Samsun Haber
Giriş Tarihi : 12-03-2020 15:26   Güncelleme : 12-03-2020 15:26

Devlet Bahçeliye Başkaldıranlar Meral Akşener’e Sessiz!

Avukat Alperen Carus, AK Parti’ye geçen Antalya Milletvekilini eleştiren İYİ Partilieleri sert eleştirdi.

Devlet Bahçeliye Başkaldıranlar Meral Akşener’e Sessiz!

Carus sosyal medyadan yaptığı paylaşımda,” İyi Partili arkadaşlar,Akpye geçen Antalya vekili Tuba yüzünden kızgın ve üzgün. Amma velakin haksızlar” diyerek şöyle devam etti;

BASMIŞ PARAYI KAPMIŞ SIRAYI

Bu kadın hangi kritere göre vekil yapıldı sorgulamadılar çünkü. Özellikle Ülkücü kökenden gelen İyi Partililer, bu tipler vekil yapılırken sessiz kalarak maalesef kendilerini ve MHP”den ayrılmalarındaki haklılıklarına dair gerekçeleri imha etmiş oldular.

Tuba hanımı tanımam ama kamuoyuna yansıyanlardan anlaşılan İyi partideki bir çok vekil gibi basmış parayı, kapmış sırayı.

İYİ PARTİ’DE YOK

Bu duruma itiraz eden prensip sahibi İyi partililer mutlaka olmuştur ama Meral Akşener’e yaptığının yanlışlığını ve bunu yapmasının bir bedeli olacağını hissettirecek oranda prensip sahibi adam sayısı belli ki İyi partide yok denecek kadar azmış.

Sayın Devlet Bahçeli’yi birçok konuda eleştirdim ve eleştiriyorum ama Allah var , kimse O’nun için para karşılığı şunu veya bunu vekil yaptı diyemez. İyi parti kurulurken Meral hanımın verdiği sözleri hatırlıyorum özetle “makul bir gerekçe olmadıkça isteyen herkes partiye üye olacak. vekilleri, belediye başkanlarını vs üyeler önseçimle belirleyecek. Genel başkan kontenjanı yüzde 5 olacak, 10” dan az vekil çıkaram illerde kontenjan kullanılmayacak vs.” Bu durumu tüzükte yazılı hale getirip teminat altına alacaklarını da ekliyordu. Verilen sözler tutuldu mu ? Hayır.

NEDEN MHP’DEN İSTİFA ETTİNİZ

Bu sözler tutulmadığı için itiraz eden kaç kişi oldu ? Çok az. Sahi bu şartlarda bir partide siyaset yapmak içinize siniyorsa neden MHP”den istifa ettiniz?

Ben neden istifa ettiğimi biliyorum ve daha beter şartlarda siyaset yapmaktansa kenarda durmayı daha doğru buluyorum.

Ben Ülkücüyüm, para ile satılacak iradem, makam umarak sessiz kalacak karakterim olamaz.

Devlet Bahçeli’ye karşı prensipleri gereği baş kaldırdığını iddia eden ve bugün Meral Akşener’e sessiz kalanlar kendini de bizi de kandırmasın.

Devlet Bahçeli’ye itirazı istediği koltuğa sahip olamamak olanlara ise sözüm yok. Allah onların çarşısına pazar versin. Ülkücü girdiği kabın şeklini almaz. Kap ona uymuyorsa kabı parçalar...

Recep YAZGANRecep YAZGAN