Samsun Haber
Giriş Tarihi : 30-03-2017 15:09   Güncelleme : 30-03-2017 15:09

Demircan ve Tok'un evet çıkarması

Samsun Haber - İlkadım Belediyesi Başkanı Erdoğan Tok, "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 26 Marttaki Samsun mitinginin 16 Nisandaki tablonun özetidir. "dedi.

Demircan ve Tok'un evet çıkarması

Demircan ve Tok “16 Nisanda yapılacak olan Yeni Anayasa Değişikliği ve Cumhurbaşkanlığı Sistemi için neden “Evet” denilmesini anlatıyor. Esnaf, meslek odaları ziyareti ve vatandaş buluşmalarını hızlandıran Demircan ve Tok, EVET için adeta çıkarma yaptı.

AK Parti Samsun Milletvekili Ahmet Demircan,  İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok  ve AK Parti teşkilat üyeleri 16 Nisan da Yeni Anayasa Değişikliği ve Cumhurbaşkanlığı Sistemi ile ilgili yapılacak referandum için Esnaf Odalarına ve vatandaşlara ziyaret düzenleyerek neden “evet” denilmesi gerektiğini anlattı.

DAHA GÜÇLÜ TÜRKİYE

Yeni sistemde Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi terörle mücadelemize güç katacağına vurgu yapan AK Parti Samsun Milletvekili Ahmet Demircan, “İnsanımız özgürlüklerini güvenli bir ortamda yaşayacak. Kurumsal yenilenme sayesinde güvenlik politikalarımız daha da etkin şekilde işletilecek. Bölgesel ve küresel barış ile istikrara katkımız daha da artacak. Uluslararası sorunların çözümünde söz ve hak sahibi olma konusunda elimiz daha da güçlenecek.” dedi.

BİRLİK VE UZLAŞMA

Cumhurbaşkanı yüzde 50’nin üzerinde bir oy ile doğrudan halk tarafından seçileceği için, siyasette birliktelik artacak, kutuplaşma azalacak diyen Başkan Tok, “  Siyasette daha sorumlu, daha akılcı, daha uyumlu bir anlayış hakim olacak. Geçmişteki hükümet krizleri tarihe karışacak. Hükümet ve meclisin uyumu önem kazanacaktır. İşte bu nedenledir ki milletimizin istikbali için Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ni vatandaşlarımıza ifade ederek, ‘Evet’ in bu topraklar ve İslam dünyası için ne denli önemli olduğunu esnafa ve vatandaşlarımıza sürekli anlatıyoruz.” diye konuştu.

adminadmin