Güncel
Giriş Tarihi : 06-07-2018 12:26   Güncelleme : 06-07-2018 12:26

Cumhurbaşkanı Erdoğan İl Başkanlarını uyardı

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, 24 Haziran seçimlerinin ardından ilk kez partisine seslendi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan İl Başkanlarını uyardı

Erdoğan'ın açıklamalarının satırbaşları şöyle:

"24 Haziran seçimlere katılım yüzde 86,24 gibi yüksek bir düzeyde gerçekleşti. Buradan cumhurbaşkanlığı seçiminde oy kullanan vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum.

Şahsımızı bu göreve layık gören her bir kardeşimize ayrıca şükranlarımı sunuyorum. Milletvekili seçimlerinde ise toplam yüzde 42,6'lık bir oran elde ettik. MHP ile kurduğumuz cumhur ittifakı ile yüzde 54'e yakın bir oran ile seçimden açık ara birinci çıktı. Cumhur ittifakı olarak 344 milletvekili ile seçimleri tamamladık. 24 Haziran seçimleri boyunca canla başla çalışan teşkilatlarımıza teşekkürlerimizi sunuyorum.

Kardeşlerim bu seçimler yeni sisteme geçişin de bir miladıdır...

CHP'nin sayesinde bölücü terör örgütünün belirlediği isimler Meclis'te yer alacaklar. Memleketini seven her CHP'li vatandaşı partisinden hesap sormaya davet ediyoruz. Türkiye'nin en eski partisini Batı'daki bir avuç marjinalin oyuncağı haline getirenlerden millet hesap soracaktır...

ANAYASA DEĞİŞECEK

Pazartesi inşallah yemine ederek görevi başlıyoruz. Pazartesi günü yayınlayacağımız kararname ile bakanlıkları kuruyor ve kabinemizi açıklıyoruz. Elbette bu sistemin oturması belli bir zaman alacaktır. İlk etapta bakanlar, bakan yardımcıları, genel müdürler düzeyine kadar çalışarak bir noktaya kadar getirdik. Uygulamadaki eksiklik, aksaklıkları tespit ettikçe güçlendirmeler yapıp, güncelleyeceğiz. Sistem içinde yeri gelecek kanun değişikliği, yeri gelecek Anayasa değişikliklerine ihtiyaç duyacağız.

OY FARKINI İYİ ANALİZ ETMELİYİZ

Cumhurbaşkanlığı ile milletvekilliği seçimleri arasındaki oy farkını çok iyi analiz etmeliyiz. AK Parti'nin 2015 Haziran'ı ve son seçimlerin sonuçlarının üzerinde uzun uzun durması gerekiyor. Biz sadece seçimlerden galip çıkmakla övünecek bir parti değiliz. AK Parti'nin 2023 hedefleri için çok daha büyük seçim sonuçlarına ihtiyaç vardır. Meclis'te güçlü olmamız gerekiyor. Biz 16 yıldır ülkemizi kesintisiz reformlarla yönettik. Reformları sürdürmeliyiz.

CUMHUR İTTİFAKI MECLİS'TE SÜRECEK

Yeni dönemde Meclis'e çok önemli görevler düşüyor. MHP'nin de desteği ile AK Parti Meclis'in lokomotifi olmayı sürdürecektir. Cumhur İttifakı'nı Meclis'te de sürdüreceğiz. Bu birlikteliği devam ettireceğiz.

AK PARTİ'DE YERİ OLAMAZ...

Önümüzdeki ay büyük kongremizi yapıyoruz. Milletimize mesajımızı orada vereceğiz. 24 Haziran'ı doğru analiz edemezsek, gereğini yapamazsak geçmişimizle çelişmiş oluruz. Millete yanlış yapan kimsenin AK Parti'de yeri olamaz.

BANA GELEN RAPORLARA BAKINCA...

Bana gelen raporlara bakınca bazı eleştiriler var ki çok çok önemli. Vatandaşlar özellikle şunu arıyor: Tevazu... 'Benim dükkanıma gelip bir çay içmedikten sonra ben belediye başkanını ne yapayım' diyor. Değerli arkadaşlar bizi yükselten tevazuumuz olmuştur. Biz tevazuumuzu kaybettiysek, puan kaybımız da olmuştur. En güçlü olduğumuz yerlerde puan kaybettiysek bunu kendimize soracağız. Çok iyi hizmetler yapmış olabiliriz ama bu yeterli değildir. Önemli olan gönüllere girmektir. Gönüllere girmiyorsak, vatandaşa tepeden gurur abidesi olarak bakıyorsak, kusura bakmayın bu millet şamar oğlanı değil. Bir oy verir, iki oy verir kenara koyar. Bu erken bir mesaj olmuştur. 24 Haziran'ın fotoğrafını iyi çekmemiz lazım. Mart 2019 için adaylarımızı buna göre seçmemiz lazım...

KONGRE SONRASI SEÇİM STARTI

Kongre sonrası yerel seçim startını vereceğiz. Aday belirlerken kaşına gözüne değil, halka uyumuna bakacağız. Yerel yönetim bu seçimlere benzemez.

Yönettiği şehrin halkı ile beraber olmayan bir belediye başkanı bir eliyle yapıp diğer eliyle yıkan kişidir. Görevinin sonunda enkaz bırakır. Aslında biz dünden daha güçlüyüz ama bu gücümüzü tevazu ile güçlendirmeliyiz.

KABİNEYE PARTİLİ OLMAYAN BAKAN

Yeni dönemde partili olmayan bakanlarımız ile bir kabine oluşturuyoruz. Ehliyet ve liyakat ile yeni döneme gireceğiz. Yeni yönetim sisteminde dinamizm eskisine göre daha farklı olacak. Biz AK Parti'yi önce Mart seçimlerine iyi hazırlamalıyız sonra önümüzde 5 yıllık bir süreç var."

adminadmin