Genel
Giriş Tarihi : 07-10-2016 11:57   Güncelleme : 07-10-2016 11:57

DAEŞ ve PKK’nın Ortak Eylemlerindeki Canlı Bombaları Kim Yönetiyor?

Dün sabah saat 10 civarında Atme Kampı’nın girişi sayılabilecek bir bölgede patlama meydana geldi.

DAEŞ ve PKK’nın Ortak Eylemlerindeki Canlı Bombaları Kim Yönetiyor?

Binek bir araca yüklenmiş bombayla insanların toplandığı alana gelen DAEŞ’li terörist kendini patlatarak 45 kişinin ölmesine 100’den fazla insanında yaralanmasına sebep oldu. “DAEŞ’li terörist” diyoruz çünkü DABIK adlı DAEŞ yayın organından yapılan açıklamayla örgüt saldırıyı üstlendi.

Canlı bomba teröristin kullandığı araç nereden geldi?

Görgü tanıklarına göre patlamanın olduğu yerin iki kilometre ötesinde bulunan PKK kontrolündeki Cındıres köyünden.

Saldırının hedefi neydi?

Fırat Kalkanı kapsamında, DAEŞ merkezlerinden biri olan “Dabık” operasyonuna katılmak üzere yola çıkmış grupları geri çevirmek.

Hayatını kaybedenler kimlerdi?

Geçtiğimiz günlerde ABD ve PKK’yı protesto edip köylerinden kovanlar, mutedil gruplardan olan Ahrar-ı Şam’ın komutanları, Ahrar Şarkiye grubundan olanlar ve Halep Yüksek Yargı Konseyi Başkanı Halid Seyid ile Hâkim Muhammed Ferec gibi karar verici önemli isimler.

Gelelim saldırının altında yatan gerçek hikâyeye.

Dabık bölgesi DAEŞ için önemli. Yayın organları derginin adı bu yüzden Dabık. İstihbarat servisleri 2006 yılında Zerkavi’yi öldürdükten sonra DAEŞ’in bugün inandığı dini yazmaya yeni başlamışlardı. 2006 yılında MI6 ve MOSSAD analistleri tarafından yazılan DAEŞ dinine göre, DABIK kutsal bir yer. DAEŞ’lilerin kendilerine din edindikleri bu hurafede kıyamet savaşı Dabık’ta olacakmış, Mehdi oraya inecekmiş. Kendi kapalı devre çetesinde halifelik iddiasında olan Bağdadi orada büyük zafer kazanacakmış. 

Sözün özü; Dabık düşerse DAEŞ propagandası çöker. DAEŞ propagandası çökerse PKK/DAEŞ zıtlığı stratejisi çöker. Bu durumda Dabık operasyonuna katılmak üzere yola çıkmış ekibin istihbaratını alan Üst Akıl, PKK köyünde hazırladığı DAEŞ’li bir militana, PKK’nın bombalarıyla saldırı düzenletiyor. Planı yapan, istihbaratı sağlayan, saldırı emrini veren aynı, fakat kendini patlatanların biri cennet diğeri ışıklar içindeki devrimci motivasyonuyla katliam yapıyor…

Erem Şentürk / Diriliş Postası

 

adminadmin