Köşe Yazıları
Giriş Tarihi : 01-02-2020 09:52   Güncelleme : 01-02-2020 09:52

Deprem Virüs Ve Hikmetleri

Deprem Virüs Ve Hikmetleri

41 Vatandaşımızın vefat ettiği Elazığ depremi ile ilgili olarak hala konuşuluyor ve alınması gereken tedbirler ile ilgili konuşmalar yapılıyor. Bilim adamları ve konuşmacılar ev ve işyerlerinin sağlam yapılması ve depreme dayanıklı olması için alınması gereken önlemleri sıralıyorlar.

Bu konuda devletimiz de gerekli önlemleri almaya çalışarak dayanıksız bir şekilde yapılan evlerin yerine yenilerinin yapılması için çalışmalar yapıyor. Yapılan bu çalışmalardan çıkarılan olumlu sonuçlar sayesinde son depremde ilk defa kurtarılan depremzede sayısının vefat eden vatandaşlardan daha fazla olduğu anlaşılıyor. İnşallah alınan tedbirler daha iyi noktalara getirilir ve Japonya’da olduğu gibi 8 şiddetindeki depremlerde dahi hiçbir kayıp yaşanmadığı bir ülke haline geliriz.

Bunun yanında bir de Çin’in Vuhan kentinde başlayan ve hızla yayılan “corona virüsü” var. Deprem ve bu virüs konusunda devamlı surette konuşulup yazılıp çiziliyor. Gündemdeki konular işte hep bu noktalarda düğümleniyor. Lakin bu depremlerin hikmeti konusunda doğru dürüst yazıya rastlamak mümkün değil. İşte yazarlarımızın ihmal ettiği bu konu üzerinde biraz durmak gerekiyor. Hatta Çin’de gördüğüm bazı olaylar, insanlara pes dedirtecek kadar acı ve düşündürücü sonuçlar doğurabiliyorlar.

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Recep YAZGANRecep YAZGAN