Samsun Haber
Giriş Tarihi : 26-07-2016 16:40   Güncelleme : 26-07-2016 16:40

Cumhurbaşkanı'na Samsun'dan selam

Darbe girişiminin ilk dakikalarından itibaren her akşam Demokrasi Nöbeti tutan Canik Belediye Başkanı Osman Genç, "15 Temmuz akşamı hiç şüphesiz Türkiye Cumhuriyeti ikinci bir kurtuluş savaşı yaşamıştır. Tüm milletimiz birlik oldu ve ikinci bir Çanakkale Zaferi'ne adını altın harflerle yazdı" dedi.

Cumhurbaşkanı'na Samsun'dan selam

Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Cumhuriyet Meydanı'nda vatandaşlarla birlikte sabahın ilk ışıklarına kadar Demokrasi Nöbeti'ni sürdürüyor. Darbe girişiminin yaşandığı ilk dakikalardan itibaren gündüz mesai yapan, akşam ise nöbet tutan Başkan Osman Genç, sabaha kadar vatandaşlarla sohbet ediyor, özellikle çocuk ve gençlere 15 Temmuz'da kazanılan Demokrasi Zaferi'nin önemini anlatıyor. Başkan Genç, Türkiye'nin 15 Temmuz'da ikinci Kurtuluş Savaşı'nı kazandığını söyledi.

İKİNCİ ÇANAKKALE ZAFERİ

Milletin, Türkiye üzerinde oyun oynamak isteyenlere fırsat vermediğini belirten Başkan Osman Genç, "15 Temmuz'da aziz milletimiz, biraraya gelerek, farklılıkları bir tarafa bırakarak, 'önümüzde hiçbir engel duramaz' demiştir. Halkımız, yürekleriyle tankların, silahların önüne çıktı. Sakarya'da, Dumlupınar'da, Çanakkale'de destan yazan neslin torunları olduğunu gösterdi. 15 Temmuz akşamı hiç şüphesiz Türkiye Cumhuriyeti ikinci bir kurtuluş savaşı yaşamıştır. Şükürler olsun ki bu Kurtuluş Savaşı çok kısa sürdü. Tüm Türk halkı birlik oldu ve ikinci bir Çanakkale Zaferi'ne adını altın harflerle yazdırdı" dedi.

CUMHURBAŞKANI'NA SAMSUN'DAN SELAM

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "bitti" demeden nöbetten ayrılmayacaklarını söyleyen, Başkan Genç, "Biz Cumhurbaşkanımızın ve Başkomutanımızın arkasındayız. 11 gündür halkımızla birlikte sabaha kadar nöbetteyiz. Buradan dirayetiyle darbe girişimini önleyen Sayın Cumhurbaşkanımıza ve demokrasi nöbeti tutan Türkiye'deki bütün kardeşlerimize Samsun'dan selam yolluyoruz. Bu milletin evlatları dimdik ayakta ve nöbette. Milletimiz milli iradesine sahip çıkmak için ikinci çağrıya kadar meydanlardan ayrılmayacaktır" diye konuştu.

TÜRKİYE KUTLU YÜRÜYÜŞÜNE DEVAM EDİYOR

Halkın gönlünü rahat tutması gerektiğini ve Türkiye'nin önünün açık olduğunu da ifade eden Başkan Genç, "Sayın Cumhurbaşkanımızın dirayeti ve vatan sevdalısı askerlerimiz, polislerimiz ve aziz milletimiz sayesinde Türkiye'miz büyük bir badire ve felaket atlattı. Ancak bütün engellemelere rağmen Türkiye kutlu yürüyüşüne devam ediyor. Bunlar darbe yapmaya çalışırken önümüzdeki günlerde biz üçüncü köprüyü açacağız ve tüp geçitleri yapacağız. Dünyanın en büyük havaalanı geliyor. Biz bunla iftihar ediyoruz. 2023, 2053 ve 2071 hedeflerimize ulaşmamızı hiçbir güç engelleyemez. Bu hedeflere ulaşacağız. Bu memleket bizimdir" ifadelerini kullandı.

 

adminadmin