Köşe Yazıları
Giriş Tarihi : 03-09-2016 10:37   Güncelleme : 03-09-2016 10:37

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın En Büyük İyiliği

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Başbakanlık ve Cumhurbaşkanlığı görevleri esnasında ülkemize ve âlem-i İslam’a çok büyük hizmet etmiş olan Erdoğan’ın yapmış olduğu icraatlar, iyilik ve güzellikler sayfalara sığmaz. Bunları yazmakla bitiremeyiz.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın En Büyük İyiliği

 Lakin bana göre en büyük iyiliği içimize yerleştirilen yeis yani karamsarlık duygusunu yıkıp atmış olmasıdır.

Kuran’da “la taknetü min Rahmetillah” yani “benim rahmetimden ümidinizi kesmeyin” diye emreden Rabbimize itaat etmeyerek “yeis” denilen çok kötü bir hastalığa tutulmuştuk. Öyle ki bu hastalık sadece ülkemizi felakete düşürmedi bütün İslam ülkeleri az çok bu dehşetli hastalıktan mustarip hale geldi. Ta ki Erdoğan’ın konuşmaları ile yeniden özgüven kazanıncaya kadar.

Bütün Müslümanlara hatta dünyaya örnek olacak şekilde ortaya çıkıp zalime zulmünü haykıran bir lider ortaya çıktı. “Dünya beşten büyüktür” diyerek yıllarca Batılı emperyalistlerin baskısı altında kalan milyarlarca insan Cumhurbaşkanımızı alkışlıyor ve kendisine dua ediyor. Aynı zamanda cesaretinden dolayı “niçin bende onun gibi cesur olmayayım?” sorusunu sorarak zalimlere boyun eğmemeyi öğrendi.

Elbette 15 Temmuz 2016 darbesinde ABD öncülüğündeki FETÖ unsurları mağlup olacaklardı. Çünkü o kadar çok dua ediliyordu ki! Bu duaların Gafur ve Rahim olan Allah katından dönmesi, karşılık bulmaması düşünülemez. Merhameti kainatı kuşatan Rabbimiz inayeti ile ülkemizin ve mazlumların imdadına koşmuştur.

Ne kadar tuzak hazırlasalar, fitne işinde Şeytanları dahi utandıracak planlar yapsalar dahi Allah, Erdoğan’ı koruyor, onların tuzağına düşürmüyor. Girdiği her seçimi kazanan ve savaştığı bütün güçleri mağlup eden Erdoğan’ın başarılarını sebepler arasında arayarak bulmak mümkün değildir. Allah’ın inayeti ve dualar sayesinde muvaffak oluyor hata yapsa dahi sonucunda başarı kazanıyor.

Erdoğan öncülüğünde sadece ülkemizde yaşayan insanlar değil bütün Müslümanlar büyük bir özgüven kazandılar. Bunu yıllar önce bizzat Lübnan’ın Sayda şehrine gittiğimde görmüştüm. Erdoğan’ın ziyaretinden aylar sonra dahi dükkânlarda ayyıldızlı bayraklarımızla beraber Erdoğan posterleri duruyordu. Bizim Türkiye’den geldiğimizi duyan esnaf ve halk hemen söze başlıyor hatta unutmadıkları Türkçe sözcüklerle Erdoğan’ı övüyorlardı. Gemi kaptanı olarak yaptığım bu yolculuğu hala unutamıyorum.

İşte Erdoğan’ın yaptığı en büyük iyilik bizi kanser hastalığı gibi ölüme sürükleyen yeis ve karamsarlığı ortadan kaldırmasıdır. Öyle ki 5 yıldan beri devam eden Suriye savaşında Türk ordusunun savaşa dâhil olması ile birlikte zaferler zaferleri kovalamakta Suriyeli mücahitler başarıdan başarıya koşmaktadırlar.

DAEŞ’e karşı Cerablus’un alınması ile başlayan süreç hızlanmış Hama’nın kuzeyinde başlayan harekat ile beraber mücahitler bir çok cepheyi yararak zalim Esed askerlerini perişan etmiştir. Hama kapılarına dayanan mücahitler şehri neredeyse düşürmek üzeredir. Eğer Hama düşerse Halep ikmal yolu da kapanacak ve savaşın sonu kısa sürede gelecektir, vesselam…

adminadmin