Siyaset
Giriş Tarihi : 24-02-2020 12:16   Güncelleme : 24-02-2020 12:16

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kararlarımızı Alırken Kimseden İcazet Almıyoruz!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İzmir’de Bergama ilçesini ziyaret ederek halka hitaben bir konuşma yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kararlarımızı Alırken Kimseden İcazet Almıyoruz!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bergamalılara 31 Mart seçimlerinde yüzde 49 ile AK Parti’yi iktidar kıldıkları için teşekkür etti.

“ULAŞIMDAN SAĞLIĞA, TARIMDAN TURİZME HER ALANDA ÜLKEMİZ DESTAN YAZDI”

Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu başkanlığında Bergama'nın kısa sürede belediye hizmetlerinde hak ettiği konuma geleceğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Hakan kardeşimiz bir taraftan ilçemizi güzelleştirirken, diğer taraftan da yılların ihmalini giderecek adımlar atacaktır. Bu zorlu ve önemli görevde şahsım, tüm milletvekili arkadaşlarım hep birlikte yanında olacağız, gereken desteği veriyoruz, vermeye devam edeceğiz” dedi.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 18 senedir bütün Türkiye'ye azimle, aşkla hizmet götürdüklerini ifade ederek siyasi hayatlarının hiçbir döneminde yılgınlığa kapılmadıklarını, şehirlere hizmet ederken insanların inancına, kılık-kıyafetine, meşrebine, mezhebine, hayat tarzına göre ayrım yapmadıklarını vurguladı.

 

İktidarları döneminde Türkiye’de kardeşliğin büyüdüğünü, demokrasinin güçlendiğini, özgürlüklerin ilerlediğini dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Sadece ekonomide değil, ulaşımdan sağlığa, tarımdan turizme her alanda ülkemiz destan yazdı. Bizden önce yaklaşık 80 yılda yapılan hizmetlerin katbekat fazlasını 18 seneye sığdırmayı başardık” dedi.

“SAVUNMA SANAYİİNDE YERLİLİK ORANINI YÜZDE 20'DEN, YÜZDE 70'LERİN ÜSTÜNE ÇIKARDIK”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bundan 20-30 yıl, 40 yıl önce nasıl bir Türkiye vardı, şimdi nasıl bir Türkiye var, bunları görüyorsunuz. Yani el etek öpen değil, batılı liderler karşısında el pençe divan duran değil, masaya oturup onlarla beraber ülkelerimizin menfaatini konuşan bir lideriniz var. Sözü dinlenen, pasaportu itibar gören, her adımı dikkatle takip edilen bir ülke konumuna geldik” değerlendirmesinde bulundu.

 

Savuma sanayiindeki başarıları aktararak savunma sanayiinde yerlilik oranını yüzde 20'den, yüzde 70'lerin üstüne çıkardıklarını dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Eğer içeride bugün teröristler kaçacak delik arıyorlarsa bundan. Eğer bu imkânlarımız olmasaydı bunu başaramazdık. Şimdi ne oldu? Şimdi yerli olarak, millî olarak güçlüyüz, daha sağlamız ve her geçen gün daha ileri gidiyoruz” diye konuştu.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin savunma sanayiinde yılda 3-4 milyar dolar ihracat yaptığına, bugün dünyanın en büyük savunma şirketleri içerisinde beş Türk firmasının bulunduğuna dikkati çekti.

“EKONOMİYLE İLGİLİ KARARLARIMIZI ALIRKEN DE TERÖRLE MÜCADELEYİ YÜRÜTÜRKEN DE KİMSEDEN İCAZET ALMIYORUZ”

“Ekonomiyle ilgili kararlarımızı alırken de terörle mücadeleyi yürütürken de kimseden icazet almıyoruz” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin menfaati neyi gerektiriyorsa onu yapıp, uyguladıklarını vurguladı.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yurt dışında ve içinde gerçekleştirilen operasyonlarda bölücü terör örgütüne en tarihinin en ağır darbelerini indirdiklerine, teröristleri açtıkları çukurlara gömmekle kalmayıp aynı zamanda Barış Pınarı, Zeytin Dalı ve Pençe Harekâtları’yla Suriye ve Irak'ta terör örgütünü hezimete uğrattıklarını ifade etti.

 

Suriye içerisinde toplam 8 bin 300 kilometrekarelik alanı DEAŞ'lı, PKK/YPG'li teröristlerden temizlediklerini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bir dönem PKK'lı canilerin cirit attığı bölgelerde şimdi huzur, barış, istikrar var. İnşallah aynı sükûnet ortamını 4 milyon insanın yaşadığı İdlib'de de tesis edeceğiz” diye konuştu.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bizim açımızdan İdlib meselesi en az Afrin kadar, Barış Pınarı Harekâtı bölgesi kadar önemlidir. Bu konudaki kararlılığımızı dün akşam Sayın Putin'e de açıkça ifade ettim. Dün öğlen Sayın Merkel'e, Sayın Macron'a da ifade ettim. Bundan sonraki süreçte 5 Mart'ta tekrar bir araya geleceğiz, tekrar bu konuları konuşacağız. İnşallah bu meselede de ülkemizin ve Suriyeli kardeşlerimizin çıkarlarına en uygun neticeyi elde edeceğiz” açıklamasında bulundu.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün İzmir'de tarihî bir yatırımı milletin hizmetine sunduklarını, Menemen-Aliağa-Çandarlı Otoyolu'nun açılış törenini büyük bir coşkuyla gerçekleştirdiklerini dile getirerek, bugün aynı zamanda bir özel sektör firmasının 550 kişiye istihdam sağlayacak yeni seramik fabrikasının açılışını da yapacaklarını aktardı.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir taraftan il ve ilçeleri ziyaret ederek yeni yatırımların açılış heyecanını milletle paylaştıklarını, diğer taraftan da dünyayı kucaklayıp her platformda ay yıldızlı bayrağı yüceltmeye çalıştıklarını aktardı.

 

Türkiye'nin sevincine sevinemeyen, tasasına üzülemeyen, ülkeyle, milletle bağı tamamen kopmuş bir muhalefet partisine sahip olunduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kendi insanın hakkı yerine, başka ülkelerin, darbecilerin, Gezici vandalların çıkarlarını savunan bir muhalefet anlayışı var. Hatırlayın, Taksim Meydanı'nda devletin malını mülkünü talan eden, yakıp yıkan, bütün vatandaşın dükkânlarını, esnafın cam-çerçeve indirilenleri savunan ve onları 'aydınlık gençlik' olarak tanımlayan, 'aydınlık' değil 'aldatılmış' gençlik” dedi.

Recep YAZGANRecep YAZGAN