Genel
Giriş Tarihi : 26-07-2017 08:43   Güncelleme : 26-07-2017 08:43

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yrd. Doç ne Allah aşkına, kaldırın şunu!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugünkü konuşmasında YÖK Başkanı'na yardımcı doçentliğin incelenmesi ve kaldırılması talimatını verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yrd. Doç ne Allah aşkına, kaldırın şunu!

Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde İslam Dünyası Yükseköğretim Alanının Oluşturulması Toplantısı Açılış Oturumu'nda konuşma yaptı "Allah aşkına şu yardımcı doçentlik olayı nedir ya bunu gözden geçirin." diye seslendi.

Cumhurbaşkanı'nın konuşmasından öne çıkan kısımlar şunlar;

"DİYALOG YOLUYLA SORUNLARI ÇÖZMELİYİZ"

"3 kardeş ülke, nedir bu sıkıntı, niçin biz bu durumlara düştük, neden? Bunlar bizi yaralıyor, bunlar bizi üzüyor, biz bu hallere düşmeli miydik? Biz diyalog yoluyla bunları çözemez miyiz? Kur'an-ı Kerim'de ne diyor; "bütün işlerinizde istişara ediniz" aşarız telefonu konuşuruz. Çözüm yollarına gideriz. Çözüme gitmeyip yanımıza birini alıp kardeşimizi köşeye sıkıştırırsak olmaz. Biz bunları aşmalıyız. Her zamankinden fazla dayanışmaya ihtiyacımız var.

"SURİYE VE IRAK'IN NE DURUMDA OLDUĞUNU GÖRÜYORUZ"

Karşımdaki topluluğu bunun temel taşı olarak görüyorum. İslam Dünyası'nın barıştan ziyade çatışmayla gündemde olması ne acıdır. İşte Suriye, Irak ölen kim? Müslüman. Öldüren kim; islamiyet kisvesi altında olanlar. Suriye'de ve Irak'ta her taşında binlerce yılın tarihi olan şehirler, yavrular inliyor. Onarın taş yığınlarının altında ne durumda olduklarını görüyoruz.

"YRD DOÇ.'LUĞU İNCELEYİN KALDIRIN"

Allah aşkına şu yardımcı doçentlik olayı nedir ya bunu gözden geçirin. Dünyanın kaç yerinde var bunu da söyleyin. Pek görmüyorum. Bunu birileri birilerini oyalamak için yapmışlar. Bizim hocalara ihtiyacımız var, o yüzden yardımcı doçentiği ele almamız lazım. Bu ilmiye sınıfına bir ihtiyaç var."

adminadmin