Güncel
Giriş Tarihi : 18-08-2015 14:00   Güncelleme : 18-08-2015 14:00

"Denizin kralı" balıkçıların yüzünü güldürdü

DÜZCE (AA) - Akçakoca Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Mustafa Karakaş, olta balıkçılığıyla avlanma yasağının kalkmasıyla palamutun tezgahlarda yerini aldığını ve balıkçıların yüzünün gülmeye başladığını söyledi

DÜZCE (AA) - Akçakoca Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Mustafa Karakaş, olta balıkçılığıyla avlanma yasağının kalkmasıyla palamutun tezgahlarda yerini aldığını ve balıkçıların yüzünün gülmeye başladığını söyledi.

Karakaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yeni sezondan umutlu olduklarını belirterek,  balıkçıların kazasız belasız, bereketli, iyi bir sezon geçirmesini diledi.

Yasağın kalkmasıyla olta balıkçılığının 15 Ağustos itibariyle başladığını vurgulayan Karakaş, "Denize açılan balıkçılarımızın tuttukları palamutlar tezgahlarda yerini aldı. Balıkçılar 25 santimetre boyundan büyük olacak şekilde palamut avlamaya başladı. Balıkçılarımızın yüzü gülmeye başladı. Palamutun tezgah fiyatları da oldukça uygun. Boyutlarına göre 5 ila 7 lira arasında değişen fiyatlardan satılıyor" dedi.

Palamutun kazancının diğer türlere göre çok iyi olduğunu vurgulayan Karakaş, şöyle konuştu:

"Balıkçılar için geliri iyi olması nedeniyle palamuda 'denizin kralı' denir. Bereketli sezonların başlangıcı palamut bolluğu ile belli olur. Umuyoruz bereketli, güzel bir sezon geçiririz."

adminadmin