Siyaset
Giriş Tarihi : 13-12-2019 09:15   Güncelleme : 13-12-2019 11:44

Davutoğlu partisini kurdu!

Ahmet Davutoğlu’nun genel başkanlığında kurulan partinin adı ‘Gelecek Partisi’ oldu.

Davutoğlu partisini kurdu!

İçişleri Bakanlığı’na başvuru yapan Davutoğlu’nun hazırladığı listede partinin kurucular kurulunda ise 154 isim yer aldı.

Partinin adresi olarak Davutoğlu’nun görüşmelerini de gerçekleştirdiği Beysukent’teki ofisi gösterildi.

 Kurucular kurulunda yer alan 154 isimden yalnızca 30’unun kadın olması dikkat çekti.

Bir dönem YÖK Başkanlığı yapan Yusuf Ziya Özcan, kurucular arasında yer alırken 15 Temmuz darbe girişiminde eşi Erol Olçok'u ve oğlunu kaybeden Nihal Olçok ile AK Parti eski İstanbul İl Başkanı Selim Temurci de listede yer aldı.  Eski AK Parti Milletvekili Abdullah Başçı ve 2014 yılında Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'na atanan Feridun Bilgin gibi isimler de listede.

Hakan Albayrak, Etyen Mahçupyan, Hasan Taşkın ve Bayram Zilan gibi basın camiasından isimler de üyeler arasında.

Ahmet Davutoğlu’nun partisinde Samsun’dan AK Partili bir isim de yer aldı.

Davutoğlu’nun Gelecek Partisi için 154 kurucular kurulu üyesinin ismi listede yer aldı. Samsun’dan ise sadece Mustafa Yeşilyurt kurucular kurulu üyesi oldu.

 “Gelecek Partisi” ismini verdikleri yeni partilerinin logosunda ise yeşil renkli çınar yaprağı bulunacak.

Parti logosu Çınar yaprağı Partinin Kurucular Kurulu'nda yer alan üst düzey bir yetkiliye göre, parti logosunun anlamı, partinin ulaşmayı hedeflediği kitleye verilen bir mesaj.

SAMSUN’DAN BİR CENGAVER

Samsun’dan bir kurucu üye 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde AK Parti’den Atakum Belediyesi Belediye Başkanı Aday Adayı başvurusunu yapan ama partiden aday gösterilemeyen Mustafa Yeşilyurt, birkaç kez AK Parti saflarında yer almak için girişimlerde bulunmuş ama bir mesafe kaydedememişti.

AK Parti’den umduğunu bulamayan Mustafa Yeşilyurt, Ahmet Davutoğlu’nun kurduğu Gelecek Partisi’nin Samsun kurucular kurulu üyesi oldu.

Mustafa Yeşilyurt kimdir?

1979 yılında Samsun ili Atakum ilçesi Kurukökçe mahallesinde doğdu. Lise eğitimini Samsun İmam Hatip Lisesinde tamamladı. Lisans eğitimini Doğu Akdeniz Üniversitesi İşletme ve Ekonomi Fakültesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümünde tamamladı. Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümünde Yüksek Lisans Eğitimine devam etti.

24. Dönem AK Parti Samsun Milletvekili Aday Adayı oldu. 30 Mart 2014 yerel seçimlerinde AK Parti Atakum Belediye Başkan Aday Adayı oldu. Bir dönem AK Parti Atakum Belediye Meclis Üyeliği yaptı. Ayrıca aile şirketinde yönetim kurulu üyesi olarak ticaret hayatına devam etmektedir. Evlidir. İngilizce, Arapça bilmektedir.

adminadmin