Samsun Haber
Giriş Tarihi : 03-05-2018 11:58   Güncelleme : 03-05-2018 11:58

Dilde, Fikirde İşte Birlik Kutlu Yol Derneği’nden Türk Sanat Müziği Konseri

Genel Merkezi Samsun’da olan Dilde, Fikirde İşte Birlik Kutlu Yol Derneği Kutlu Yol Türk Sanat Müziği Topluluğu tarafından icra edilen konser coşkulu bir kalabalık tarafından ilgiyle dinlendi.

Dilde, Fikirde İşte Birlik Kutlu Yol Derneği’nden Türk Sanat Müziği Konseri

Büyükşehir Belediyesi Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen konser öncesi bir konuşma yapan Dilde, Fikirde İşte Birlik Kutlu Yol Derneği Genel Başkanı Mustafa Keskin, Dilde, Fikirde, İşte Birlik Yolu – Kutlu Yol – Derneğinin, Büyük Türk aydını Gaspıralı İsmail Bey’in, ‘Dilde, Fikirde, İşte Birlik’ özdeyişinden yola çıkılarak kurulduğunu belirtti.

Keskin şöyle devam etti;

Bir millet kimliğini, özünü, kültür varlıkları ve değerleriyle korur. Bir milletin kültür varlıkları ve değerlerinin kuşaktan kuşağa aktarılmasının, yaşatılmasının en önemli araç ve yollarından biri de sanattır. Amacı Türk milletinin, özünün, kimliğinin korunması ve yaşatılması, Türk kültürüne, kısaca Türk milletine hizmet olan derneğimiz, bu yolda yaptığı çalışmalardan biri olan, sanat etkinliği ile karşınızdadır.

YOLUMUZ; ‘DİLDE, FİKİRDE, İŞTE BİRLİK YOLU’DUR

Beşikten ninni ile başlayıp, ezgilerle çocukluğumuzu, oyun havaları ile gençliğimizi, halayları, misketleri, horonları ile nişan, düğün ve şenliklerimizi, ağıtlarıyla acımızı ve ölümü, kısaca bizimle ilgili ne varsa bizlere en iyi biçimde yaşatan Türk müziğini sesleriyle, sazlarıyla, emekleriyle sunan bu güzel topluluğa teşekkür ediyorum.

Yolumuz; ‘Dilde, Fikirde, İşte Birlik Yolu’dur. Bu yol; ‘Kutlu Yol’dur.

 

adminadmin