Gündem
Giriş Tarihi : 13-01-2017 10:13   Güncelleme : 13-01-2017 10:13

Davutoğlu: Gülen'i türkiye'ye getirip kontrol altına alacaktık!

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili araştırma komisyonuna gönderdiği metne NTV ulaştı. Gülen ile görüşmesini anlatan Davutoğlu, "Türkiye'ye getirilerek kontrol alınmasının gerekli olduğu kanaatine vardık" dedi. Davutoğlu, Rus uçağını düşüren pilotun FETÖ üyesi olmadığının, TSK tarafından kendisine ilettiğini de ifade etti.

Davutoğlu: Gülen'i türkiye'ye getirip kontrol altına alacaktık!

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili TBMM Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu’na bilgi verdi.

"GÜLEN'İ KONTROL ALTINA ALACAKTIK"

Davutoğlu, Fethullah Gülen ile yaptığı görüşmenin gerekçesini anlatırken "2013 BM Genel Kurulu toplantısına seyahatim öncesinde Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığımız değerlendirmede, bu yapının gittikçe artan bir şekilde Türkiye karşıtı çevrelerce kullanılmaya müsait hale gelmesi hasebiyle, Gülen’in daha önce yapılan çağrılar çerçevesinde Türkiye’ye getirilerek kontrol altına alınmasının gerekli olduğu kanaatine vardık" ifadelerini kullandı.

FİDAN'IN İFADEYE ÇAĞRILMASI

MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın ifadeye çağrılmasıyla Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ilgili kanaatinin somut şüpheye dönüştüğünü dile getiren Davutoğlu, "Bu olay, o döneme kadar daha çok dini cemaat ve sivil toplum hareketi olma nitelikleriyle öne çıkan bu yapının gerçek niteliği ve hedefleri konusundaki soru işaretlerini pekiştirdi" şeklinde konuştu.

NTV

adminadmin