Güncel
Giriş Tarihi : 28-05-2019 15:20   Güncelleme : 28-05-2019 15:23

Deveci’den Ramazan Kıyımı İşçi Çıkartmalar Bitmiyor!

Adı işçi çıkartmalarla gündemden düşmeyen Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci, Ramazan Ayında da hız kesmiyor. 50’den fazla işçiye çıkış veren Başkan Deveci, ödenmeyen maaşını isteyen basın müdürlüğü çalışanı Samet Gürcü’yü de “gerekçe olmaksızın” işten çıkarttı. İşçi ve emekçi dostu açıklamalar yapan ancak sürekli olarak işten çıkartmalara devam eden Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci, işten çıkartılan 50’den fazla işçinin ardından son olarak geciken maaşını isteyen Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü çalışanı Samet Gürcü’yü ‘haklı gerekçe olmaksızın’ işten çıkarttı.

Deveci’den Ramazan Kıyımı İşçi Çıkartmalar Bitmiyor!

“ÖNCELİK İŞÇİ” DEMİŞTİ!
Samsun’da farklı basın kuruluşlarında çalıştıktan sonra, 2,5 yıldır Atakum Belediyesinde basın biriminde görev yapan Samet Gürcü, geciken maaşını almak için dilekçe verdikten 1 gün sonra, haklı bir gerekçe bulunmaksızın işten çıkartıldığını, sosyal medya hesabından duyurdu. Samet Gürcü, işten çıkartılmasının üzerine sosyal medya hesabından şu paylaşımı yaptı, “Uzun süredir ödenmeyen maaşımı istedikten bir gün sonra, Atakum Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğündeki görevime son verildi. Haklı bir gerekçe olmaksızın işime son verilmesine rağmen, tazminat ödemesi yapmayacaklarını, mahkeme yoluna başvurabileceğim, tarafıma kurum avukatı tarafından tebliğ edildi. Göreve geldiği günden itibaren ‘önceliğimiz emekçi kardeşlerimizin maaşı’ ifadeleriyle emek üzerinden siyaset yapan Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci’nin, maaşını isteyen personeliyle ilgili tutumunu ve hakkı olan tazminatını ödememek konusundaki tavrını kamuoyunun takdirine bırakıyorum”


DEVECİ’NİN SÖZÜ BAŞKA, YAPTIĞI BAŞKA!
Başkan Cemil Deveci’nin daha önce yaptığı, “İşçiler tedirgin olmasın”, “Emekçinin yanındayım”, “Önceliğimiz işçi maaşları”, “Kimseyi işten çıkartmayacağım” açıklamalarının tersine, hele de Ramazan Ayı içerisinde işten çıkartmalara hız kesmeden devam etmesi tepkilere neden oldu. İşten çıkartılan işçilerin yasal hakları olan tazminat taleplerine de hukuki danışmanları aracılığıyla olumsuz karşılık veren Başkan Deveci’nin bu tavrının belediye çalışanları arasında da ciddi bir rahatsızlığa neden olduğu öğrenildi.

adminadmin