Samsun Haber
Giriş Tarihi : 25-07-2017 10:57   Güncelleme : 25-07-2017 10:57

Deaflympics’te madalyalar Taşçı’dan

Deaflympics 2017 Samsun Olimpiyat oyunları kapsamında Atakum’da düzenlenen yüzme müsabakalarında dereceye giren sporcular, törende madalyalarını Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı’dan aldı.

Deaflympics’te madalyalar Taşçı’dan

Bu yıl 23’üncüsü Samsun’da düzenlenen Deaflympics Yaz İşitme Engelliler Olimpiyatları heyecanlı müsabakalara sahne oluyor. Atakum İlçesinde bulunan Samsun Olimpik Yüzme Havuzunda düzenlenen yüzme müsabakalarını izlemeye giden Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, Uluslararası İşitme Engelliler Spor Komitesi (ICSD) Başkanı Dr. Valery Rukhledev ile birlikte madalya almaya hak kazanan sporculara ödüllerini verdi. Başkan Taşçı, sporculara, olimpiyatın maskotu olan Çakır'ın oyuncaklarından da hediye etti.

ATAKUM DEAFLYMPİCS’İ SAHİPLENDİ

Deaflympics 2017 Samsun Oyunlarının Atakum’a büyük bir heyecan kattığını ifade eden Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, “Şehrimiz bugüne kadar hiç görülmemiş, büyük bir organizasyona ev sahipliği yapıyor. Dünyanın en büyük üçüncü spor organizasyonuna layıkıyla ev sahipliği yapmaktan çok mutluyuz. Dünyanın dört bir yanından şehrimize gelen sporcuların büyük bir kısmını ilçemizde ağırlıyoruz. Atakumlu hemşerilerimiz de sporcularımızı sahiplendi ve bugün Atakum’da çok güzel bir misafirperverlik örneği sergileniyor. Belediyemiz, vatandaşlarımız, esnafımız tümüyle olimpiyatı sahiplenmiş durumdadır. Olimpiyat gururu hepimizin” şeklinde konuştu.

ATAKUM’DA OLİMPİYAT MESAİSİ

İşitme Engelliler Olimpiyatları’na katılmak için 6 kıta, 97 ülkeden Samsun’a gelen sporcuların da Atakum’u çok sevdiğini ifade eden Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, “Sporcular, gündüz müsabakalarda mücadele ediyor, akşamları ise soluğu Atakum sahilinde alıyor. Bu anlamda Atakum Belediyesi olarak, bu yoğunluk karşısında yoğun bir mesai harcıyoruz. Böylesi büyük bir organizasyona şehrimizin ev sahipliği yapması, ülkemizin ve Samsun’un tanıtımı adına son derece önemlidir. Bu önemden hareketle çalışıyoruz. Müsabakaları yakından takip ediyor, sporcularla ve teknik heyetlerle sık sık bir araya geliyoruz” dedi.

 

 

adminadmin