Güncel
Giriş Tarihi : 30-11-2019 12:12   Güncelleme : 30-11-2019 12:12

Cumhurbaşkanlığından Ve Ak Parti’den Ebubekir Sifil’e Destek

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, İlahiyatçı Doç. Dr.. Ebubekir Sifil’i azarlayıcı sözler sarf eden Yalova Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Suat Cebeci’ye tepki gösterdi.

Cumhurbaşkanlığından Ve Ak Parti’den Ebubekir Sifil’e Destek

Yalova'da, Yalova Üniversitesi'nde Rektör Prof.Dr. Suat Cebeci'nin de katılımıyla Kulüpler Birliği Toplantısı yapıldı. Toplantıda danışman eğitmenlerden biri olan Yalova Üniversitesi İslamî İlimler Fakültesi’nde görevli Doç.Dr. Ebubekir Sifil, okulun kulüplere yardım etmediğini ileri sürdü. Bunun üzerine tepki gösteren Rektör Cebeci, Sifil'i hadsizlikle suçladı.

SOSYAL MEDYADA DESTEK MESAJLARI YAĞIYOR

Sifil'in, "Benim insanlarla nasıl ilişki kuracağıma siz karar veremezsiniz" diye karşılık vermesinin ardından  Cebeci, "O zaman haddini bil, derhal lütfen dışarı çık" dedi. Doç.Dr. Sifil salondan ayrılırken, yaşanan bu durum sosyal medyada gündem oluşturdu. Doç.Dr. Sifil'e destek mesajları yağarken, Rektör Prof. Dr. Cebeci ise istifaya davet edildi.

İDARECİLİK MESULİYET İSTER KENDİMİZE GELELİM

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan da sosyal medya hesabından, Rektör Cebeci’ye tepki gösterdi. Turan, “Bir gün valiydi, bir gün rektördü. Ne oluyoruz? İdarecilik, her yönüyle mesuliyet ister. Eski Türkiye'nin üstenci bürokratik kaba anlayışı değil; milletin emrinde, nezaket sahibi idareciler başımızın tacı! “Medeniyet üsluptur.” Kendimize gelelim” ifadelerini kullandı.

EBUBEKİR HOCA’NIN YANINDAYIM

Cumhurbaşkanı danışmanlarından Mücahit Küçükyılmaz, “Bazı üniversite rektörlerinin (Geneli oluşturan çok değerli hocalarımızı tenzih ediyorum) makam ve vazifenin ağırlığına karşı hazırlıksız yakalandığı görülüyor. Gücünü rakiplerini safdışı etmek otoritesini kişisel hesaplaşmalar için kullanmak, eski rektörün adamlarını ezmek, hak ettiği halde akademisyenlere unvanlarını vermemek gibi uygulamalar rektörlerin görev ve yetkileri arasında değildir. Ebubekir Sifil’i tanımam ama ilmine eserlerinden şahidim. Nezaketine de. Ebubekir Sifil hoca gibi değerli ilim adamlarımıza yine onların da üzerine titrediği üslup ve usül güzelliğiyle destek olmak gerekir diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

O SÖZLER ASLA KABUL EDİLEMEZ

Siyer Vakfı kurucusu Muhammed Emin Yıldırım, “Mevki ve makamı ele geçiren karşısındakine 'Haddini Bil!' diye ayar vermeye çalışıyor. Ebubekir Sifil gibi bir ilim adamına, talebelerinin önünde o sözleri söylemek asla kabul edilemez. Talebelerine örnek olma sorumluluğu olanların daha dikkatli davranmaları gerekir” dedi.

Rektör istifa etmelidir

İlmi ve Fikri Araştırmalar Merkezi (İFAM) kurucusu Dr. İhsan Şenocak, “Ebubekir Sifil Hoca sadece bir akademisyen değil, Batı’nın küresel istilasına karşı kalemiyle aşılmaz bendler inşa eden, derdi Ümmet, ideali İslam'ın cihan hakimiyeti olan bir ilim, fikir ve dava adamıdır. Talebelerinin önünde onu tahkir eden Rektör Suat Cebeci istifa etmelidir” dedi.

Kaynak: Yeni Akit

adminadmin