Samsun Haber
Giriş Tarihi : 19-01-2019 19:35   Güncelleme : 19-01-2019 19:35

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Vezirköprü Kenevir Ekim Merkezi olacak!

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan Samsun'da aday tanıtım törenine katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Vezirköprü Kenevir Ekim Merkezi olacak!

Erdoğan törende yaptığı konuşmasında Samsun’un Vezirköprü İlçesini kenevir ekim merkezi olacağı müjdesini verdi.

SAMSUN’A YAPILAN YATIRIMLAR

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Samsun’u millet bahçesiyle, millet kütüphanesiyle, kıraathanesiyle, müzesiyle, kültürüyle, sanatıyla yüzüncü yıla uygun projelerle donatacaklarını anlatarak belediye başkan adaylarının bu hizmetleri yaparak Samsun’u ayrı bir cehreye büründüreceklerini kaydetti.

Konuşmasının devamında Cumhurbaşkanı Erdoğan, Samsun’u ekonominin lokomotif şehirlerinden biri hâline getireceklerini, Samsun’u yatırımlarla, projelerle, hizmetlerle donatmak için 16 yıldır gece gündüz çalıştıklarını ve çalışmaya devam edeceklerini vurguladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Samsun’a 28,5 milyar lira yatırım yaptıklarını, eğitimde 4 bin 832 adet yeni derslik inşa ettiklerini, şehre ikinci devlet üniversitesini kazandırdıklarını ve Samsun’un 54 bini aşan üniversite öğrencisiyle bir gençlik ve eğitim şehri olma yolunda ilerlediğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yükseköğrenim öğrencileri için 8 bin 865 kişi kapasiteli yurt binalarını hizmete açtıklarını, yıl içinde Çarşamba, Kavak ve Alaçam ilçelerinde toplamda bin kişi kapasiteli yükseköğrenim yurtlarının açılacağını birkaç yıla kadar da Samsun, Tekkeköy ve Terme’de toplamda 4 bin 550 kişi kapasiteli yeni yurtları açacaklarını sözlerine ekledi.

Samsun’da biri 35 bin, diğeri 5 bin seyirci kapasiteli 2 büyük stadyum ile spor salonları, yüzme havuzları, atletizm pistleri, futbol sahaları, buz pateni salonu, kayak eğitim merkezi, tenis kortları, gençlik merkezleri gibi tam 99 spor tesisi inşa ettiklerini bildiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, eski stadın yerine millet bahçesi yapıldığını, bahçenin bir köşesine de güzel bir millet kıraathanesinin yakışacağını dile getirdi.

“SAMSUNLU ÇİFTÇİLERE 2 MİLYAR LİRA TARIMSAL DESTEK VERDİK”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sağlık, sosyal yardımlar, ulaşım, altyapı gibi alanlarda Samsun’a yapılan yatırımları anlatarak Samsunlu çiftçilere de toplamda 2 milyar lira tarımsal destek verdiklerinin altını çizdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yapılanlardan ana muhalefet partisi genel başkanının haberi olamayacağını belirterek, “Haberi olmaz da çünkü bunun derdi yalan, bunun derdi iftira. Aldığım paraları görüyorsunuz değil mi? Bakın 1,5 milyona yakın tazminata mahkûm oldu, işi gücü yalan. Ve şu anda devam eden mahkemeler var, onlardan da gelecek. Ama şimdi bunun için bir de bunun tazminatlarını ödemek üzere bir tazminat komisyonu CHP’nin içinde kurdular, para topluyorlar şimdi milletvekillerinden, onlardan toplanan parayla tazminatı ödeyecekler, onun için de rahat rahat yalan söyleyebiliyor” şeklinde konuştu.

Samsun’da işveren ve sigortalılara 1 milyar lira tutarında teşvik sağladıklarını sözlerine ekleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, önümüzdeki dönemde Samsun’dan çok büyük bir atılım beklediklerini, 31 Mart yerel seçim çalışmalarını da “tevazuu, samimiyet, gayretle, önce millet önce memleket” çerçevesinde yürüteceklerini açıkladı.

Konuşmasında 20 Ocak 1989 tarihinde Malatyaspor maçı için yola çıkan ve Havza’da trafik kazası geçirerek hayatını kaybeden Samsunsporlu beş futbolcuyu rahmetle yâd eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, eski stadyumun yerine inşa edilecek millet bahçesinde yapılacak bir anıtla bu kazada hayatlarını kaybeden Samsunsporlu futbolcuların hatırasını yaşatacaklarını ifade etti.

“TÜRKİYE, 16 YILDIR YOLUNU AYDINLIK İSTİKAMETTE YÜRÜTÜYOR AMA YİNE ÖNÜNE TUZAKLAR KONUYOR”

Cumhuriyet tarihi boyunca Türkiye’nin yükselişe geçtiği, kendine büyük hedefler belirleyip oraya doğru yürümeye başladığı dönemlerde hep önüne tuzaklar döşendiğine değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kimileri bilerek, kimileri bilmeyerek içimizdeki gafillerden bazıları da bu oyunda figüranlık yapmıştır. Cumhuriyetin ilk dönemlerinde başlatılan atılımların tek parti ve Millî Şef eliyle birer birer akamete uğratılması işte bunun bir örneğidir” diye ekledi.

Şehit Başbakan Adnan Menderes’in demokraside ve ekonomide önünü açtığı Türkiye’nin 27 Mayıs darbesiyle istikrarsızlık batağına sürüklenmesinin ve Turgut Özal’ın bin bir zahmet ve emekle inşa ettiği özgürlük ve kalkınma ikliminin uzun koalisyon yıllarında zehirlenmesinin aynı tezgâhın birer parçaları olduğunu bilgisini aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Şimdi Türkiye 16 yıldır bir kez daha yükseliş dönemine ve yine yolunu aydınlık istikamette yürütüyor ama yine önümüze tuzaklar konuyor. Son beş altı yıldır yaşadığımız hadiseleri şöyle bir gözünüzün önünden geçirin, hangisi bu ülkenin ve milletin menfaatini düşünen zihinlerin işi olabilir? Gezi olaylarıyla bu ülke çevreci mi yapılmak isteniyordu? Asla. 17-25 Aralık emniyet-yargı darbe girişimiyle hukukumuz mu tahkim edilmek isteniyordu? Asla. PKK’nın ve FETÖ’nün saldırılarına verilen destekle Türkiye’nin demokrasisi mi güçlendirilmeye çalışılıyordu? Asla. Çukur eylemleriyle birliğimize, beraberliğimize mi destek veriliyordu? Asla, kesinlikle hayır. Sınırlarımız ötesinden ülkemize yönelen tehditler karşısında, ülkesinin değil teröristlerin yanında yer alanlar geleceğimizi mi düşünüyordu? Asla.”

“CUMHUR İTTİFAKIYLA BİRLİĞİMİZİ, BERABERLİĞİMİZİ GÜÇLÜ BİR ŞEKİLDE ORTAYA KOYACAĞIZ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ana muhalefet partisi genel başkanının Avrupa’da, Almanya’da, Avrupa Parlamentosunda Türkiye düşmanlarıyla terör örgütü YPG’nin temsilcileriyle fotoğraflar çektirdiğini, görüşmeler gerçekleştirdiğini anlatarak, “Söyle bana arkadaşını, söyleyeyim sana kim olduğunu. Tüm bu gayretlerin nedir amacı? Türkiye’nin önünü keserek yeniden türbülansa girmesini, patinaj yapmasını sağlamaktır. Bu işin başını çeken CHP’nin kimlerle birlikte hareket ettiğine baktığınızda, amacı zaten açık açıkça görürsünüz” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, belediyeciliğin AK Parti’nin işi olduğunu vurgulayarak AK Parti’nin belediyelerdeki hizmetleriyle rüştünü ispatlamış bir kadro tarafından kurulduğunu, yönetildiğini söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün itibariyle AK Parti’nin 58 ilde büyükşehir, il, ilçe ve belde adaylarının tanıtımını yaparak, seçim çalışmalarına başladığını kaydetti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, açıklamalarının ardından AK Parti Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Demir ve 15 ilçenin AK Parti belediye başkan adaylarını açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Alaçam ve Asarcık ilçelerinde Cumhur İttifakı kapsamında MHP’nin adaylarını destekleyeceklerini belirterek, “Herhangi en ufak bir şüphe olmadan AK Parti adayı neyse bizim için Milliyetçi Hareket Partisi adayı odur ve birliğimizi, beraberliğimizi güçlü bir şekilde ortaya koyacağız Cumhur İttifakıyla” dedi.

VEZİRKÖPRÜ KENEVİR MERKEZİ

Cumhurbaşkanı erdoğan, AK Parti Vezirköprü Belediye Başkan Adayını tanıtımı sırasında Samsun Vezirköprü ilçesini kenevir ekiminin merkezi olacağını söyledi.

Erdoğan AK Parti'nin Samsun Belediye Başkan Adaylarını şu şekilde açıkladı:

Samsun Büyükşehir Belediyesi: Mustafa Demir

19 Mayıs: Osman Topaloğlu

Atakum: Zihni Şahin

Ayvacık: Halil Kalın

Bafra: Hamit Kılıç

Canik: İbrahim Sandıkçı

Çarşamba: Halit Doğan

Havza: Sebahattin Özdemir

İlkadım: Erdoğan Tok

Kavak: İbrahim Sarıcaoğlu

Ladik: Nurhan Yapıcı Özel

Salıpazarı: Halil Akgül

Tekkeköy: Hasan Togar

Terme: Ali Kılıç

Vezirköprü: İbrahim Sadık Edis

Yakakent: Hüseyin Kıyma

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan,  AK Parti'nin Cumhur İttifakı adayları olarak MHP'nin Alaçam Belediye Başkan Adayı İlyas Acar ile Asarcık Belediye Başkan Adayı Şerif Kılağuz'u destekleyeceğini açıkladı.

adminadmin