Güncel
Giriş Tarihi : 21-12-2017 10:00   Güncelleme : 21-12-2017 10:00

Danıştay'daki FETÖ'yü Deşifre Eden, itirafçı eski Hakimin, Arkadaşı da 8. Dairede banko başkan!

Eski Danıştay Üyesi Vahit Bektaş, FETÖ'nün Danıştay'daki en etkin isminin dönemin 1. Daire Üyesi Galip Tuncay Tutar olduğunu söyledi. Memuriyetine son verilen bir hakim adayının itirazını bir üyeden gelen talimatla reddettiklerini anlatan Bektaş, "Karar hukuka aykırıydı" dedi

Danıştay'daki FETÖ'yü Deşifre Eden, itirafçı eski Hakimin, Arkadaşı da 8. Dairede banko başkan!

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının FETÖ'nün yargı yapılanmasına ilişkin yürüttüğü soruşturma kapsamında, önemli bir isim daha itirafçı oldu. Eski Danıştay Üyesi Vahit Bektaş, çarpıcı itiraflarda bulundu. FETÖ'nün Danıştay'daki en etkin isminin o dönem 1. Daire Üyesi Galip Tuncay Tutar olduğunu kaydeden Bektaş, "Bu kişiden bana ya da diğer örgüt mensuplarına bir talep geldiğinde bu talebin Gülen Cemaati'nden geldiğini anlardık" dedi. Bektaş'ın ifadesi özetle şöyle:

CEMAATİN TALEBİDİR

Danıştay'da Fetullah Gülen Cemaati adına etkin olan kişi, Galip Tuncay Tutar'dı. Bu kişiden bana ve diğer Cemaat mensuplarına bir talimat geldiği takdirde bu talebin Cemaat adına geldiğini düşünürüm.

'KİMSE YOK MU' KARARI

Bakanlar Kurulu, 2014 yılında Kimse Yok mu Derneği'nin yardım toplamasını yasakladı. 10. Daire, yürütmenin durdurulmasına karar vermişti. Derneğin Gülen Cemaati'ne yakın olduğunu biliyorduk. Konu, İdari Dava Daireleri Kurulu'na geldi. Gülen Cemaati mensubu olan aynı dairede görev yaptığımız İbrahim Aliusta, Bülent Olcay, ben ve Cemaat mensubu olmayan kişiler tedbir kararının kaldırılmaması yönünde oy kullandık. Ancak diğer üyelerin oyu ile yürütmeyi durdurma kararı kaldırıldı.

RAHATSIZ OLDUM

Hakim adayı G.T.'nin, Türkiye Adalet Akademisinde hazırlık eğitimine 2 gün gelmemesi nedeniyle memuriyet görevine son verilmişti. O dönem Adalet Akademisi Başkanı Cemaat mensubu Hüseyin Yıldırım, G.T. hakkında tutanak tutmuş. Bakanlık da bu tutanağa istinaden memuriyetine son vermiş. G.T.'nin iade başvurusunu 30 Ocak 2013'te reddettik. Bu karar hukuka aykırı bir karardır, vicdanen rahatsız oldum, pişman oldum. Bu karardan önce 12. Daire Üyesi Cemaat mensubu Haşan Turgut yanıma geldi. Bana söz konusu adayın hakimliğe yakışmadığını, alkole düşkün olduğunu ileri sürdü. Karar hukuka aykırıydı. Vicdanen rahatsız oldum. Haşan Turgut bizi etkilemese böyle karar vermezdim.

FETÖ'nün yargı hakimiyetinin son bulmasının ardından 2015 yılında yaptığı başvuru kabul edilen hakim adayı G.T., kura çekerek göreve başladı. G.T., halen Ege'de bir ilçede hakim olarak görev yapıyor.

Danıştay 8. dairede en çok FETÖ’cü hakim ihracı yaşanan bir dairenin başına ise;  eski 8. daire ihraç hakimi FETÖ’cü  Kasım Davraz'ın  yakın  arkadaşı olan,  15 Temmuz öncesi ve sonrasında da, FETÖ’cülerin yıllarca  mesai arkadaşı  da olan Hakim Yüksel Öztürk'ün başkan olarak atanması ve en azından dairesinin bile ön önlem olarak değiştirilmemesi ise;  Danıştay 8. dairede üzerinde  kripto cemaatçiler halen daha hakim ve etkililer mi sorusunu gündeme getirdi. Bilindiği üzere,  Danıştay 8. dairenin Üniversiteler ve YÖK yargı dairesi olarak çok kritik ve özel öneme sahip bir üst mahkeme özelliği var.

adminadmin