi yurtlarında hayatlarını sürdürebilecekleri iklimin oluşması için ellerinden geleni yaptıklarını kaydetti.

Gösterdikleri tüm çabalara rağmen Suriye’de işler yoluna girmek yerine saldırıların ve terörün Türkiye topraklarına kadar ulaştığını dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’ye yönelik saldırıların altın vuruşu mahiyetindeki 15 Temmuz darbe girişiminin, tam tersine milletin ve devletin yeniden dirilişine, yeniden şahlanışına vesile olduğunu söyledi.

“AFRİN’DE 415 KİLOMETREKARELİK BİR ALAN KONTROL ALTINA ALINDI”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu yeni dönemin ilk neticesinin Fırat Kalkanı Harekâtı olduğunu ifade ederek, harekâtın; yıllarca Türkiye’yi terör örgütleri üzerinden tehdit edenlere, köşeye sıkıştırmaya çalışanlara karşı yeni hamlelerin önünü açtığını belirtti.

35. gününe giren Zeytin Dalı Harekâtı’nın da bu hamlelerden biri olduğunu sözlerine ekleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kahraman askerlerimiz, Mehmet’imiz büyük bir fedakârlık ve cesaretle bölücü terör örgütünün Türkiye’ye karşı saldırıları için özenle hazırladığı tahkimatları teröristlerin başına geçirerek adım adım Afrin’e doğru ilerliyor. Hamdolsun, bu sabah itibariyle 1873 teröristi etkisiz hâle getirerek 415 kilometrekare civarında bir alanı kontrol altına almış bulunuyoruz” şeklinde konuştu.

“ÜLKEMİZİN VARLIĞI SADECE TERÖRİSTLERİ VE TERÖR SEVİCİLERİ RAHATSIZ EDİYOR”

Bölgedeki hâkim tepelerin şu anda büyük ölçüde Türk askeri tarafından teröristlerden temizlendiği için harekâtın bundan sonraki kısmının daha hızlı ilerlemesini beklediklerini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Afrin şehir merkezini bir an önce kuşatıp teröristlerin dışarıyla temasını kestikten sonra yeni bir stratejiyle harekâtı sürdüreceğiz” açıklamasını yaptı.

Bölgede yaşayan Arap, Kürt ve Türkmen nüfusun, Türkiye’nin sağladığı huzur ve güven ortamından fevkalade memnun olduğunun altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ülkemizin varlığı sadece teröristleri ve terörü sevicileri rahatsız ediyor. İnşallah en kısa sürede Afrin bölgesini teröristlerden temizleyerek ülkemizdeki yüzbinlerce bölge sakininin kendi yurtlarına dönebilmesine imkân sağlayacağız” dedi.

“BİZ SİVİL, TERÖRİST AYIRT ETMESEYDİK AFRİN HAREKÂTI ÇOKTAN BİTMİŞTİ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi: “Tabii bu süreçte bizi en çok üzen, müttefikimiz olarak gördüğümüz siyasi ve askerî alanda çok derin ilişkilerimizin bulunduğu kimi ülkelerin sergilediği riyakârlık, hatta ciddiyetsizliktir. İşte dün bu ülkelerden birinin güya Savunma Bakanlığı Sözcüsü çıkıyor, yüzü kızarmadan, utanmadan, sıkılmadan, ‘Afrin’de sivillerin öldüğünü, insanların şiddet yüzünden evine dönemediğini’ söyleyebiliyor. Be vicdansız, be ahlaksız, Doğu Guta’da her gün yüzlerce çocuğun, kadının, yaşlının, sivilin, alçakça katledilmesinden en küçük bir rahatsızlık duymuyorsun; burada teröristlere karşı verilen bu mücadeleden rahatsızlık duyuyor ve yalan-yanlış haberler yayıyorsunuz. Bugüne kadar tek bir sivilin dahi zarar görmemesine dikkat eden bizim ordumuz, bundan dolayı bu süre zaten uzuyor. Eğer biz sivil, terörist ayırt etmeseydik çoktan zaten Afrin bitmişti, çoktan bitmişti.”

Ana muhalefet partisi liderinin ağzıyla da hareket etmediklerini belirterek söz konusu liderin “Afrin’e girmeyi doğru bulmuyoruz” açıklamasını hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Senin zaten nereye girmeyi doğru bulduğunu bu millet anlamadı ki, öyle bir derdin yok ki. Ne Gabar’la ilgili bir derdin var, ne Cudi’yle ilgili bir derdin var, ne Tendürek’le ilgili bir derdin var, ne Kandil’le ilgili bir derdin var, onlarla sadece iş birliğin var, başka hiçbir şeyin yok” değerlendirmesinde bulundu.

Afrin ile ilgili gerçeği yansıtmayan açıklamayı şiddetle kınadıklarını, bunu söyleyenlerin iddialarını ispatla mükellef olduğunu dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Kendilerini, önce silahlandırdıkları, eğittikleri, oluk-oluk para akıttıkları teröristlerin katlettiği, evlerini başlarına yıktığı, topraklarından sürdüğü, evlatlarını zorla ellerinden aldığı sivillere sahip çıkmaya davet ediyoruz. PKK’lı teröristleri 40 kılığa sokup, 40 isim değiştirerek meşrulaştırmaya çalışırken, düştükleri acınası durumu yüzlerine vurmaktan biz usandık. Onlar utanmadan, arlanmadan hâlâ aynı şeyleri söylemekten bıkmadılar.”

“TÜRKİYE’NİN ARTIK YALANLARA, OYALAMA TAKTİKLERİNE KARNI TOKTUR”

Bir yetkilinin söylediğini ötekinin yalanladığına, bir kurumun raporunun diğerinin iddialarını boşa çıkarttığına dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ama buna rağmen kendilerine çekidüzen vermeye maalesef çalışmıyorlar. Elimizde mesela Münbiç’le ilgili en tepedeki yöneticilerinden başlayarak tüm muhataplarımızın söyledikleri sözlerden oluşan klasörler dolusu bilgi var, video çekimler var. Bunları önlerine koyduğumuzda haklı olduğumuzu söylüyorlar, ama arkamızı döndüğümüzde hemen başka ifadelerle işlettikleri yalan çarkına geri dönüyorlar” dedi.

Türkiye’nin artık bu yalanlara, boş vaatlere, oyalama taktiklerine karnı tok olduğunu kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, artık terör örgütünün yanında kimin olduğuna, ona silahı kimin verdiğine, parayı kimin aktardığına, desteği kimin sağladığına baktıklarını sözlerine ekledi.

Terörün nasıl beslendiğinin belgeleriyle ortada olduğunu ve gördükleri simaların da aynı olduğunu sözlerine ekleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu yaz hem terör örgütü için, hem onu destekleyenler için sıcak geçecek, öyle görünüyor. Önce Münbiç’i teröristlerden temizleyecek, ardından Fırat’ın doğusunun tamamını kendimiz ve Suriyeli kardeşlerimiz için güvenli hâle getirene kadar hiç durmadan yolumuza devam edeceğiz” açıklamasını yaptı.

“TERÖR ÖRGÜTÜNÜN ARKASINDAN BAYRAK SALLAMAKLA DEMOKRAT OLUNMAZ”

Bu yola baş koyduklarının altını çizerek, “Varsa başını bu yolda feda etmeye hazır olanlar işte meydan diyoruz” ifadelerini kullanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti: “Terör örgütünün arkasından bayrak sallamakla demokrat olunmaz, özgürlük yanlısı olunmaz, hak ve adalet müdafi hiç olunmaz. Bu şekilde olunsa olunsa terör örgütü yardakçısı olunur. Biz gerçek demokratlarla, gerçek devlet adamlarıyla görüşmeye, konuşmaya her zaman varız, hazırız, yeter ki onlar terör örgütü yardakçılığıyla değil bu vasıflarıyla karşımıza çıksınlar. Şehitlerimizin ve gazilerimizin emanetine sahip çıkarak bu mücadeleyi sonuna kadar sürdürmekte de kararlıyız. Rabbim yar ve yardımcımız olsun.”

Konuşmasının sonunda, pazartesi günü çıkacağı; Cezayir, Moritanya, Mali ve Senegal’i kapsayan Afrika seyahatine de değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu ziyaretlerle Afrika’ya verdikleri önemin gereğini yerine getirmeye devam edeceklerini söyledi. Göreve geldiklerinde Türkiye’nin Afrika kıtasında 12 büyükelçiliğinin bulunduğunu, şimdi ise bu sayının 41’e yükseldiğini hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, kıtadaki tüm ülkelerde büyükelçilik açmak suretiyle Afrika’yla Türkiye ilişkilerini çok daha güçlü, çok daha farklı bir noktaya getireceklerini kaydetti.

adminadmin