Güncel
Giriş Tarihi : 13-05-2019 10:53   Güncelleme : 13-05-2019 10:53

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Vesayet heveslilerine asla müsaade etmeyeceğiz!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Geleneksel Beyoğlu İftar programında yaptığı konuşmada, “Millî irade bizim her şeyimizdir, sonuna kadar savunacağız. Vesayet heveslilerinin kazanı kaynatarak birilerine kullanışlı ortam hazırlamasına asla müsaade etmeyeceğiz” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Vesayet heveslilerine asla müsaade etmeyeceğiz!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Taksim Meydanı’nda gerçekleştirilen Geleneksel Beyoğlu İftar programına katılarak, vatandaşlara hitap etti.

Konuşmasına tüm annelerin Anneler Günü’nü tebrik ederek başlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Anneler için gün olmaz, anneler hayat boyu anılması, kutlanması gereken varlıklardır. Onun için de bizim dinimizde bildiğiniz gibi cennet annelerin ayakları altındadır, babaların değil. Öpülesi ayaklarının altı annelerdir, ben öptüm siz de öpün” dedi.

Şehit annelerine duyduğu minnettarlığı da özellikle ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu anlamlı gününün Türkiye’nin ve dünyanın tüm kadınları, bütün anneleri için hayırlara vesile olmasını Rabbimden niyaz ediyorum. Başta sevgili annem olmak üzere ebedi âleme irtihal etmiş, Hakk’ın rahmetine kavuşmuş tüm anneleri, hayırla, şükranla yâd ediyor, mekânları inşallah cennet olsun diyorum” diye konuştu.

“MİLLETİN İHTİYACI OLAN, HER İNANÇTAN İNSANI AYNI SOFRA ETRAFINDA BULUŞTURAN HOŞGÖRÜ İKLİMİDİR”

Taksim’deki iftar sofrasının adeta İstanbul’un bir sembolü hâline geldiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beyoğlu’nun İstanbul’un tüm renklerini, güzellikleri, zenginliklerini bünyesinde barındıran, kendisinin de doğup büyüdüğü, gönlünde müstesna yeri olan bir ilçe olduğunu anlattı.

“Türkiye’nin ve İstanbul’un ihtiyacı, kendi dünya görüşlerine uymayan herkesi ötekileştiren, hor ve hakir gören zihniyet değil, işte buradaki manzaranın ifade ettiği anlayıştır” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, milletin ve İstanbul’un ihtiyacı olanın her inançtan, meşrepten, kökenden insanın aynı sofra etrafında buluşabilmesini sağlayan hoşgörü ve dostluk iklimi olduğunu söyledi.

“BİR YERDE SEÇİM YAPILIYORSA, GEREKTİĞİNDE YENİLENİYORSA ORADA DEMOKRASİ İŞLİYOR DEMEKTİR”

Yüksek Seçim Kurulu’nun, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminin yenilenmesine dair kararını anımsatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçimlerin yenilenmesi kararlarının yabancı ülkelerde örneklerinin bulunduğunu, son olarak Belçika’da bir şehirde yerel seçimlerin yenilenmesine karar verildiğini ancak orada bu kararı veren yüksek yargı mensuplarını tehdit edilmediğini, çete yaftası vurularak, itibar suikastına maruz bırakılmadığını vurguladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sandıktan korkan siyasetçilerin sadece Türkiye’de olduğunu dile getirerek, “Hâlbuki bir yerde seçim yapılıyorsa, gerektiğinde yenileniyorsa orada demokrasi işliyor demektir. Şayet seçimlerin yapılması ve gerektiğinde yenilenmesiyle ilgili bir tıkanıklık varsa, orada demokrasinin tehlikede olduğu anlamı çıkar. Demokrasinin işlemesine katkıda bulunduğumuz bu yönde alınan kararı da saygıyla karşılaştığımız için suçlanıyorsak, bu bizim için ancak şeref payesi olabilir” şeklinde konuştu.

“VESAYET HEVESLİLERİNE ASLA MÜSAADE ETMEYECEĞİZ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Millî iradeyi demokrat postu altındaki faşist ruhlu tek parti özlemcilerinin hezeyanlarına biz kurban vermeyeceğiz. Millî irade bizim her şeyimizdir, sonuna kadar savunacağız. Vesayet heveslilerinin kazanı kaynatarak birilerine kullanışlı ortam hazırlamasına asla müsaade etmeyeceğiz. Bu demokrasi nasipsizleri ne yaparsa yapsın, ne derse desin umursamayacak ve sonuna kadar millî iradenin, milletin sandığın yanında yer almasını sürdüreceğiz” değerlendirmesinde bulundu.

Stadyumlarda FETÖ uşağı kişilerin sloganlarının pankart olarak asıldığına dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bunlara asla geçit vermeyeceğiz. Bunlar yanlış yolda, ama bunu biz düzelteceğiz. Statlara bu tür ayrımcılığı getirenlere 23 Haziran’da inanıyorum ki benim milletim gereken dersi verecektir” ifadelerini kullandı.

Yaşanan süreçte sanatçılar arasına da nifak tohumlarının ekildiğini ve sanatçıların tehdit edildiğini sözlerine ekleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti: “Ve bu zat, Bay Kemal, biz Afrin’de şehitlerimizi, bir kısmı o zaman sağ, bir kısmı daha sonra şehit oldu, onları sanatçılarımızla ziyarete gittiğimizde ne diyordu? Söylemedik laf mı bıraktı sanatçılara, her şeyi söyledi, her şeyi. Ama biz bunların hepsine aklıselim ile sadece sabrettik. İnanıyorum ki, sanatçı sanatıyla zaten bunlara gereken cevabı bulunduğu alanlarda her zaman verdi, veriyor.”

“SANATÇI SANATIYLA KONUŞUR”

“Sinema dünyasıyla ilgili olarak bize kadar kimse bir yasal düzenleme yapmadığı hâlde, bu yasal düzenlemeyi yapıp ondan sonra bir taraftan bize teşekküre geleceksin, arkadan da bunlarla beraber şakşakçılık yapacaksınız” sözleriyle konuşmasını sürdüren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Sanatçı sanatıyla konuşur, bu tür insanlara dalkavukluk yapmaz. Ve sanatıyla konuşan sanatçıları da biz baş göz ederiz, onlar için de elimizden gelen ne varsa onu yaparız” ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul’da yeniden yapılacak seçimlere kadar hakikatleri anlatarak milletin tercihini en doğru şekilde yapmasını sağlayacaklarını ifade etti.

“MİLLETİMİZİN HAK VE ÖZGÜRLÜKLERİNİ ELLERİNDEN ALMAYA ÇALIŞIYORLAR”

Türkiye’nin demokrasi tarihinin en belirgin özelliğinin, küçük ama sesi çok çıkan, eli uzun, köşe başlarını tutmuş bir kesime karşı milletin hak arama mücadelesi olduğunu anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kendilerini halkın üzerinde gören bu kesim, diğer alanlarla birlikte siyasette de hep hak etmediği bir gücü kullanmanın peşinde olmuştur. Darbelerin ve cuntaların gerisinde işte bu anlayış vardır. Milletten alamadıkları yetkiye tehditle, baskıyla, zulümle, gerektiğinde doğrudan can alarak sahip olmaya çalışan bu zihniyetin kalıntılarına hâlâ rastlıyoruz. Üstelik bunların sadece darbe çığırtkanlığı ve teşebbüsüyle kalmayıp, milletimizin büyük mücadeleler sonunda elde ettiği hak ve özgürlüklerini de ellerinden almaya çalıştıklarını görüyoruz. Çünkü bunların demokrasi yaldızını kazıdığınız zaman, altından katıksız bir despotizm, katıksız bir medeniyet düşmanlığı çıkar. Ülkemizi işte bu zihniyetin elinden tamamen kurtarmakta kararlıyız” dedi.

23 Haziran’da bir kez daha milletin hakemliğine gidecek olmaktan memnun olduklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul için çok büyük hayalleri ve projeleri olduğunu kaydetti.

“HİÇ KİMSEYİ DIŞLAMADAN, KUŞATICI BİR ANLAYIŞLA GECE-GÜNDÜZ ÇALIŞMAYI SÜRDÜRECEĞİZ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’yi 2023 hedeflerine ulaştırma kararlılıklarını yineleyerek, “Eski Türkiye bakiyesi bir avuç seçkinin kendi ihtirasları adına bu umudu söndürmesine asla göz yumamayız. Büyük Türkiye davasına sahip çıkmak, milletimizin birlik ve beraberliğini gözetmek hepimizin ortak görevidir. Bu sebeple, biz her fırsatta Hünkâr Hacı Bektaş-ı Veli’den ilhamla, ‘bir olalım, iri olalım, diri olalım, kardeş olalım, hep birlikte Türkiye olalım’ diyoruz. Her fırsatta milletimize birlik çağrısı, asgari müştereklerimiz etrafında buluşma çağrısı yapıyoruz” sözlerine yer verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 82 milyonun kardeşliğini savunmaya devam edeceklerini vurgulayarak, hiç kimseyi dışlamadan, kuşatıcı bir anlayışla İstanbul ve Türkiye için gece-gündüz çalışmayı sürdüreceklerini vurguladı.

adminadmin