Analiz
Giriş Tarihi : 19-07-2018 09:07   Güncelleme : 19-07-2018 09:07

Devlet, Adnan Oktar için niye 19 yıl bekledi?

Devlet, Adnan Oktar için niye 19 yıl bekledi?

Adnan Oktar için “Devlet niye 19 yıl bekledi?” diye soruyorlar. 1986 yılında hapse girmişti Adnan Oktar. Öyleyse “Devlet niye 32 yıl bekledi?” denilseydi anlardım. AK Parti Hükümeti’ni milat sayıp ve ‘her şeyi Erdoğan’dan bilme’ konforuyla sorsaydık, “Devlet niye 16 yıl bekledi?” dememiz gerekiyordu. Bunu da anlardım. Ama niye “19”, onu anlamıyorum.

Önemli değil biz “Niye bekledi?” diye soralım. Devletin beklemesinin bir tane sebebi olmaz. Birkaç sebebi var. Bunlara “sorunlar bütünü” deniliyor:

1 ) Devletin en tehlikeli tarafı, ölü taklidi yapabilmesidir. Devlet, çok inandırıcı ölü taklidi yapar. Teröristleri, vergi kaçakçılarını, dolandırıcıları, hainleri, ajanları, Fetullah Gülenler’i, Adnan Oktarlar’ı hep böyle kandırır. Devlet bekler; hepsi devleti ölü zanneder.

2 ) Devlet fareleri salar, kedilere bakar. Adnan Oktar kedi değil, fare. Son 10 yılda bu fareyle kaç kedi yakalandı bilmiyoruz. Devlet, kedileri bekler.

3 ) Bizim kanunlarımızda ifsâd suç değil. İslam’a zarar vermek, hadis inkar etmek, “Adem Aleyhisselam’ın babası vardı” demek suç değil. ‘Dinler arası diyalog’ denilen rezil fitne, kanunda suç sayılmıyor. Batman filmindeki kötü adam Joker gibi suratında abartılı bir sırıtmayla kanal kanal dolaşıp (haşa estağfirullah) “Allah enerjidir” demek suç değil. Böyle suç tanımları yok.

Mesela İskender Evrenesoğlu diye biri çıkar, ben ona “Sahte peygamber” derim, o da benim hakkımda suç duyurusunda bulunur. Tahmin edin kim savcıya ifade vermeye gider? Tabii ki ben. “Gerçek miymiş?” diye sorarım ama kanun kanundur. O mağdur, masum, ben ise suçlu olurum.  Oldum da.

Devlet kağıt üzerinde çalışır. Çok istiyorsak meclise baskı yaparız, ‘dinler arası diyalog’ denilen Vatikan propagandası, küreselcilik köpekliğini suç sayan kanunlar çıkartsın milletvekilleri. O zaman bunların hepsini bir gecede toplar devlet. Ama şimdi suç değil. Devlet bekler.

4 ) Adnan Oktar gibilerini gözaltına aldınız mı, iddianamenin dört başı mamur olmalı. Şüphe götürmez deliller olmalı. Ve bir girdi mi ömür boyu çıkmamalı. Neden, çünkü Allah muhafaza, Adnan Oktar şimdi birkaç yıl yatıp çıktı mı ne olur biliyor musunuz, imparator olur. “Aklandım, suçsuz olduğum ortaya çıktı. Demek ki neymiş, ben haklıymışım. Allah, mehdiyi sahipsiz bırakır mı hiç! İngiliz derin devleti benim gücüm karşısında yenildi...” diye sonu gelmeyen propagandalarla, şimdi olduğundan 10 kat daha büyür. İşte bu yüzden de devlet bekler.

5 ) Polis müdürleri, savcılar, hakimler devletin, milletin değil de Fetullah Gülen’in hizmetindeyse mesela, devlet bu sefer mecburen bekler.

Kızı 20 yıldır Adnan Oktar tarafından esir alınmış annelerden biri olan Türkân Akyüzalp, Savcı Zekeriya Öz’e ve savcı Fikret Seçen’e gidip ifade verdiğini, durumu anlattığını söylüyor. Nerede bu savcılar? İkisi de firari! Devlet, bu yüzden de bekleyebilir. Bu sebepler birleşince devletin ‘sorunlar bütünü’ dediği yumak çıkıyor ve çözülmesi zaman alabiliyor. Devlet bekler ama unutmaz. Şu söz durumu en iyi özetleyen atasözlerimden biridir: “Devlet, koruk üzümünü yiyen keçiyi, pekmez kusturana kadar kovalar.”

Erem Şentürk / Diriliş Postası

adminadmin