Köşe Yazıları
Giriş Tarihi : 08-04-2020 14:39   Güncelleme : 08-04-2020 14:41

Dert de Hak'dır Deva da Hak'dır!

Dert de Hak'dır Deva da Hak'dır!

Dert ve belalar, sahte olanla gerçek olanı, İman ile küfrü, münafık ile günahkarı, hak ile batılı bir birinden ayıran ilahi bir mihengtir.

Dert ve sıkıntıların, belaların ardındaki maksadı görebilmek büyük bir marifettır. Dertlerin ve belaların ardındaki maksad hakkın işaretlerinden insana gizli bir ibaredir. Bu hak ibareleri yani nispetler akıllı insana sonunu düşünme yani akibeti görme hassasını gizli olarak verir. Dertler ve belalar hakkın imtihan gayretleri ve vesileleridir.

 

Hak, insanı zenginlik fakirlik ,hastalık sağlık kementleriyle sınadığı gibi bazen dertlerle belalarla da sınar. İnananlardan kim daha kavi ve sabırlı yahut kim daha sabırsız ve zayıf bunu ortaya çıkarır. İman zati hadiseler karşısında kararlı duruş ve tahammül etmek,Hakka dayanmak ve güvenmek demektir..

İş erinin mükafatı buradadır.

 

Dayanıklılık ve tahammül ,güven ve sadakat göstermek, gaybin sahibine inanan müminlerin en önemli bir özelliğidir.Dert ve elemlere karşı,mümin kişinin esef etmeksizin neşeli mütebessim ve hamd edici olmasında Hakkın sonsuz ve ebedi rızalığı saklıdır.

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Recep YAZGANRecep YAZGAN