Eğitim
Giriş Tarihi : 28-01-2014 13:41   Güncelleme : 28-01-2014 13:41

DERSHANELER DÜZENLEMESİ İMZAYA AÇILDI

Başbakan Yardımcısı Arınç, dershaneler düzenlemesinin de içinde yer aldığı kanun taslağının Bakanlar Kurulu'nda imzaya açıldığını belirtti.

DERSHANELER DÜZENLEMESİ İMZAYA AÇILDI
Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, Bakanlar Kurulu toplantısının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.
 
Milli Eğitim Personeli ve Teşkilat Yapısına İlişkin Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde değişiklik yapılmasını öngören kanun tasarısının Bakanlar Kurulu'nda imzaya açıldığını, bunun 3 maddesinin dershanelerle ilgili olduğunu belirten Arınç, şöyle konuştu:
 
"Özel dershanelerinin faaliyetlerinin daha önce açıkladığımız gibi 1 Eylül 2015'e kadar sürdürülmesi, bunların özele okula ve başka özel eğitim kurumuna dönüşmek isteyenlerin desteklenmesi, öğrenci etüt merkezlerinin buna bağlı hükümleri içermektedir. Çok pozitif bir düzenleme yapıldığı görüldü. Arkadaşlarımız katkılarını sundular. Olumlu bulunarak imzaya açıldı."
 
Arınç, tasarısıya ilişkin, "Meclis gündemine süratle alır, komisyondan bir şekilde süratle geçerse Meclis takvimi ne kadar gerektiriyorsa o kadar zamanımız da olursa bu geçebilir ama Mart ayının ayının başında Meclis tatile girecekse en azından çalışmayacaksa seçim dolayısıyla bu tarihe kadar da yetişmeyecekse Mart'tan sonra bakılır diye düşünüyorum" dedi.
 
"Mesele sadece dershane değilmiş"
 
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, dershanelerle ilgili düzenlemelere ilişkin şunları kaydetti:
 
"Dershaneleri kapatmakla bütün gençlerimizin sokağa döküleceğini ifade edenler herhalde bundan memnun olmadılar ki mesele sadece dershane değilmiş önümüze başka meseleler geldi. Dolayısıyla ben dershaneler konusunda samimi düşünceler taşıyan herkesin şu anda dahi tasarıyı gördükten sonra Meclis'teki görüşmeleri esnasında, hangi pozitif düzenlemenin olması gerektiğini bize söylerlerse, bu aşamadan sonra bile onlarla birlikte oluruz. Ama sadece bağırıp çağırarak hükümeti yıpratmayı, itibarsızlaştırmayı ve arkasından yaşanacak olaylara zemin hazırlamayı amaç edinenlere kötü haberim var; kusura bakmayın sizin samimiyetiniz yok, sizler dershane konusunu sadece bir kavgayı başlatmak için ortaya koymuşsunuz. Çünkü gelişmeler onu gösteriyor."
 
"Katliamı en çok hisseden Türkiye'dir"
 
Arınç, Esed rejimi tarafından işlenen savaş suçunu belgeleyen fotoğraflara ilişkin, "Suriye'de yaşanan trajedeyi, insan hakları ihlallerini hatta katliamı, çünkü bunlar fotoğraflarla belgelendi, en çok hisseden, göğsünde, kalbinde taşıyan Türkiye'dir. Buna bizzat şahit oluyoruz. Suriye'deki dramın, tarjedinin bir an önce sona ermesi için kim ne yapacaksa Türkiye bunu destekler. Onlara yardımcı olur" diye konuştu.
 
adminadmin