Siyaset
Giriş Tarihi : 11-07-2020 16:07   Güncelleme : 11-07-2020 16:07

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı Tebrik Ettiler!

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, "Ayasofya'mızın aslına uygun bir şekilde cami olarak yeniden ibadete açılması yolunda gayret gösteren tüm yetkilileri tebrik ediyorum." Dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı Tebrik Ettiler!

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Ayasofya Camisi'nin ibadete açılmasına ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, şunları kaydetti:

"Ayasofya'mızın aslına uygun bir şekilde cami olarak yeniden ibadete açılması yolunda gayret gösteren tüm yetkilileri ve hukuki kararı alan Danıştay 10. Dairesinin kıymetli mensuplarını tebrik ediyorum. Cenab-ı Allah tez zamanda Ayasofya'mızda secde edebilmeyi nasip eylesin."

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Ayasofya'nın cami olarak ibadete açılmasına yönelik ilk değerlendirme geldi.

 

YARIM ASIRDIR BU MÜCADELEYİ VEREN MİLLİ GÖRÜŞ MENSUPLARINI TEBRİK EDİYORUM

Sosyal medya hesabından Ayasofya Camii'nin ibadete açılmasını ilk değerlendiren Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu, "Ayasofya'nın, Fatih Sultan Mehmet Han'ın vasiyeti doğrultusunda eski hüviyetine getirilmesi ve cami olarak ibadete açılması yolunda önemli bir merhale olan Danıştay kararını takdirle karşılıyorum. Bu, milletimizin uzun yıllardır var olan arzusu yönünde alınmış bir karardır. Burada, Ayasofya konusunu bu milletin gündeminde tutan Prof. Dr. Necmettin Erbakan Hocamız ve yarım asırdır bu mücadeleyi veren Milli Görüş hareketi mensupları başta olmak üzere, emeği geçen herkesi tebrik ediyorum." ifadelerini kullandı.

Recep YAZGANRecep YAZGAN