Gündem
Giriş Tarihi : 20-01-2017 10:42   Güncelleme : 20-01-2017 11:11

Cumhurbaşkanı’yla dalga geçen dehşetlik ve ibretlik soru!

Bil Fen Yayıncılığın yan markası ve baskı tesisi Bil Net Matbaacılık’ta basılan YGS Deneme Sınavında bir soru faciası daha ortaya çıktı.

Cumhurbaşkanı’yla dalga geçen dehşetlik ve ibretlik soru!

DARBE VE SIKIYÖNETİM EN İYİ KURTULUŞTU KIYMETİNİ BİLEMEDİNİZ

Türkiye genelinde İl Milli Eğitim Müdürlüklerinin izniyle yapılan ve Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı'na (YGS) hazırlanan öğrencilere sunulan, kaynak olarak faydalandıkları Bil Fen Yayıncılığın markası ve baskı tesisi Bil Net Matbaacılık'ta basılan YGS Deneme Sınavı'nın 2. Sınav A kitapçığı Sosyal Bilimler testindeki kamuoyunda infial uyandıran ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERDOĞAN’a yarı gizli yarı açık Tiran benzetmeli sorunun ardından FETÖ algı operasyonlarının yeni bir sorusu daha ortaya çıktı.

Aynı sınav aynı kitapçıktan daha dikkatli bakıldığında anlaşılabilecek Sosyal Bilimler test sorusunda bu kez, 15 Temmuz darbe girişimini önleyen milletle, milletin ve devletin başı Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ve hükümetle alay eden yeni bir soru tespit edildi.

OKUDUKÇA DEHŞETE KAPILMAMAK İMKANSIZ!

Bil Fen Yayıncılığın yan markası ve baskı tesisi Bil Net Matbaacılık’ta basılan YGS Deneme Sınavı A Kitapçığı 15. Sorusunda,

Vatanın bütünlüğü ve milletin varlığının tehlikeye düşmesi ile devletin savaşa girmesi durumunda aşağıdakilerden hangisi uygulanır?

A-      Siyasi partiler açma

B-      Yeni seçim yapma

C-      Yeni Anayasa yapma

D-      Avrupa’dan dış borç alma

E-      Seferberlik hali uygulama

 

İŞTE SORUYA YERLEŞTİRİLEN GİZLİ MESAJLAR

Şıklarından öğrencilere doğru cevap olarak E şıkkını yani ‘Seferberlik hali uygulama’sının işaretlenmesi istenen sorunun doğru cevabı E. Şıkkı. Yani vatanın bütünlüğü ve milletin varlığı tehlikeye düşmüşse devlet de savaşa girmişse bu durumda seferberlik uygulanır.

Soruda Türkiye’nin durumu tasvir ediliyor ve sorunun cevap şıkları yoluyla açıkça deniyor ki en uygun çözüm darbeydi. 15 Temmuz darbesine karşı çıkarak saçmaladınız. Seçim yenileyip durdunuz yeni anayasa yapmaya kalktınız. Asıl doğru yol seferberlikti ama FETÖ’nün seferberlik yolunu tercih etmeyerek çuvalladınız.

Soru tam da Anayasa değişikliği ve başkanlık sisteminin tartışıldığı bugünü tarif ediyor.

Cevapların en başındaki A şıkkında darbe başarılı olsaydı yeni bir parti kurularak milletin AK Parti’den kurtulacağı, fakat bu şansın kaybedildiğine,

B şıkkında Haziran ve Kasım erken seçimlerinin çare olmadığı, darbe başarılı olsaydı yeni bir erken seçime gidileceğine vurgu yapılıyor.

C şıkkında ise Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Başkanlık sitemi ve yeni anayasa ısrarıyla resmen dalga geçiliyor.

D şıkkında ekonomik krizin kapıda olduğuna işaret edilirken

E şıkkı yani doğru cevapta da 15 Temmuz darbesi en iyi çözümdü böylece OHAL yerine 4 yıllık sıkıyönetim uygulaması hayata geçirilecekti deniliyor.

Zihinlere 15 Temmuz’un tek çare olduğu fikrinin yerleştirilmek istendiği bu rafine FETÖ/PDY sorusu doğru cevap yoluyla; “Müttefikimiz ABD ve dostlarımızın desteğiyle yapılan darbe girişiminin ardından gerçekleştirilecek bir NATO müdahalesiyle Erdoğan’dan kurtulacaktık, niye darbeye karşı çıktınız da şimdi bu sıkıntılarla uğraşıyorsunuz.” mesajı veriliyor.

adminadmin