Samsun Haber
Giriş Tarihi : 29-03-2017 08:44   Güncelleme : 29-03-2017 08:44

Cumhurbaşkanı Erdoğan Samsun’dan Seslendi: Şehitlerimizin Katillerini Affetme Yetkimiz Yok

Samsun Haber - Cumhurbaşkanı Erdoğan, Samsun’daki toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada “Şimdi, gensoruyu kaldırıyoruz. Güvenoyunu kim verecek? Artık güvenoyunu parlamento değil, sandığın sahibi olan millet verecek, millet... Ya ‘devam’ ya ‘tamam’ diyecek. Maalesef, tabii öyle bir yalan cephesi var ki 14 yıllık başarılarımızı bile gölgelemek istiyorlar. Ne derlerse desinler, benim milletim bütün gerçekleri biliyor” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Samsun’dan Seslendi:  Şehitlerimizin Katillerini Affetme Yetkimiz Yok

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Samsun’da yapımı tamamlanan hizmet ve tesislerin toplu açılış törenine katıldı. Vatandaşların da yoğun katılımıyla gerçekleşen törende Cumhurbaşkanı Erdoğan bir konuşma yaptı.

“TÜRKİYE’Yİ MODERN HASTANELERE KAVUŞTURDUK”

Eğitim, sağlık, adalet, emniyet, ulaşım, enerji ile gıda ve tarım alanında Türkiye’nin daha büyük yatırımlara adım atması gerektiğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’ye yönetmeye başladıklarında 3 bin 500 dolar kişi başına düşen millî gelirin 11 bin dolara çıktığını belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında, 75 olan üniversite sayısının 181’e çıktığını ve bugün eğitimde üniversitesi olmayan ilin kalmadığını, sosyal güvenlikte ve sağlıkta devrim niteliğinde adımlar atarak Türkiye’yi modern hastanelere kavuşturduklarını aktardı. Ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhuriyet tarihi boyunca yapılmış 6 bin 100 kilometre bölünmüş yola 14 yılda 19 bin kilometre eklediklerini, 25 olan havalimanı sayısını 59’a çıkardıklarını ekledi.

“ŞEHİTLERİMİZİN KATİLLERİNİ AFFETME YETKİMİZ YOK”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 16 Nisan halk oylamasında Anayasa değişikliklerine bölücü terör örgütünün Kandil ve İmralı’daki elebaşları ile Pensilvanya’daki FETÖ terör örgütünün elebaşının vatandaşları ‘hayır’ demeye çağırdığına ve ana muhalefet partisinin onlarla aynı safta yer aldığına dikkat çekti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, vatandaşların, teröristlere yönelik idam taleplerini tezahüratla dile getirmesi üzerine yapılacak Anayasal değişiklikle Meclis’ten bu yönde kararırın çıkması hâlinde kendisinin bunu imzalayacağını söyledi ve “Ben George ne diyecek, Hans ne diyecek, buna bakmam. Ben, Ahmet ne diyecek, Mehmet ne diyecek, Ayşe, Fatma ne diyecek, Rabbim ne diyecek, ona bakarım. Çünkü şehitlerimizin katillerini bizim affetme yetkimiz yok” diye ekledi.

“TEHDİT DEVAM ETTİĞİ SÜRECE ÇEKİLMEMİZ MÜMKÜN DEĞİL”

Terörle mücadele kapsamında güvenlik güçlerinin Güneydoğu’da yürüttüğü operasyonlara değinerek, teröristlerin inlerine girildiğini ve terör örgütünün lider kadrolarının yakalanıp etkisiz hâle getirildiğini kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, millet; askerinin, polisinin, korucusunun, hükûmetinin arkasında oldukça, bu mücadelenin devam edeceğini dile getirdi. Konuşmasında Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fırat Kalkanı operasyonu ile ilgili olarak da, “Koalisyon güçleriyle görüşmelerimiz devam ediyor, Amerika’yla, Rusya’yla görüşmelerimiz devam ediyor, diyoruz ki, buralardan tehdit devam ettiği sürece bizim çekilmemiz mümkün değil” açıklamasını yaptı.

Törene katılan vatandaşları ‘tek millet, tek bayrak, tek vatan ve tek devlet’ için halk oylamasında ‘evet’ demeye çağıran Cumhurbaşkanı Erdoğan, vatandaşların hep bir ağızdan ‘evet’ cevabını vermeleri üzerine, “Ey dünya, Samsun’dan yükselen bu sesi duy. Ey PKK’sından FETÖ’süne tüm terör örgütleri, Samsun’dan yükselen bu ‘evet’ sizin sonunuzun işaretidir” ifadelerini kullandı.

“KOALİSYONLARIN YOL AÇTIĞI SIKINTILARI YAŞAMAYACAĞIZ”

Türkiye’nin çok partili hayata geçtiği günden itibaren ortalama her 16 ayda bir hükûmet değişikliği yaşanarak 48 hükûmet kurulduğuna işaret ederek, ömrü 16 ay olan hükûmetlerin ülkeye kalıcı eser bırakmasının mümkün olmayacağını dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi: “Yeni yönetim sisteminde bunlar olamayacak. Meclis ve Cumhurbaşkanlığı seçimleri 5 yılda bir aynı gün yapılacak. Hükûmet milletimiz tarafından doğrudan sandıkta kurulduğu için koalisyonlar ve bunun yol açtığı sıkıntıları artık yaşamayacağız. Şimdi Cumhurbaşkanını millet seçecek sandıkta. Cumhurbaşkanı ne yapacak? Kendisine 1, 2, 3, neyse başkan yardımcısı ve hükûmetini dışarıdan atayacak ve bu hükûmet ikide bir Parlamentodaki milletvekilleriyle kavgalı olmayacak. Ama zaman zaman şu anda bunlar da yaşanıyor. Cumhurbaşkanlığıyla Meclis seçimlerinin birlikte yapılmasının zorunlu olması, öyle gerekli gereksiz seçim taleplerinin önünü de kapatacaktır. Böylece ilk olarak beş yıl, sonrasında seçilirse beş yıl daha görev yapacaklarını bilecekleri için planlarını, programlarını, yatırımlarını, hizmetlerini ona göre ayarlayacaktır.”

“İSTİKRAR ORTAMI KALICI HÂLE GELECEK”

Cumhurbaşkanlığı Yönetim Sisteminde gensorunun olmayacağını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM’de 1950’den bu yana 484 gensorunun verildiğini; bunların sadece dört tanesinin kabul edildiğini hatırlattı ve “Yani olmayacağını bile bile gensoru veriyorlar. Niçin? Parlamento çalışmasın, bunun için. İşte biz şimdi gensoruyu kaldırıyoruz. Güvenoyunu, artık Parlamento değil, sandığın sahibi olan millet verecek. Ya ‘devam’, ya ‘tamam’ diyecek” şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Maalesef tabii öyle bir yalan cephesi var ki, 14 yıllık başarılarımızı bile gölgelemek istiyorlar. Ne derlerse desinler, benim milletim bütün gerçekleri biliyor. Millî gelirini üç kat büyüten bir Türkiye’yi benim milletim biliyor. Âdeta bir sessiz devrim gerçekleştiren Türkiye’yi benim milletim biliyor. Şuradan ta Sarp’a kadar bu yolların nasıl kısa zamanda yapıldığını benim milletim biliyor. Havalimanından, spor komplekslerine varıncaya kadar bunların yapıldığını benim milletim gayet iyi biliyor. Daha da iyi olacak. Biz bunları bile yeterli bulmuyoruz. Ana muhalefete rağmen biz bunları başardık. Bundan sonra ülkemiz aynı sorunları yaşamasın diye bu istikrar ve güven ortamını inşallah kalıcı hâle getireceğiz. 16 Nisan’daki Anayasa değişikliği halk oylamasının sebebi budur.”

“KANDİL AVRUPA’YLA BERABER YÜRÜYOR”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “AK Parti’ye, Milliyetçi Hareket Partisi’ne, Büyük Birlik Partisi’ne, aynı şekilde Saadet Partisi’ne gönül veren kardeşlerim, Cumhuriyet Halk Partisi’ne gönül veren vatandaşlarım, size sesleniyorum; gelin Kandil’in isteklerine 16 Nisan’da bizler öyle bir ders verelim ki ‘evet’le; bunlar Avrupa’ya en büyük cevap olsun” dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında, “Şu anda Kandil Avrupa’yla beraber yürüyor. Bizim karşımızda kim var? Batı. Bu seçim Avrupa’da mı yapılıyor? Avrupa’nın partililerine ne, Avrupa’nın parlamenterlerine ne? Dert başka. ‘Acaba biz Türkiye’nin bu yürüyüşünü nasıl durdururuz?’ Bunun için çalışıyorlar” değerlendirmesinde bulundu.

Sözlerini, açılışları yapılan hizmet ve tesislerin Samsun’a ve Samsunlulara hayırlı alması temennisinde bulunarak tamamlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının ardından törene katılan Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli ve Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ile birlikte açılış kurdelesini kesti.

Törenin ardından Samsun Büyükşehir Belediyesini ziyaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, şehirde yürütülen çalışmalarla ilgili bilgi aldı.

adminadmin