Gündem
Giriş Tarihi : 04-12-2019 09:13   Güncelleme : 04-12-2019 09:13

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Termik Santral Açıklaması!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İngiltere’ye hareketinden önce Esenboğa Havalimanı’nda açıklamalarda bulundu ve gazetecilerin sorularını cevapladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Termik Santral Açıklaması!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, termik santrallerin baca düzenlemesini 2,5 yıl daha erteleyen yasa maddesini veto ettiğinin hatırlatılması üzerine, daha önce bir kez erteleme yapıldığını, verilen sürede yüklenici firmaların filtre çalışması yapmadığını ve şimdi yine bir erteleme istediklerini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu termik santrallerde daha başta satışında bir defa bu filtrasyonun yapılması kaydı var, kararı var. Ama siz bu karar uymazsanız, siz çok daha fazla para kazanacaksınız diye biz halkımızın zehirlenmesine fırsat veremeyiz. Onun için de şu an da bu yılsonu itibariyle zaten süre doluyor ve bu yılsonuna kadar kendileri ne gibi adımlar atarlar bilemem ama biz şu an itibariyle yani 2022 sonuna kadar bu işe fırsat verelim, buna imkân verelim böyle bir şeyi kabul etmem mümkün değildi. Çünkü bir tarafta halkım var, bir tarafta da buradaki sermaye var. Kusura bakmasınlar biz bu adımı attık, büyük ihtimalle yeniden bir ihaleye gider, başka bu işin çıkışı yoktur” dedi.

 

 

adminadmin