Genel
Giriş Tarihi : 22-06-2018 09:42   Güncelleme : 22-06-2018 09:42

Cumhurbaşkanı Erdoğan : PKK’nın 35 Elebaşını Bitirdik!

Cumhurbaşkanı Erdoğan : PKK’nın 35 Elebaşını Bitirdik!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP ve ortaklarının ısrarla “Terörist yok” dediği Kandil’e düzenlenen hava harekâtında PKK’nın toplantı halindeki 35 kilit isminin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün Kahramanmaraş ve Gaziantep’teydi, meydanlardaki coşku 24 Haziran seçimlerinin sonucunu şimdiden gösterdi. Kahramanmaraş Müftülük Meydanı’nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kandil operasyonuyla ilgili kritik bilgiler paylaştı. Afrin operasyonuna karşı çıkanların Kandil operasyonu için de devrede olduğunu dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, hatta Muharrem İnce’nin “Kandil’e giremezsiniz” diyecek kadar ileri gittiğini hatırlatarak, “Biz, Kandil’i vurduk. 20 uçakla 10 tane önemli noktasını vurduk. İkinci operasyonda bunların liderler toplantısını yakaladık ve o liderler toplantısında da 35 önemli ismi orada bitirdik. Sen ne diyorsun, biz sizin gibi Amerika’dan gelecek telefonları beklemiyoruz, kararımızı verdiğimiz zaman adımı atarız” dedi ve şöyle devam etti:

“BU İŞ SİZİN İŞİNİZ DEĞİL”

“İşte Afrin’de de adımı öyle attık. Afrin’de, Cerablus’ta işi bitirdik ve şimdi de Münbiç’te Dışişleri Bakanım, Amerika Dışişleri Bakanı’yla görüşmelerini yaptılar şimdi Münbiç terör örgütünden arındırılıyor. Orada şimdi ne var? Bizim zırhlı taşıyıcılarımız var, Türk bayrağıyla beraber oradalar ve oraya şimdi asıl sahiplerini getiriyorlar. Kim oranın asıl sahipleri? Araplar. Şimdi Araplar Münbiç’e giriyor. Biz buyuz Bay Muharrem, Bay Kemal, siz bu işlerden anlamazsınız. Bu iş sizin işiniz değil.”

“TERÖRÜ NASIL BİTİRECEKSİN?”

Erdoğan, İnce’ye terörle mücadele konusunda kilit sorular sordu. İnce’nin Demirtaş’a yaptığı ziyaret atıfta bulunan Erdoğan, “Peki sen terörü kapısından ayrılmadığın, Edirne’deki provokatörü yargıdan kaçırarak mı çözeceksin? Sen terör sorununu Suriye’nin kuzeyini tamamen bölücü örgüte bırakarak mı çözüme kavuşturacaksın? Sen terörle Afrin kahramanlarına dil uzatarak mı mücadele edeceksin? Benim Paşama kalkıp da ‘Apoletlerini sökeceğim’ diyerek mi bunu çözeceksin” diye konuştu.

adminadmin