Genel
Giriş Tarihi : 16-02-2019 10:17   Güncelleme : 16-02-2019 10:17

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hiç kimsenin milletimize karamsarlık aşılamasına, ekmeğiyle oynamasına izin vermeyiz!

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hiç kimsenin milletimize karamsarlık aşılamasına, ekmeğiyle oynamasına izin vermeyiz!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Bursa mitinginde yaptığı konuşmada, “Hiç kimsenin milletimize karamsarlık aşılamasına, milletimizin ekmeğiyle oynamasına izin vermeyeceğiz. Bu tür oyunların amacı sebze-meyve değil, doğrudan Türkiye ekonomisidir, Türkiye'dir” dedi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 31 Mart Mahallî İdareler Seçimleri kampanyası kapsamında, AK Parti Bursa mitingine katıldı. Gökdere Meydanı’nda düzenlenen mitingde Cumhurbaşkanı Erdoğan bir konuşma yaptı.

Bursa’nın tarihî ve manevi kimliğine işaretle Bursa’yı ve Bursalıları selamlayarak konuşmasına başlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bursa’yı sadece vecd ile sevmekle kalmayıp şehre vecd ile hizmet ettiklerini söyledi.

“16 YILDA BURSA’DA 50 MİLYAR LİRA YATIRIM GERÇEKLEŞTİRDİK”

Son 16 yılda Bursa’ya 50 milyar lira tutarında yatırım yaptıklarını aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, 8743 adet yeni derslik inşa ettiklerini, Bursa Teknik Üniversitesi’ni kurduklarını, 3076 kişi kapasiteli yurt binaları yaptıklarını, 43 bin seyirci kapasiteli bir stadyumun yanı sıra gençlik merkezleri, spor salonları ve yüzme havuzları inşa ettiklerini hatırlattı.

143 tarihî eseri restore ettiklerini, 20871 konut projesini hayata geçirdiklerini, ihtiyaç sahibi, şehit yakını, engelli ve yaşlılara toplam 3 milyar lira tutarında kaynak aktararak destek olduklarını, şehre 24’ü hastane toplam 59 sağlık tesisi kazandırdıklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, 1355 yatak kapasiteli şehir hastanesinin Haziran ayında hizmete sunulacağını açıkladı.

Ulaşım, gıda ve tarım, sulama, teknoloji alanlarında yapılan hizmetlerden örnekler veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, yatay mimari anlayışıyla eski stadın yerine inşa edilen yüksek binanın kat sayısının indirileceğini ve bu yıl içinde millet bahçesi yapılacağını müjdeledi.

Uludağ’ın turizm açısından daha verimli değerlendirilmesi amacıyla Uludağ Alan Yönetim Başkanlığı’nın kurulacağını ve eski Tabakhaneler bölgesinin termal turizm bölgesi hâline getirileceğini açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Millî Teknoloji Hamlesi kapsamında şehirde Teknoloji Sanayi Bölgesi TEKNOSAB’ın kurulacağını sözlerine ekledi. Proje için, “Bursa’nın bilgi ve inovasyona dayalı üretimde rekabet gücünü artıracak TEKNOSAB ile bilim, teknoloji ve sanayinin el ele vererek çalışacağı bir altyapı oluşturuyoruz” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu organize sanayi bölgesiyle 150 bin kişilik istihdam ve 40 milyar dolar ihracat hedeflediklerini ifade etti.

Bir yandan 31 Mart seçimleri için hazırlanırken, diğer yandan ülkenin ve milletin beka meselesi olarak gördükleri konuları yakından takip ettiklerini dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaptıkları her tercihin ülkenin geleceğini yakından ilgilendiren bir dönemden geçildiğini kaydetti.

“SURİYE MESELESİNDE EN KÜÇÜK BİR YALPALAMA İLERİDE BÜYÜK MALİYETLER GETİRİR”

Suriye meselesindeki en küçük bir yalpalamanın ileride büyük maliyetler getireceğini, Doğu Akdeniz, Kıbrıs ve Ege’deki gelişmelerde Türkiye’nin haklarını, menfaatlerini sıkı bir şekilde korumadıklarında ise karşılarına nasıl bir manzara çıkacağını çok iyi bildiklerini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Diplomaside olduğu gibi ekonomide de sağlam durmaları gerektiğinin gayet iyi farkındayız. Bütün bunların yolu ülkemizin siyasi istikrarından geçiyor” dedi. Bu nedenle daha da önem kazanan 31 Mart seçimlerinde şehirleri yönetecek belediye başkanlarının belirleneceğini; ancak birilerinin ellerini ovuşturarak, belediye başkanlığı seçim sonuçlarının kendilerinin aleyhine sonuçlanması için gayret sarf dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu değerlendirmelere yer verdi: “Şimdi CHP’nin yanında kim var? Kandil’in tayin ettiği, desteklediği HDP var. Ah ah, benim vatansever, milliyetperver kardeşlerim acaba bu CHP ile el ele, kol kola olan, bu Kandil’in desteklediği, bölücü terör örgütünün desteklediği HDP’ye oyunu nasıl verir? İyi Parti, bir taraftan ‘milliyetçiyim’ diyor. ‘Milliyetçiyim’ derken diğer taraftan da bu hanımefendi bu CHP ile bu terör örgütünün temsilcisi olan HDP ile acaba nasıl oluyor da el ele, kol kola dolaşıyor? Öbür taraftan Saadet Partisi’nin bunlarla el ele, kol kola, omuz omuza yürümesini siz anlayabiliyor musunuz? Ben bütün bu partilere gönül veren kardeşlerime sesleniyorum; eğer bu vatanı seviyorsak, eğer bu milleti seviyorsak, o zaman gelin bu CHP’ye de, diğerlerine de 31 Mart’ta tam bir Osmanlı tokadını sandıkta atın.”

İlgili partinin Gezi olaylarında sokakları karıştırarak aynı hesabı yaptığını, FETÖ’nün 17-25 Aralık emniyet-yargı darbe girişimiyle hükûmeti düşürmeye çalışırken de aynı beklenti içinde olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan,  “Bunlar, PKK’nın çukur eylemleriyle birlik ve beraberliğimize saldırırken de aynı niyeti taşıyorlardı” diye ekledi.

“KİMSE BENİM VATANDAŞIMA ZULMEDEMEZ”

Konuşmasında, son dönemde yükselen sebze fiyatlarına ve belediyelerin açtığı tanzim satış noktalarına da değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kimse benim vatandaşıma zulmedemez. Biz de ne yaparız? Bunları en ucuz fiyatla, en uygun fiyatla vatandaşımıza getiririz. Marketler, zincir marketler şimdi rahatsız oluyorlar. Kusura bakmayın, sen kalkar da bir yıl önceden tarlada bu ürünü satın alır, ondan sonra da bire bir, bire iki, bire üç benim vatandaşımıza satarsan karşında bizi bulursun” şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, tanzim satış uygulamasının serbest piyasa kuralına ters olduğu yönündeki eleştirileri de hatırlatarak, kısa ömürlü gıda ürünlerinde aşırı kârlandırılmış fiyatların uygulanamayacağının altını çizdi ve “Şimdi biz bu kararı aldık, bir anda fiyatlar ne oldu, yarıya indi, daha da inecek. Ve bizler üreticiyle tüketici arasındaki bu bağı kuracağız” sözlerine yer verdi.

“EKONOMİDEKİ DALGALANMANIN OLUMSUZ ETKİLERİNİ KONTROL ALTINA ALDIK”

Bursa’da da bugün üç, yakında 10 tanzim satış noktasının hizmet vermeye başlayacağını açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, hiç kimsenin millete karamsarlık aşılamasına, milletin ekmeğiyle oynamasına izin vermeyeceklerini vurguladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu tür oyunların amacı sebze-meyve değil, doğrudan Türkiye ekonomisidir, Türkiye’dir. Hâlbuki ekonomideki dalgalanmanın olumsuz etkilerini büyük ölçüde kontrol altına aldık” diye ekledi.

Geçen yılın cari açığının, son 9 yılın en düşük rakamı olan 27,6 milyar dolara gerilediğine, ihracatta 170 milyar dolara doğru gidildiğine, küresel düzeyde yabancı yatırımlar geçen yıl yüzde 19 gerilerken Türkiye’de yüzde 14’lük bir artışla 13,2 milyar dolara ulaşıldığına dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, bunun Türkiye’ye duyulan güvenin işareti olduğunu söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Görüldüğü gibi, ne yaparlarsa yapsınlar, hangi araçları kullanırlarsa kullansınlar, nereden saldırırlarsa saldırsınlar Türkiye’yi durdurmayı başaramıyorlar. Çünkü bu millet sadece Rabbinin katında eğilir, biz sadece Rabbimizin huzurunda eğiliriz, başka yer de asla… Biz kimseye dikleşmiyoruz, sadece inancımızdan ve tarihimizden aldığımız güçle dik duruyoruz, dimdik ayakta durmaya da devam edeceğiz” ifadelerine yer verdi.

“MİLLETİN ÖNÜNÜ OYNADIKLARI OYUNLARLA KESEMEYENLER, BUNDAN SONRA DA KESEMEYECEKLER”

Konuşmasında ‘tek millet, tek bayrak, tek vatan ve tek devlet’ vurgusunda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan,  Türkiye’ye yapılan yaptırım tehditlerine hiçbir zaman aldırmayacaklarını kaydetti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu milletin önünü Bursa’nın, Edirne’nin, İstanbul’un önünde kesemeyenler, bu milletin önünü Çanakkale’de, İstiklal Harbimizde kesemeyenler, bu milletin önünü darbelerle, cuntalarla, vesayetle kesemeyenler, bu milletin önünü Irak sınırına, Suriye sınırına teröristleri yığarak kesemeyenler, bu milletin önünü siyasette, diplomaside, ekonomide oynadıkları oyunlarla kesemeyenler, emin olun, bundan sonra da kesemeyeceklerdir.”

Konuşmasının ardından Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi'ni ziyaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, ziyarette yetkililerden müze hakkında bilgi aldı.

adminadmin