Samsun Haber
Giriş Tarihi : 29-09-2017 16:51   Güncelleme : 29-09-2017 16:51

Devlet 200 bin ton fındık alacak mı!

Geçen yıldan kalma 40 Bin ton fındık depolarda dururken fındık üreticileri devletin bu yıl 200 Bin Ton daha fındık alarak fiyatları hareketlendirmesini bekliyor.

Devlet 200 bin ton fındık alacak mı!

Bu yıl fındık rekoltesinin 650 Bin Ton olacağı tahmin ediliyor.

650 Bin Ton fındığın tekelci tüccar elinde değersizleşmesinin önüne geçebilmek için Tarım Bakanlığından fındık alımı hususunda açıklama bekleniyor.

Diğer yandan Toprak Mahsulleri Ofisi’nin 200 Bin ton deposunun olmaması da geçen seneden elde kalan 40 Bin Ton fındık ile birlikte toplamda 240 Bin Ton fındığın muhafazasının nasıl olacağı sorusunu gündeme getiriyor.

İki kilo fındıktan bir kilo fındık için elde ediliyor.

Fındık içinin marketlerdeki raf fiyatı 40 ile 60 TL arasında.

İTALYAN DEVİ FERRERO TEKEL Mİ OLDU

İtalyan fındık devi FERRERO’nun  yarı yarıya zayiat veren fındıktan beklediği karı elde edebilmek için Karadeniz Bölgesindeki büyük fındık tüccarlarına ödemelerini peşin yaparak fındıkta tekelleşmeyi sağladığı iddia ediliyor.

FERRERO Türk Fındığını çikolata üretimde kullanılmak üzere hem kendi üretim tesislerinde kullanıyor hem de Avrupa’ya pazarlıyor.

FERRERO 1 Milyar Dolarlık fındıktan çikolata endüstrisinde 6 Milyar Dolar elde ediliyor.

Bilindiği gibi FERRERO, 2014 yılında tamamını satın aldığı Oltan Gıda'nın ismini 'FERRERO Fındık İthalat İhracat ve Ticaret A.Ş.' olarak değiştirerek Karadeniz’in en büyük fındık ihracatçısı haline gelmişti.

Dünyada önde gelen çikolata markalarının üreticisi olan FERRERO, Stefano Gagliasso'nun FERRERO Fındık Genel Müdürlüğü görevine atandığı bildirildi. Ayrıca, FERRERO Fındık için yeni bir yönetim kurulu da oluşturuldu.

Merkezi Trabzon'da olan FERRERO Fındık, İstanbul'daki ofisleri, Düzce, Trabzon ve İzmit'teki fabrikaları ve toplam bin 400 çalışanı ile faaliyetlerine devam ediyor. 

adminadmin