Samsun Haber
Giriş Tarihi : 24-07-2020 14:39   Güncelleme : 24-07-2020 14:39

Demirtaş "İyi Parti’ye Misafir Olarak Geldim Onlar Beni Ev Sahibi Yapamadılar!"

İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, seçimi kazanmasının ardından basın ile arasına koyduğu mesafeye 24 Temmuz Basında Sansürün Kaldırılması gününde ara verdi.

Demirtaş

Samsun’da belediyeye ait Ihlamur Kafede medya temsilcileri ile bir araya gelen Demirtaş önce basını suçladı gelen tepkilerin ardından sözlerinden geri adım atarak basından özür diledi.

 

İYİ PARTİ’YE MİSAFİR OLARAK GELDİM AMA

Bu yaşına kadar bir koltuk elde etmek, makam, mevki değiştirmek için hiç böyle bir derdi olmadığını söyleyen Demirtaş,

"İYİ Parti binasında aday gösterildiğimde oradaki arkadaşlarımız bana ‘başkanım siz her yerde ülkücüyüm diyorsunuz yarın seçimi kazandığın zaman burada durmayacaksın gibi durum var’ dediler. ‘Gidecek misin?’ diye sordular. Ben de dedim ki ‘İYİ Parti’li değilim, CHP'li de değilim. İkisi kendi arasında ittifak etti bana teklif getirdiler. Beni aday yapın demedim. Onlar bana gel aday ol, seninle seçimi kazanabiliriz dediler. Ben de Necattin Demirtaş olarak seçime girmeyi kabul ettim. Ben İYİ Parti’ye misafir olarak geldim'. Misafir olarak buraya geldiğimde kendine kendine şunu söylemem lazım: Öyle bir ortam bulmalıyım ki kendime zaten burası benim evimmiş diye söylemem lazım. Bu misafir ne zaman gidecek diye gözlerseniz ben zaten orada durmam dedim. Bunlar seçim öncesinde oluyor. Ben şuan da 64 yaşındayım. 18 yaşından 64 yaşına kadar belli bir siyasi kimlik ve düşüncede yaşamış birisiyim. Ben icraatım da hangi partili diye muamele yapmam. Tüm çalışanlarımı Allah'ın bir emaneti olarak görürüm. Hizmet yaparken de bu noktada hareket ederim" dedi.

 

İYİ PARTİDE MİSAFİRLİK YOKTUR

Demirtaş’ın MHP’ye geçeceği iddiaları üzerine açıklama yapan İyi Partili İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, ““Ben İYİ Partili değilim ben CHP'li de değilim. İyi Parti’ye misafir olarak geldim” açıklaması yaptı.

 

DEMİRTAŞ, İYİ PARTİ ÜYESİDİR, ROZETİ BEN TAKTIM

Başkan Demirtaş’ın ‘Ben İyi Parti’de misafirim’ söyleminden sonra İyi Parti İlkadım İlçe Başkanı Burcu Işıtan Satar, açıklama yayınladı. İyi Parti İlkadım İlçe Başkanı Satar açıklamasında; “İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, bir bayrak ve ülke sevdalısı olarak bu ilkeler çerçevesinde partimize gelerek 27.01.2019 tarihinde üye olmuş, parti rozeti tarafımdan ilçe başkanlığımızda takılmıştır. Kendisi halende partimizin üyesi ve değerli bir belediye başkanıdır” dedi. İYİ PARTİ’DE MİSAFİRLİK YOKTUR İlçe Başkanı Satar açıklamasının devamında; “Misafirlik ev sahipliği gibi durumlar bizim siyaset anlayışımızın hiçbir noktasında bulunmamakta olup, bundan sonra da bulunması imkanı yoktur.” dedi.

Recep YAZGANRecep YAZGAN