Sağlık
Giriş Tarihi : 24-08-2019 11:29   Güncelleme : 24-08-2019 11:29

Dik duruş korsesi işe yarıyor mu? Faydaları Ve Zararları

Omurgada meydana gelen eğriliklerin düzelmesine destek olan dik duruş korsesi duruş bozukluklarının giderilmesine yardımcı olur ve aynı zamanda sırt ve bel ağrılarının azalmasını sağlar.

Dik duruş korsesi işe yarıyor mu? Faydaları Ve Zararları

Kambur duruşu ve kamburluğu önlemeye yardımcı olan dik duruş korsesi erkek ve kadınlar için tek üretime ve modele sahip bir korse modelidir.

Dik Duruş Korsesi İşe Yarıyor mu?

Omurgada meydana gelen eğriliklerin düzelmesine destek olan dik duruş korsesi duruş bozukluklarının giderilmesine yardımcı olur ve aynı zamanda sırt ve bel ağrılarının azalmasını sağlar. Duruş bozukluğu ergen yaşlarda başlar ve büyüme çağıyla birlikte artarak ağrıların oluşmasına ve bunun ötesinde kamburluk gibi sorunların meydana gelmesine neden olur. Kamburluk kürek kemiklerinin yanlara doğru açılması ve sırtın kavisli bir şekil alması ile ortaya çıkar. Kambur duruş zaman içerisinde omuzların yuvarlaklaşmasına neden olur. Kamburluk derecesi arttıkça tedavisi güçleşmektedir. Dik durmaya yardımcı olan bu korse modeli ileri derecede olmayan kamburluğun iyileştirilmesine etkili olabilmektedir. Omurgada meydana gelen eğimler zaman içerisinde ciddi birtakım rahatsızlıkların oluşmasına neden olabilir. Yanlış duruş bozukluklarını ortadan kaldırmaya destek olarak omurganın düzelmesine yardımcı olmaktadır. Böylece ağrıların da azalması söz konusu olmaktadır.

Dik Duruş Korsesinin Faydaları Nelerdir?

Duruş bozukluğunu düzeltme konusunda etkili olan dik duruş korsesinin sadece kamburluğu önleme değil aynı zamanda vücuttaki ağrıların azalması ve zaman içerisinde ortadan kaldırılması konusunda da pek çok etkisi vardır. Günlük hayatı olumsuz yönde etkileyen bel ve sırt ağrıları genel olarak omurgada meydana gelen bozukluklar ya da duruş bozukluğu nedeniyle meydana gelmektedir. Manyetik özelliği bulunan dik duruş korsesi kas ağrılarının ve kasılmaların önüne geçmeye destek olmaktadır. Gün içerisinde yapılan yanlış bir hareket, ağır bir eşya taşıma gibi durumlar ağrıların oluşmasına ya da artmasına neden olmaktadır. Kifoz korsesi ile bu tarz durumların oluşmasını engellemek daha mümkün hale gelebilmektedir. Sadece ağrılar değil omurgadaki eğimler sonucunda oluşan kamburlukları da önlemeye destek olmaktadır.

Manyetik Dik duruş Korsesinin Zararları Nelerdir?

Kamburluk önleyici korse olarak bilinen dik duruş aparatının bilinen herhangi bir yan etkisi yoktur. Fakat burada önemli olan doğru kullanımdır. Dik duruş aparatları çok ileri olmayan kamburlukları önlemekte ve iyileştirmekte etki gösterebilmektedir. Fakat 50 derece eğimli kamburluklar için cerrahi operasyonlar gerekebilmektedir. Bu nedenle ileri derecede rahatsızlıkta öncelikle doktora başvurulmalıdır. Uzman doktorlar genel olarak kifoz ameliyatı sonrasında bu korselerin kullanımını önermektedir. Çünkü sırt kaslarının güçlenmesine destek olmaktadır.

Dik Duruş Aparatı Kullananlar ve Yorumlar

Postür düzeltici aparat olarak bilinen posturex dik duruş korsesi kullananlar etkilerinden oldukça memnun kaldıklarını dile getirmektedirler. Oldukça uygun fiyatlarla satılan bu korseler üzerinde bulunan mıknatıslar sayesinde ağrıların hafiflemesine ve azalmasına destek olur. Kolay kullanımı sayesinde gün içerisinde herhangi bir rahatsızlık meydana getirmeyen bu korseleri kıyafetlerinizin altına giyebilir ve normale göre daha rahat hareket edebilirsiniz. Sizler de kambur duruşu düzeltmek ya da sırt ve bel ağrılarınıza son vermek isterseniz bu aparatlardan sipariş vererek kullanmaya başlayabilirsiniz. 

adminadmin