Genel
Giriş Tarihi : 12-06-2018 09:12   Güncelleme : 12-06-2018 09:12

Cumhurbaşkanı Erdoğan; Meydanı korkaklara bırakmadık, milletimizle tüm saldırıları göğüsledik!

Cumhurbaşkanı Erdoğan “Biz, Türkiye’yi büyüttükçe, güçlendirdikçe, karşımıza çıkartılan engellerin de arttığını gördük. Öyle ki işi darbe girişimine kadar götürdüler. Sandılar ki biz korkup kenara çekileceğiz, meydanı bu ürkeklere bu korkaklara bırakacağız. Hamdolsun, milletimizle birlikte tüm bu saldırıları göğüsledik” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan; Meydanı korkaklara bırakmadık, milletimizle tüm saldırıları göğüsledik!

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bursa’da düzenlenen iftar programında vatandaşlarla bir araya geldi. Atıcılar Atletizm Sahasında, Bursa’daki sivil toplum örgütleri ile işçi sendikaları tarafından organize edilen ve 10 bini aşkın kişinin iştirakiyle gerçekleşen iftar programında Cumhurbaşkanı Erdoğan bir konuşma yaptı.

Davetlilerin Ramazan ayını tebrik ederek, Allah’tan bu milleti bayrama sağlıkla, huzurla çıkarması temennisinde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, iftar sofrasını teşriflerinden dolayı davetlilere ve buluşmaya vesile olanlara teşekkür etti.

“SADECE MİLLETİMİZE HİZMET ETME GAYESİYLE ÇALIŞTIK”

Siyaset yolculuğuna milletle beraber çıktıklarını, bugüne kadar yaptıkları hizmetleri milletle birlikte, millet için yaptıklarını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Demokrasimizi geliştirirken de ülkemizi büyütürken de sadece milletimize hizmet etme gayesiyle çalıştık. Sağ olsun, milletimiz de bizi hiç yalnız bırakmadı” diye konuştu.

Milletin, her seçimde artan desteğiyle, kendilerini reformlar ve yatırımlar konusunda sürekli cesaretlendirip teşvik ettiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Biz, Türkiye’yi büyüttükçe, güçlendirdikçe, karşımıza çıkartılan engellerin de arttığını gördük. Öyle ki işi darbe girişimine kadar götürdüler. Sandılar ki biz korkup kenara çekileceğiz, meydanı bu ürkeklere bu korkaklara bırakacağız. Hamdolsun, milletimizle birlikte tüm bu saldırıları göğüsledik” dedi.

“GÖNÜL COĞRAFYAMIZIN HER KÖŞESİNDEKİ KARDEŞLERİMİZLE GÜÇLÜ BAĞLAR KURDUK”

Sadece bununla kalmayıp, 2023 hedeflerine de kararlılıkla yürümeye devam ettiklerini sözlerine ekleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle konuştu: “Bölgemizde ve dünyada sözü dinlenen bir güç hâline gelme yolunda mücadelemizi sürdürdük. Balkanlar ve Rumeli’den Kafkaslara kadar gönül coğrafyamızın her köşesindeki kardeşlerimizle daha güçlü bağlar kurduk. Dün nasıl kimseye kapımızı kapatmadık, herkese yüreğimizi ve soframızı açtıysak, bugün de Suriye’den, Irak’tan gelenlere karşı aynı tavrı gösterdik. Biz biliyorduk ki bizim tarihimizde Ensar var, biz biliyorduk ki bizim tarihimizde muhacirler var. Sevgililer sevgilisi Peygamberimiz (SAV) bir muhacirdi.”

Türkiye’nin potansiyelini harekete geçirip üretime, ihracata, istihdama dönüştürdüklerini kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, aynı zamanda demokrasiyi gerçek demokrasiye dönüştürerek bu ülkede millî birliği, beraberliği ve dayanışmayı kendilerinin tesis ettiğini vurguladı.

Şimdi “Türkiye’nin Otomobili” sloganıyla yerli marka otomobil üretmenin hazırlıklarını yaptıklarını hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ancak bu projeye vaktiyle merhum Nuri Demirağ’ın uçak fabrikasını gazocağı fabrikasına çevirenlerin karşı olduğuna dikkat çekti.

“MİLLETİMİZ, KALKINMAYA TAHAMMÜLÜ OLMAYAN MÜSTEMLEKE KAFASINI SANDIĞA GÖMECEK”

Bunları, her meseleye aşağılık kompleksiyle bakanlara anlatmanın zor olduğunu dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, ana muhalefet partisi cumhurbaşkanı adayının yerli otomobil projesi ile ilgili açıklamalarına atıfta bulunarak şöyle konuştu: “Bu proje başından beri elektrikli olarak tasarlandığı, bunu duymayan kalmadığı hâlde, hâlâ kaporta diyerek ülkemizin gayretini, başarısını küçültmeye çalışıyor. Alman’a hayran, Türk’e düşman bu zihniyeti biz 200 yıldır çok iyi tanırız. Milletimizin bu seçimlerde de kendi ülkesinin, kendi halkının gelişmesine, kalkınmasına tahammülü olmayan bu müstemleke kafasını bir kez daha sandığa gömeceğine inanıyorum.”

Siyasetin millete hizmet için çıkılan uzun bir yolculuk olduğunu ve bu yolculukta talip olunan görevlerdeki rekabetin, hizmetin kalitesini artıracağını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, fakat hiç kimsenin şahsi siyasi hırsları adına ülkenin ve milletin değerlerine saldırmaya hakkının olamayacağını söyledi. Kendilerinin, 81 milyonun tamamını kuşatan bir siyaset vizyonu oluşturmanın gayreti içinde olduklarını ve bunun için “tek millet, tek bayrak, tek vatan ve tek devlet” dediklerini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bunun için bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız” diye ekledi.

“MİLLETİN GÖZBEBEĞİ KURUMLARA SALDIRARAK İKBAL DEVŞİRMEYE ÇALIŞANLARI GÖRÜNCE ÜZÜLÜYORUZ”

“Ülkenin ve milletin gözbebeği kurumlara, kahramanlarımıza saldırarak kendine ikbal devşirmeye çalışanları görünce hem üzülüyor hem de öfkeleniyoruz” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu ülkenin kahraman güvenlik güçlerine sadece teröristlerin saldıracağını, Türkiye’nin sınır ötesindeki operasyonlarından sadece teröristlerin rahatsız olabileceğini söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu ülkenin inşa ettiği dünya çapındaki eserler sadece Türkiye düşmanlarını huzursuz eder. Bu ülkenin büyük yatırımları sadece rakiplerini ürkütür. Bu ülkenin huzuru, mutluluğu sadece değerli kardeşlerim, hasımlarımıza itici gelir. Hem bu ülkenin ekmeğini yiyeceksiniz, suyunu içeceksiniz, havasını teneffüs edeceksiniz, hem de bunlardan rahatsız olacaksınız. Maalesef bugün ülkemizde böyle insanlar var mı? Var” şeklinde konuştu.

Milletin, sırf kendi çıkarları için ülkelerinin batmasını isteyenlerden geçmişte çok çektiğini dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının devamında şunları söyledi: “Silah fabrikası noktasında da, fabrika kuruldu, onları da işlemez hâle getirdiler. Otomobil noktasında, otomobil fabrikası kuranların karşısına eften-püften bahanelerle bu girişimi engelleyip ithalatla cebini dolduranlar çıktı. ‘Ağır sanayi hamlesi’ diyenlerin karşısına ülkemizi toplu iğneye bile muhtaç bırakanlar çıktı. Köprü yapanların karşısına ‘yaptırmam’ diyenler, özelleştirerek yeni kaynak üretmek isteyenlerin karşısına ‘sattırmam’ diyenler çıktı. Biz de attığımız her adımda aynı anlayışı hep karşımızda bulduk. Dün ‘Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nü yaptırmayız’ diyorlardı, yaptık mı? Yaptık. ‘Kanal İstanbul’u yaptırmayız’ diyorlar; yapacağız, isteseniz de yapacağız, istemeseniz de yapacağız.”

Dün ana muhalefet partisi liderinin “Yolcusu olmayan havalimanı” diyerek alay ettiği Sabiha Gökçen Havalimanı’na, bugün yetmediği için yeni pist ve yeni terminal binası yaptıklarına dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün “bu kadar gazı havaya mı vereceksiniz” diyerek doğalgaz boru hattı projelerine karşı çıkanların, bugün Akkuyu’da inşası başlayan nükleer güç santraline de muhalefet ettiğini hatırlattı.

“TANAP’IN AÇILIŞINI YARIN GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ”

Yarın Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile birlikte Eskişehir’de Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı Projesi’nin açılışını yapacaklarını açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ama bunlara kalsa istemezler; çünkü bunlar hâlâ 1940’ların, 1970’lerin, 90’ların Türkiye’sini arıyorlar. Milletimiz dün bunlara fırsat vermedi, inşallah 24 Haziran’da da vermeyecek” diye ekledi.

“Bu dönemde ya dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri olma yolunda mesafe kat edeceğiz ya da ilk 20’nin dışına düşeceğiz” ifadelerini kullanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Rabbim ülkemizin önünü, milletimizin bahtını açık eylesin” temennisinde bulundu. Davetlilerin, yaklaşan Ramazan Bayramını tebrik eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, 24 Haziran’ın da milletimiz için bayram olması temennisiyle konuşmasını tamamladı.

adminadmin