Siyaset
Giriş Tarihi : 26-12-2017 13:12   Güncelleme : 27-12-2017 10:31

Cumhurbaşkanı Erdoğan Hakkari’de ikinci adaya izin verdi, Bu durum samsun’a nasıl yansıyacak!

AK Parti Hakkari il Başkanlığı kongresine genel merkez tarafından ikinci adaya verilmeyen izin Genel Başkan Erdoğan tarafından verilince mevcut aday seçimi kaybetti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Hakkari’de ikinci adaya izin verdi, Bu durum samsun’a nasıl yansıyacak!

AK Parti Hakkari İl kongresine Genel Merkez tarafından tek liste gidilmesi kararı alınarak mevcut il başkanı Emrullah Gür’ü aday gösterildi.

Ancak bir başka aday Metin Tekin de seçimlere girmek ister fakat baskılar yüzünden aday olamadı.

Kongre günü Hakkari’ye gelen Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ulaşan Metin Tekin, ” Sayın Cumhurbaşkanım ben il başkan aday olmak istiyorum engelliyorlar ve de baskı yapıyorlar.” dedi.

Bunun üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan, “” Olur mu öyle şey kim engelliyor. Sen gir görelim.” cevabını verdi.

Bunun üzerine Metin Tekin son dakikada aday olur ve listesini hazırlayarak seçime girdi.

Cumhurbaşkanı Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla Hakkari'de Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğüne ait Kapalı Spor Salonu'nda gerçekleştirilen kongrede 374 delege oy kullandı.

2 adayın yarıştığı kongrede, 244 delegenin oyunu alan Metin Tekin AK Parti il Başkanı seçilirken, mevcut İl Başkanı Emrullah Gür ise 123 oyda kaldı.

Kongreye, Ak Parti Trabzon Milletvekili ve Hakkari Koordinatörü Ayşe Sula Köseoğlu, Ak Parti 22. dönem Ağrı Milletvekili Halil Özyolcu ile partililer katıldı.

Öte yandan Ak Parti Hakkari İl Başkanlığından yapılan açıklamada Mehmet Tekin'in Cumhurbaşkanı ile herhangi bir görüşmesinin olmadığı belirtildi.

adminadmin