Güncel
Giriş Tarihi : 17-05-2019 14:52   Güncelleme : 17-05-2019 14:52

Cumhurbaşkanı Erdoğan; Türkiye’yi içeriden vuranlara hesabını sorarız!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, iç güvenlik birimleriyle iftar programında yaptığı konuşmada, “Birlik ve beraberliğimizi muhafaza ettiğimiz müddetçe Allah’ın izniyle hiç kimse Türk milletine bir daha geçmişteki acıları yaşatamayacaktır. 82 milyon kardeşliğine titrediği sürece Türkiye’ye yönelik saldırılar milletimizin çelikten iradesi karşısında hezimete uğrayacaktır” dedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan; Türkiye’yi içeriden vuranlara hesabını sorarız!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Avrasya Gösteri ve Sanat Merkezi’nde düzenlenin iftar programında, iç güvenlik birimleri mensuplarıyla bir araya geldi. Programda bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, iftar yemeğini düzenleyen İçişleri Bakanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı ile Sahil Güvenlik Komutanlığı’na teşekkür etti.

Konuşmasının başında tüm şehitleri kemal-i edeple yâd ederek, Allah’tan rahmet dileyen, gazilere de minnettarlığını dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Biz şehitleriyle yaşayan, şühedanın ölmediğine inanan, iman eden bir dinin mensuplarıyız. Biz Macaristan’dan Japonya’ya, İngiltere’den Ürdün’e ve Yemen’e kadar dünyanın 34 farklı ülkesinde 78 şehitliği olan bir milletiz. Biz İstiklal Marşı’nda bile şehitliği arzulayan, şehitliği taltif eden şühedanın emanetini evlatlarına hatırlatan bir toplumuz. Bunun için Türkiye, dünyanın en büyük şehitliğidir diyoruz” diye konuştu.

“MİLLETİMİZİN BİRLİĞİNE KAST EDENLERE DÖKTÜKLERİ KANIN HESABINI SORMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Geçtiğimiz günlerde annesiyle birlikte 11 aylıkken şehit düşen Bedirhan bebeğin katili teröristlerin yakalanarak adalete teslim edildiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bölücü terör örgütü başta olmak üzere bu milletin birliğine, beraberliğine, canından aziz bildiği değerlerine kast eden katil sürülerinden döktükleri her damla kanın hesabını misliyle sorduk, sormaya da devam edeceğiz” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, son 2,5 yılda 16’sı kırmızı listeden, 420 sözde üst düzey teröristin etkisiz hâle getirildiğini, yurtiçindeki terörist sayısının 700’lere kadar düşürüldüğünü, örgüte katılım ve terör örgütünün eylem kapasitesinde önemli gerilemeler yaşandığını açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde uzun yıllardan sonra sükûnet ve barış ortamının tesis edildiğini, terör örgütünün yuvasına dönüşmüş dağlara yeniden bahar geldiğini söyledi.

“SURİYE’NİN KUZEYİNDE BİR TERÖR KORİDORUNUN OLUŞMASINA KESİNLİKLE İZİN VERMEYECEĞİZ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti: “4 bin kilometrekareden fazla bir alanı terörden arındırarak bu bölgeleri Suriye’nin kuzeyinde adeta bir huzur adasına dönüştürdük. Daha birkaç yıl öncesine kadar zulüm, baskı ve etnik temizlikle anılan yerler Türkiye’nin çabaları sayesinde Suriye’nin en güvenli şehirleri hâline geldi. Suriye’deki savaştan kaçıp da ülkemize sığınan 3,6 milyon mülteciden 320 bini tekrar vatanlarına dönme imkânı buldu. İnşallah çok yakında terör örgütünün tasallutu altında bulunan diğer bölgelere de bir gece ansızı girecek ve gereken temizliği yapacağız. Suriye’nin kuzeyinde ülkemize komşu bir terör koridorunun oluşmasına kesinlikle izin vermeyeceğiz. Suriyeli Kürt, Arap ve Türkmen kardeşlerimizin geleceğini yeni sömürge heveslerinin insafına teslim etmeyeceğiz.”

“BUGÜNÜN TÜRKİYE’Sİ, SU VERİLEN ÇELİK GİBİ, ARTIK DAHA DAYANIKLI VE DİRENÇLİ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ege Denizi’nde alınan tedbirlerle insan kaçakçılığının önüne geçildiğini, 15 Temmuz gecesi aralarında 63 polisin de olduğu 251 vatandaşı katleden FETÖ’cülere işledikleri cinayetlerin hesabını hukuk önünde sorduklarını anlatarak, mahkemelerin darbecilere mahkûmiyet kararları vermeye devam ettiğini, yurtdışında da diplomatik, hukuki ve istihbarat imkânları kullanarak FETÖ’cülere dünyayı dar ettiklerini vurguladı.

Türkiye’nin geçmişten bugüne kadar zorlu dönemlerden geçtiğini, her acı tecrübeden dersler çıkartmasını bilerek, üstesinden gelinen her badirenin iradelerini perçinlediğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Operasyonlara karşı bugünün Türkiye’si dünün Türkiye’sine göre tıpkı su verilen çelik gibi artık daha dayanıklı, daha dirençli hâle gelmiştir. Birlik ve beraberliğimizi muhafaza ettiğimiz müddetçe de Allah’ın izniyle hiç kimse Türk milletine bir daha geçmişteki acılarını yaşatamayacaktır. 82 milyon kardeşliğine titrediği sürece Türkiye’ye yönelik saldırılar milletimizin çelikten iradesi karşısında hezimete uğrayacaktır” değerlendirmesinde bulundu.

“BU HASSAS SÜREÇTE BİZLERE DÜŞEN MİLLETİN EMANETİNE SAHİP ÇIKMAKTIR”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin içinde bulunduğu hassas sürecin, güvenlik güçlerinin yükünü artırdığına dikkati çekerek, 23 Haziran’da tekrarlanacak İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinde dünyanın gözünün Türkiye üzerinde olacağının altını çizdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “15 Temmuz gecesi darbecilerin kazanmasını umutla bekleyenler bakıyorsunuz son günlerde farklı kollardan ülkemizi hedef almaya başladılar. Seçim öncesine yalan yanlış haberlerle insanımızın sinir uçlarıyla oynandığını görüyoruz. Sosyal medya manipülasyonlarıyla toplumsal gerilimi tırmandırmak için çok yoğun çaba harcanıyor. Bu hassas süreçte bizlere düşen milletin emanetine sahip çıkmaktır. Seçim güvenliğinin temini noktasında bugüne kadar takdire şayan bir başarı yakalayan emniyet teşkilatımızı, yalan yanlış bilgilerle töhmet altında bırakmak doğru değildir. 23 Haziran öncesinde herkesi bulunduğu makamın ağırlığına uygun şekilde davranmaya davet ediyorum” şeklinde konuştu.

“TÜRKİYE’Yİ İÇERİDEN VURANLARA HESABINI SORARIZ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TÜSİAD Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan’ın “demokrasi hazımsızlığı kokan, üstüne bir de Türkiye’yi karalamak için istatistik cinliğine başvuran” konuşmasını üzüntüyle dinlediğini belirterek, şöyle devam etti: “17 yıl önce Türkiye’nin kişi başına millî geliri neydi? Bugün Türkiye'nin kişi başına millî geliri ne? Sen o gün neredeydin ekonomik olarak? Bugün neredesin? O günden bugüne sadece firman ne kadar büyüdü? Arkadaşların ne kadar güçlendi onu hiç masaya yatırmıyoruz. Ben sizin 17 yıl önceki durumunuzu da biliyorum, bugünkü durumunuzu da biliyorum. Yeri gelirse bunları da teşhir ederim. Ama şunu bilin ki: Türkiye’yi dışarıdan vuranlar vurmaya çalışıyor, ama içeriden vuranlara bunun hesabını sormasını da bilirim. Zira biz TÜSİAD’ın kasıtlı olarak Türkiye’yi alt sıralarda gösteren istatistiklerin illüzyonuna sığınmak yerine, mesela başlattığımız 2,5 milyonluk istihdam seferberliğine niçin destek vermiyor bunu da kendilerine hatırlatırım. Size burada iş düşmüyor mu? Dev fabrikalarınız var, holdingsiniz ne olur beş tane, 10 tane yanına işsiz insanı alsan? Neyini kaybedersin? Bunları dert edinmiyorsunuz. Onlara da bunu hatırlatıyorum.”

“EKONOMİNİN İMKÂNLARI DÂHİLİNDE, GÜVENLİK ÇALIŞANLARININ ÖZLÜK HAKLARINI İYİLEŞTİRECEĞİZ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TÜSİAD’ın politik tarafgirliğinden ziyade, Türkiye’nin ekonomik bağımsızlık mücadelesine yaptığı katkılarla gündeme gelmesini arzu ettiğini dile getirerek, “Daha bir hafta önce ziyaretime geldiniz, sizlerle biz neleri konuştuk. Bir hafta geçmeden yaptıkları açıklamalara bak. Unutmayalım ki bu ülke hepimizin ortak vatanıdır. Bu dolarlar, bu eurolar sizleri kurtarmaz, bu millet sizi kurtarırsa kurtarır, bunu da böyle bilin” dedi.

Anayasa’nın devleti bir arada tutan kilit taşı olduğuna, demokrasinin de bedelinin canla ödenen büyük bir kazanım olduğuna vurgu yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, kimsenin Türk demokrasisinde gedik açmaya, 70 yıllık kazanımları dinamitlemeye hakkı olmadığını söyledi.

“Ne milletin hakkına gireceğiz, ne de milletimizin hakkının gasp edilmesine izin vereceğiz” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, sorumluluk bilinciyle görevlerini hakkıyla nizamnamelere uygun yapmanın gayreti içinde olacaklarını kaydetti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, güvenlik birimlerinin yanında yer almaya, ekonominin imkânları dâhilinde de özlük hakları başta olmak üzere, bu birimlerdeki çalışanların çalışma şartlarını iyileştirmeyi sürdüreceklerini açıkladı.

adminadmin