Güncel
Giriş Tarihi : 28-10-2013 10:11   Güncelleme : 28-10-2013 10:11

CUMHURBAŞKANINI İLK KEZ MİLLET SEÇECEK

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "Artık cumhurbaşkanının kim olacağına kapalı kapılar ardında karar verilmeyecek. İlk kez bu millet doğrudan oylarıyla seçecek" dedi.

CUMHURBAŞKANINI İLK KEZ MİLLET SEÇECEK
Kurtulmuş, AK Parti tarafından bir restoranda belediye başkan aday adayları için düzenlenen temayül yoklamasında yaptığı konuşmada, Türkiye'nin seçimler dönemine girdiğini, yerel seçimlerin arkasından cumhurbaşkanlığı ve daha sonra genel seçimlerin geldiğini, bu seçimlerin Türkiye'nin bundan sonraki 30-50 yılına dair siyasi iradeyi ortaya koyacağını kaydetti.
 
Türkiye'nin uzun yıllar baskıcı otokratik bir yönetim altında ezildiğini, halktan kopuk bir yönetim zihniyetiyle yönetilmeye çalışıldığını öne süren Kurtulmuş, millete karşı yapılan tüm tuzakların millet tarafından her zaman sandıkta bertaraf edildiğini bildirdi.
 
AK Parti siyasetiyle eski Türkiye'nin tasfiye edildiğini ve yeni Türkiye'nin kurulduğunu, bunun için de Türkiye'de devletin zihniyetinin değiştiğini ifade eden Kurtulmuş, "Miletten korkan, halkı adam edilmesi gereken bir güruh olarak gören devlet anlayışı yerine tüm farklılıkları bir ayrıcalık, vatandaşlarının hepsini eşit ve özgür yurttaş olarak gören bir devlet anlayışı inşa ediliyor" dedi.
 
Cumhurbaşkanlığı seçimleri
 
Kurtulmuş, önümüzdeki iki yılın Türkiye için bir "kavşak" noktası olduğunu söyledi.
 
Yerel seçimlerde Türkiye ortalamasını yükselteceklerini dile getiren Kurtulmuş, şöyle konuştu:
 
"Yerel seçimlerin arkasından 5 ay sonra cumhurbaşkanlığı seçimi var. Cumhurbaşkanlığı seçimi Türkiye'nin dönüm noktasıdır. Artık cumhurbaşkanının kim olacağına kapalı kapılar ardında karar verilmeyecek. Artık cumhurbaşkanlığı seçimleri dolayısıyla Türkiye'de kirli pasaklı Ali Cengiz oyunları oynanmayacak. İlk kez bu millet doğrudan oylarıyla seçecek. Sizi garanti ederim. Bu millete benzemeyen, bu milletin inançlarına, değerlerine sahip olamayan, bu milletin hissettiklerini kalbinde hissetmeyen; milletin çarşı, pazar, mescidinden, bulunduğu yerlerden gelmeyen hiçbir kimse bu memlekette bundan sonra cumhurbaşkanı olmayacaktır. Çünkü milletin istikameti budur. İşte bu tarihi bir dönüm noktası. Türkiye'de sistemin değişmesi ve millet egemenliğin tesis edilmesi için önemli bir adım atılıyor. Bu seçimlerde ne kadar çalışalım ki cumhurbaşkanlığı seçimlerinde milletin istediği bir insanı birinci turda götürüp seçebilelim."
 
Kurtulmuş, çok önemli olan yerel ve cumhurbaşkanlığı seçimlerinde başarı kazanmaları halinde milletin genel seçimlerde de aynı istikamette oy vermeye devam edeceğini anlattı.
 
"Türkiye'nin önünü kesmek isteyenler olacak"
 
Türkiye'nin yürüyüşünü bozmak isteyenlerin her zaman bulunduğunu vurgulayan Kurtulmuş, şöyle devam etti:
 
"İşte Gezi Parkı dolayısıyla oradaki birtakım samimi niyetleri kontrol, manipüle edip Türkiye'nin başına çorap örmek isteyenler olmadı mı? Bundan sonra her fırsatta Türtkiyenin önün kesmek isteyenler olacak. Çözüm sürecini akamete uğratmak isteyenler olacak. Türkiye'de silahların susmasından rahatsız olanlar var. Onlar silahların yeniden konuşacağı eski dönemlere dönmeyi akıllarından geçiriyor olabilirler. Bütün bunların önünü kesecek şey sizin kararlılığınızdır."
 
Ana muhalefet partisinin iktidar olamayacağını, zaten muhalefetin iktidar ister bir halleri olmadığını savunan Kurtulmuş, "Bu millet de zaten CHP zihniyetini bu ülkede iktidara taşımaz. Bizim rakibimiz bizzatihi kendimizdir" dedi.
 
Kibir uyarısı
 
Kurtulmuş, AK Parti'nin aldığı oyların ve iktidarda olmasının partilileri bir kibrin içine sokmamasını istedi.
 
Siyasette en büyük rakibin bizzat insanların kendi kibri olduğunu belirten Kurtulmuş, "Mevlana diyor ki: 'Kibir soğan kokusu gibidir.' Kibrin kokusunu bu millet ta uzaktan duyar, hisseder ve kibir sahiplerini terk eder. Onun için sakın ha iktidarın gücü gözlerimizi kamaştırarak halka karşı tepeden bakan, kibirli bir hal almayalım. Bu partinin başarısının atındaki tek şey, tek tek bağlılarının tevazusudur, sayın Başbakanımızın dizini kırıp fakir sofrasındaki çorbaya kaşık sallamasıdır" diye konuştu.
adminadmin